אופיס 365 באקסל - הפיכת טבלת נתונים לכרטיסיות

• הוסף לסימניות
בס"ד
יש לי תיק לקוחות בקובץ אקסל.
כל לקוח - שורה, ואין סוף עמודות... למי שעובד בשיטה כזו - אני וודאי לא צריכה להסביר כמה זה מעצבן וקשה, אני צריכה מידע מסויים שנמצא כרגע בעמודה השמאלית מתחילה לגלגל ולהזיז, ובינתיים שוב זקוקה למידע שנמצא דווקא בחלק היותר ימני של המסך. בקיצור, כאב ראש.
האם יש אפשרות, להפוך כל שורה - לכרטיסיה? הנתונים קיימים, אני רק רוצה שזה יהיה במסך בצורה יותר מסודרת.
מישהו יודע?
ואולי רעיון אחר?
תודה מראש!!!!

• הוסף לסימניות
,נוסחאות mach יכולות ליצור משהו דומה

ניתן ליצור באמצעות נוסחת mach שיופיע נתון מסויים שתלוי בשם/מספר הלקוח ואח''כ לציין מאיזה עמודים רוצים את המידע.

קבצים מצורפים

• דוגמת טופס.xls
    KB 31 · צפיות: 34
  • הוסף לסימניות
קודם כל תודה.
זה נראה לי בדיוק מה שאני צריכה, אבל אינני מצליחה להבין איך ליישם זאת בפועל. וכן בקובץ המצורף, ניסיתי לכתוב מספר לקוח, והוא לא העלה לי באופן אוטומטי את שאר הנתונים.
מדוע?

• הוסף לסימניות
נראה לי שאת צריכה תוכנת אקסס

• הוסף לסימניות
יש לי במחשב...
אבל זה כנראה מאוד מאוד מסובך לעבוד עם זה, בפרט אם ההכרות שלי איתה מינימלית.
מה לא טוב בקובץ אקסל שהועלה פה?

• הוסף לסימניות
לא העלה כלום או כתב לקוח לא קיים?

• הוסף לסימניות
בלשונית נוסחאות בצד שמאל יש אפשרויות חישוב.
תבדקי שהוא מכוון על חישוב אוטומטי

• הוסף לסימניות
צודקת, טעות קטנה בקובץ. (בנוסחת mach השניה הופיע שורה 5 במקום שורה 2)
אם את רוצה שאכתוב את הנוסחה על קובץ שלך שלחי את הקובץ.
אכן אקסס היא התוכנה הנכונה לדברים שכאלו אך היא מצריכה יותר ידע.

קבצים מצורפים

• דוגמת טופס.xls
    KB 31 · צפיות: 0
  • הוסף לסימניות
קודם כל תודה על העזרה.
אני מסתפקת האם זה אכן יעזור לי, השאלה היא, האם אני יכולה לשנות פרטים בכרטיס, וזה ישתנה גם בטבלה?
באותה נוסחה, או שצריך נוסחה נוספת?

• הוסף לסימניות
Reuven83 תודה רבה, הנוסחה מאוד מאוד עזרה לי.
(בעבר חיפשתי את זה ולא מצאתי)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פעמונים1;1861819:
קודם כל תודה על העזרה.
אני מסתפקת האם זה אכן יעזור לי, השאלה היא, האם אני יכולה לשנות פרטים בכרטיס, וזה ישתנה גם בטבלה?
באותה נוסחה, או שצריך נוסחה נוספת?
לצערנו, אי אפשר על ידי נוסחת אקסל ליצור את זה (הפנייה מעגלית, את מבקשת נתון מתא מסויים אבל התא הזה ניזון מהטופס שלך, והטופס ניזון מהתא וכו')
כפי שנאמר קודם, הפיתרון לניהול טפסים ואיסוף מידע הוא אקסס ולא אקסל, אקסל מיועד לניתוח מידע ולא כ''כ לאסיפת מידע.

אולי אפשר לעשות משהו ע''י VBA. למומחים פיתרונים

• הוסף לסימניות
אולי יעזור בצע חילוף בין שורות לעמודות. ואז סינון?

• הוסף לסימניות
לדעתי Reuven83 צודק ואקסס הוא הפתרון הנכון והאמיתי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אחד פלוס;1865461:
אולי יעזור בצע חילוף בין שורות לעמודות. ואז סינון?

דווקא זה נשמע ממש מעניין.
תוכלי לתת טיפ טיפה יותר הכוונה איך לבצע זאת?

ואגב, אקסס היא תוכנה שאפשרי ללמוד אותה לבד, ולהגיע בה לתוצאות בטוח? כמה זמן, אם כן, ייקח לי ללמוד אותה? זה ריאלי?

• הוסף לסימניות
בעצם מה שאני צריכה זה - לדעת איך מחליפים שורות בעמודות. זה נשמע משהו בסיסי שאין סיבה שלא יהיה באקסל, מאידך - מעולם לא נתקלתי בכזו אופציה ולא שמעתי שהיא קיימת.
האם אכן? איך?

• הוסף לסימניות
תעתיקי את הטבלה ותדביקי אותה בגליון חדש
העתק, הדבקה מיוחדת , בצע חילוף , (בצד שמאל למטה)
זה לא יעזור לך כי זה יעביר את כל השורות לעמודות ובהנחה שיש הרבה רשומות זה רק יקשה את העבודה.
כדי לבחור לקוח מסויים תצטרכי סינון עמודות וזה יותר מסובך מסינון שורות.

• הוסף לסימניות
תודה ל'אחד פלוס' ותודה ל'Reuven83'.
זה אמנם לא הפתרון המושלם, אבל חלקית זה בהחלט עוזר.
הבעיה היא, שכל הנוסחאות שהיו קיימות כבר (חישובים שונים, של עלות כוללת של מספר מוצרים לעומת עלות למוצר, חישובי מע"מ, ועוד ועוד) - השתבשו לחלוטין. יש דרך למנוע את השיבוש?
אוכל כמובן להכניס מחדש את כל הנוסחאות, אבל חבל לי לעבוד כפול.

• הוסף לסימניות
כמה עמודות יש ? כמה שורות יש? איפה כתובים החישובים (באותו גליון או בגליון אחר)?

אולי הקפאת עמודות ראשונות יפתרו את הבעייה

• הוסף לסימניות
כמה עמודות יש ? כמה שורות יש? איפה כתובים החישובים (באותו גליון או בגליון אחר)?

אולי הקפאת עמודות ראשונות יפתרו את הבעייה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה