כללי באקרובט - איך בודקים רזולוציה של הקובץ?

• הוסף לסימניות
קיבלתי קובץ של פרסומת, ואני רוצה לבדוק מה הרזולוציה. הוא נראה לי נמוך מדי במשקל.

יש דרך לעשות זאת באקרובט 8?

• הוסף לסימניות
לקובץ PDF אין רזולוציה.
לתמונות שמוטמעות בו יש רזולוציה.

אפשר להשתמש בכלי ה-Preflight של אקרובט לקבלת רשימה של התמונות בקובץ והנתונים שלהן שכוללים בין היתר את הרזולוציה.
באקרובט 8:
1. בוחרים Advanced > Preflight.
2. בחלון שמוצג פוחים את קטגוריית Analysis.
3. בוחרים את List all images.
4. לוחצים על כפתור Execute.

• הוסף לסימניות
אפשר להוסיף כאן שאלה בקשר לPDF?
יש לי קובץ אינד'י עם הרבה תמונות וכשאני מייצאת אותו באיכות הכי נמוכה של אקרובט עדיין המשקל שלו 44 מגה.
באיזה דרך אני יכולה להשאיר את הקובץ כ- PDF ולא להפוך לJPEG אך שהמשקל יהיה לא יותר מ5 מגה והטקסטים עדיין יהיו קריאים וברורים?

• הוסף לסימניות
עדי: List all images לא כולל את ה-bitmaps לפחות באקרובט 7 שיש לי. ליתר ביטחון כדאי גם לבדוק שה-bitmaps ברוזולוציה מספקת (לפחות 1200 dpi).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עדי רביד;424269:
לקובץ PDF אין רזולוציה.
לתמונות שמוטמעות בו יש רזולוציה.

אפשר להשתמש בכלי ה-Preflight של אקרובט לקבלת רשימה של התמונות בקובץ והנתונים שלהן שכוללים בין היתר את הרזולוציה.
באקרובט 8:
1. בוחרים Advanced > Preflight.
2. בחלון שמוצג פוחים את קטגוריית Analysis.
3. בוחרים את List all images.
4. לוחצים על כפתור Execute.

אין לי קטגוריה Analysis.
אני מעלה תמונה של איך שתיבת דו השיח נראית אצלי

קבצים מצורפים

• Untitled-2.jpg
    KB 148.7 · צפיות: 21
  • הוסף לסימניות
הצלחתי בסוף בדרך עקיפה לגמרי, להגיע לאנליסיס.
שם מצאתי שזה בסדר.
תודה רבה רבה עדי רביד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אריאל וו;424284:
עדי: List all images לא כולל את ה-bitmaps לפחות באקרובט 7 שיש לי. ליתר ביטחון כדאי גם לבדוק שה-bitmaps ברוזולוציה מספקת (לפחות 1200 dpi).

א. תקרא טוב מה שהוא כתב: "הדרך לבדוק רזולוציית תמונות בקובץ"
ב. גם באקרובט 7 בפריפליט אפשר לבדוק רזולציית תמונה
ג. למה? למה 1200? אולי 2400? מה אתה הולך לעשות עם הקובץ? שלט חוצות? רקע לבמה?

• הוסף לסימניות
א. קראתי טוב.
ב. נכון. כפי שתשים לב, אפשר שם לבדוק רזולוציה הן של-images והן של-bitmaps. השם bitmaps אין הכוונה לתמונות עם סיומת bmp אלא לתמונת עם עומק צבע של bit-1 (דהיינו ש/ל). Images דורשים רזולוציה של כ-300 dpi מאחר שאין שום ייתרון ברוצולוציה של מעל פי-2 מהרשת (שלרוב הוא כ-150 lpi). אבל bitmaps דורשים רזולוציה גבוהה הרבה יותר (בעצם הרזולוציה המובנת של הדפוס), ומינימום של 1200dpi. זאת מאחר שתמונות אלו אינם עוברים תהליך של רישות (screening) ב-RIP.
ג. הפוך: בשלטים גדולים אין צורך להגיע לרזולוציות גבוהות. 72dpi יכול בהחלט להספיק לשלט גדול, מאחר שרואים אותו ממרחק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ישראלה;424277:
אפשר להוסיף כאן שאלה בקשר לPDF?
יש לי קובץ אינד'י עם הרבה תמונות וכשאני מייצאת אותו באיכות הכי נמוכה של אקרובט עדיין המשקל שלו 44 מגה.
באיזה דרך אני יכולה להשאיר את הקובץ כ- PDF ולא להפוך לJPEG אך שהמשקל יהיה לא יותר מ5 מגה והטקסטים עדיין יהיו קריאים וברורים?

הייתי בודק כמה נתוני המרה:
1. לאיזו רזולוציה מונחתות התמונות ועוד יותר חשוב מה הגדרת סף הרזולוציה שהחל ממנה מונחתת רזולוציית התמונות?
נניח שהרזולוציה הרצויה היא 96ppi, אבל סף הרזולוציה להנחתה מוגדר על 144ppi, זה אומר שכל התמונות ברזולוציה של עד 144ppi לא יעברו הנחתתת רזולוציה ל-96ppi אלא ישארו כפי שהן.
מה עושים? משנים את ערך הסף לאותו ערך כמו הרזולוציה בכל שלושת ההגדרות (תמונות צבע, גווני אפור וצבע בודד).

2. האם המרכיבים במסמך עוברים תיוג בפרופיל צבע?
סט ההגדרות Smallest File Size מבצע (מישום מה) תיוג של המרכיבים, כלומר הצמדה של פרופיל צבע לכל אחד מהם. פעולה זו מגדילה את משקל הקובץ.
מה עושים? משנים בהגדרות Output את Profile Inclusion Policy לאפשרות Don't Include Profiles.

3. איזה מצב שיטוח שקיפות נבחר (בהפקה ל-PDF 1.3)?
רצוי לבחור במצב Medium Resolution.

• הוסף לסימניות
עדי, תודה על ההתייחסות לשאלתי.
ניסיתי כל הבוקר לעבוד על זה, זה קובץ של חוברת שרצו אותו גם כPDF למשלוח מייל ללקוחות.
(כמובן שקובץ פלאש עם דפדוף לא עלה להם)
עיקר הכובד של המסמך זה פריטים שיובאו מאילוסטרטור עם צל כמובן, הרבה פריטים קטנים וחלק גדולים, קובץ של 10 עמודים כאלו שקל קרוב ל30 מגה.
ניסתי לפצל את הקובץ לעמודים בודדים.
לעשות יצוא על smallest וגווני אפור ולא עזר כלום.
מה שעשיתי בסוף זה מיקום הקובץ PDF הכבד שוב לתוך אינדי' ויצוא על הכי נמוך. (בפרינט משקל הקובץ נשאר זהה למרות שבחרתי איכויות נמוכות ביותר)

עכשיו, לתשובותיך:
1. אם אלו אוביקטים מאילוסטרטור, הכוונה לשנות במסמכי המקור אחד אחד באיכות שיטוח השקיפויות והאפקטים? גם ארוך ומסובך, וגם, אני כן צריכה גם מקור איכותי, אז לשכפל הכל וליצור עותק של איכות שיטוח נמוכה ולעדכן מחדש את כל הקישורים?
2. בקשר לביטול הכללת הפרופיל אבדוק, בכל מקרה שיניתי לאפורים, כי זה צבע אחד בתוך החוברת.
3. בחרתי את הראשון ברשימה, הכי פרימיטיבי...
האם מדיום מקטין יותר מLOW?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה