באמבטיה 2

• פותח הנושא E&A
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י אחינועם;925716:
הי רבקה. תודה על הערה. בדקתי את ענין השרוף והופתעתי לגלות שרק הקבצים אותם שמרתי בתור 'save for web' מראים לי בלבלס - איזורים אדומים.
אבל בקבצי הגיפג והפי אס די שלי אני לא רואה את זה.
צרפתי לך כאן קובץ גיפג מקורי כמו התמונה הראשונה ועליו לא רואים איזורים שרופים.
איך את מסבירה את זה?
חוץ מזה, בדקתי והמסך שלי היה מעט מוגבה מעט ולכן ראיתי את התמונות שלך בהירות מדי. עכשו הטתי אותו וזה הסתדר.

אה, עכשיו הכל ברור. הקובץ בפרופיל צבע לא נכון. הוא בפרופיל
Adobe RGB
שהוא פרופיל שמיועד להדפסה בלבד (אני אישית לא משתמשת בו לעולם, וכך גם רוב הצלמים).
הפרופיל בו את צריכה לעבוד הוא פרופיל
sRGB.

ברגע ששמרת באמצעות
save for web
(שזה שגוי כשלעצמו, וגורם להסרת פרטי ה-Exif מהתמונות, כלומר מידע כמו צמצם וכו'. ככה יותר קשה להגיב לך על הטכניקה של הצילום.)
ברגע ששמרת כך גרמת להמרה אוטומטית לפרופיל sRGB, כי זה הפרופיל של הצפיה ברשת.
אז בעצם היו לך שני צעדים שגויים, שבמובן מסויים תיקנו אחד את השני, אבל לא באמת.

את לא רואה שהקובץ שהעלית עכשיו נראה שונה כשהוא בפוטושופ שלך וכשהוא בפרוג?
[אגב, הסיבה שב-adobeRGB את לא רואה פיקסלים אדומים היא שמדובר בפרופיל יותר עשיר בפרטים, כך שגם פיקסלים ששרופים ב-sRGB הם לא שרופים באדובי. אבל לצפיה ברשת זה לא עוזר, כאמור, כי ברשת במילא מוצג פרופיל sRGB, אז הדפדפן מציג בפרופיל sRGB וזה נראה חיוור ושונה מאיך שראית את זה בפוטושופ.]

בקיצור: את צריכה להמיר את הקבצים הקיימים שלך לפרופיל sRGB בפוטושופ באמצעות תפריט
Edit > convert to profile
ולבחור sRGB ולאשר.
שימי לב לא לבחור בתפריט
Edit > assign profile
שהופך את הפרופיל ל-sRGB באמצעות דריסת הפרופיל הנוכחי, וזו המרה לא יפה.
[רק בשביל הספורט את יכולה לנסות לעשות את זה פעם אחת ולראות איך הצבעים הופכים למתים, ולהבין שזה מה שהדפדפן עושה כאשר את מעלה אליו קובץ בפרופיל adobe RGB.]
אחרי שהמרת ל-sRGB הקטיני ושמרי באמצע
save as
ובשום אופן לא
save for web.

לפני ההקטנה (או אחריה) את יכולה לפתוח את שכבת הלבלס ולראות שעכשיו העור כן שרוף כמו שהראיתי.
לעתיד: את צריכה להגיע למצב שהקובץ הוא מראש בפרופיל sRGB.
באיזו תוכנה את עורכת את קבצי הרואו? אם ב-ACR:
בתחתית החלונית שבה נפתח קובץ הרואו יש כיתוב באנגלית שמכיל את המילים
adobe RGB.
לחצי על המילים האלה ותיפתח לך חלונית שמאפשרת לבחור ב-sRGB.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אחינועם;925734:
אני יודעת.
כשמעלים לאינטרנט תמונות כדאי לשמור אותם בתור 'save for web' כי אז זה שומר על הרוויה המקורית שלו - כפי שנראה אצלי על המסך.
העלתי את זה בשמירת גיפג רגילה - בכדי להראות לרבקה איך שאצלי זה לא שרוף.
ועכשיו קראי את התגובה שלי ותשני מהר מהר את דעתך.
(זה מה שמלמדים בבית ספר לצילום?? או שקיבלת את המידע המוטעה הזה בדרך אחרת?)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה.;925739:
ועכשיו קראי את התגובה שלי ותשני מהר מהר את דעתך.
(זה מה שמלמדים בבית ספר לצילום?? או שקיבלת את המידע המוטעה הזה בדרך אחרת?)
באמת את הנושא הזה לא הסבירו אותו היטב כשלמדתי. (או, את יודעת מה? אולי הייתי חסרה באותו יום :) ) ניסיתי כמה פעמים לשאול והבנתי שיש לי בעיה בזה אבל אף פעם לא קיבלתי תשובה.
תודה רבה רבה לך.
שיניתי את זה לאס אר ג'י בי והעלתי לפה.
אני רואה שהצבעים באמת לא השתנו.
וגם ראיתי שהקובץ באמת שרוף - כעת אני יכולה לבדוק כל תמונה האם שרפתי או לא - על ידי השימוש בלבלס ותודה על כך.
דבר שני, גם כשאת מדפיסה את לא ממירה לאר ג'י בי? הבנתי נכון?

קבצים מצורפים

• DSC_3614.jpg
    KB 250.5 · צפיות: 9
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י אחינועם;925754:
באמת את הנושא הזה לא הסבירו אותו היטב כשלמדתי. (או, את יודעת מה? אולי הייתי חסרה באותו יום :) ) ניסיתי כמה פעמים לשאול והבנתי שיש לי בעיה בזה אבל אף פעם לא קיבלתי תשובה.
תודה רבה רבה לך.
שיניתי את זה לאס אר ג'י בי והעלתי לפה.
אני רואה שהצבעים באמת לא השתנו.
וגם ראיתי שהקובץ באמת שרוף - כעת אני יכולה לבדוק כל תמונה האם שרפתי או לא - על ידי השימוש בלבלס ותודה על כך.
דבר שני, גם כשאת מדפיסה את לא ממירה לאר ג'י בי? הבנתי נכון?
הבנת נכון. אני (ורוב הצלמים, כמעט כולם) עובדת אך ורק על sRGB. אני לא נתקלת בשום צורך בעבודתי כצלמת בעושר הרב יותר שיש בפרופיל adobe RGB.
אני בכלל לא מסוגלת לדמיין מי כן צריך את העושר הרב יותר. יהיו צלמים (מעטים) שיטענו שהם צריכים את זה, אבל אני תוהה האם כשאראה הדפסות ענק שלהם בפרופיל sRGB ובפרופיל adobe RGB (עותק אחד עבור כל פרופיל) - אסכים איתם שזה באמת מוצדק.

בכל מקרה גם מי שמחליט לעבוד על adobe RGB מכין גם תיקייה עם גירסאות sRGB לשימוש במחשב (לא רק באינטרנט, גם בשאר התוכנות במחשב שאינן של אדובי - פרופיל sRGB נצרך).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה.;925767:
הבנת נכון. אני (ורוב הצלמים, כמעט כולם) עובדת אך ורק על sRGB. אני לא נתקלת בשום צורך בעבודתי כצלמת בעושר הרב יותר שיש בפרופיל adobe RGB.
אני בכלל לא מסוגלת לדמיין מי כן צריך את העושר הרב יותר. יהיו צלמים (מעטים) שיטענו שהם צריכים את זה, אבל אני תוהה האם כשאראה הדפסות ענק שלהם בפרופיל sRGB ובפרופיל adobe RGB (עותק אחד עבור כל פרופיל) - אסכים איתם שזה באמת מוצדק.

בכל מקרה גם מי שמחליט לעבוד על adobe RGB מכין גם תיקייה עם גירסאות sRGB לשימוש במחשב (לא רק באינטרנט, גם בשאר התוכנות במחשב שאינן של אדובי - פרופיל sRGB נצרך).

להיפך,
אדובי RGB לא עשיר יותר אלא מצומצם יותר (כפי הידוע לי )
משום שלא כל מה שמוצג על מסך יכול להידפס.
adobe RGB מציג רק את טווח הצבעים שCMYK מסוגל להתמודד איתם,
כך שבהמרה לCMYK לא יווצר שינוי בצבעי הקובץ.
(לכן הוא פחות זוהר, יותר אטום, אפרורי, ונוטה לירקרקות לפעמים)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;925784:
להיפך,
אדובי RGB לא עשיר יותר אלא מצומצם יותר (כפי הידוע לי )
משום שלא כל מה שמוצג על מסך יכול להידפס.
adobe RGB מציג רק את טווח הצבעים שCMYK מסוגל להתמודד איתם,
כך שבהמרה לCMYK לא יווצר שינוי בצבעי הקובץ.
(לכן הוא פחות זוהר, יותר אטום, אפרורי, ונוטה לירקרקות לפעמים)
הניסוח שלך מוטעה/לא-מדוייק, אבל גם אני לא לגמרי דייקתי.
אפשר לחפש בגוגל
adobe RGB vs sRGB
כדי לקרוא קצת על זה. לי לא היה כוח אז הסתפקתי בסרטון הבא:
http://www.youtube.com/watch?v=Xn9u1ZFriFU

מה שהוא אומר בקצרה זה (אולי יש טעויות בתרגום/בזיכרון שלי...): "לכל המטרות שלכם, לרבות צפיה במחשב והדפסה, אתם צריכים להשתמש ב-sRGB. אבל לפעמים אנשים שואלים ברשת "מהו פרופיל הצבע הכי טוב" ומקבלים את התשובה adobe RGB, ואני מוכרח להגיד שזה נכון. זה קצת מבלבל, אבל אני יכול רק להגיד לכם שפרופיל הצבע הכי טוב הוא adobeRGB, אבל אתם צריכים לנצח להשתמש רק ב-sRGB. החריגים היחידים הם הדפסה בספר או ב... בלה-בלה-אנגלית-שלא-הצלחתי-להבין. (משהו ספציפי מאוד שקשור לדיוק צבע ספציפי מאוד)"

מה שהוא מראה זה שאדובי RGB הוא פרופיל צבע עשיר יותר (כלומר "סרגל הצבעים" שלו ארוך יותר), אבל במסך אפשר להציג רק את הסרגל באורך של RGB, וכנ"ל גם בהדפסות (אולי רק בהדפסות רגילות? לא הבנתי את זה. כלומר אולי יש מדפסות מיוחדות שמסוגלות להדפיס יותר מזה), ולכן בפרופיל adobe RGB מקוצצים הקצוות של סרגל הצבע (הקצה האולטרה-סגול בצד ימין, והקצה האדום <אינפרה אדום?> בצד שמאל), ומתקבלים צבעים שטוחים יותר.

אני חושבת אבל לא בטוחה: אולי אם משתמשים בפרופיל adobe RGB ומדפיסים במעבדה מקצועית בעבודה צמודה למדפיס ובתשומת לב - אפשר לבחור בכל פעם חתיכה מתוך סרגל הצבעים של adobe RGB שתשיג הכי הרבה צבעים עבור התמונה הספציפית. אבל זו מין השערה שלי מתוך המידע החלקי שיש לי בנושא, ומאוד סביר שזה לא נכון.

• הוסף לסימניות
והנה לינק מעניין:
http://thehdrimage.com/color-managment-and-monitor-calibration/

טוב, לא יודעת אם הוא מעניין, יותר מדי אנגלית בשבילי אז לא קראתי... :)
אבל אני מצרפת תמונה מתוך העמוד הזה שמוכיחה את טענתי וסותרת את טענתך (מינדי), ועל פי ההדמיה הזו אני משערת שהטקסט בלינק כנראה מעניין...

קבצים מצורפים

• Colorspace.png
    KB 361.6 · צפיות: 14

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה