אנחנו גם מבררים באופן רציני על השקעה בבאר שבע.
אני רוצה לדעת האם דירות שהציעו לי הם בסכומים תואמים לשוק או לא.
איפה אפשר לברר את זה?
יש אולי אתרים שכותבים כמה אמור לעלות דירות בכל אזור?
אם זה פעם ראשונה שאתם רוכשים דירה (ובפרט במקום שאתם לא מכירים) אז אתן לכם כמה טיפים מנסיוני האישי:
א. באתר הנדל''ן של רשות המיסים ניתן לבדוק את כלל העיסקאות ומחירם המדוייק, לכן תבדקו שם ותנסו ככל האפשר להשוות את ההצעת מחיר שנתנו לכם (לפי פרמטרים של מ''ר, קומה, ושנת בניה) לעסקאות בסביבה, רק תיקחו בחשבון את תוספת העלות של פיצול הדירה,
הנה הקישור:
רשות המיסים - מידע נדלן
ב. תבדוקו באתר יד 2 בכמה בערך פלוס מינוס רוצים על דירות למכירה באיזור המדובר, הייתי אפי' מציע לכם להתקשר למוכרי/משכירי דירות ולהציג את עצמכם כבעל דירה בסביבה שחושב להוציא דירה למכירה ואתה רוצה להתעניין אם יש ביקוש וכו' וכו', זה גם יעזור לך במו''מ על המחיר בזמן הרכישה עם בעל הדירה.
ג. באתר 'מדלן' ניתן לקבל אינדיקציה על מחירים (יש להם מדדים שמבוססים על נתוני הלמ''ס) הנה קישור:
https://www.madlan.co.il/
ד. לגבי דירה מפוצלת, קחו בחשבון שיש כאן סיכון מסויים שיתכן שביום מן הימים מישהו ילשין עליכם לעירייה ויוציאו לכם צו הריסה. אז נכון שבבאר שבע העירייה מעלימה עין מכל הנ''ל, אבל יכול להיות שתיפלו עם איזה שכן צר עין וכו' שיחליט לעשות לכם בעיות. ולעיריה לא תהיה ברירה והיא לא תוכל להתעלם, אז קחו את זה בחשבון!
(יש אופציה לפצל דירה באופן חוקי - וזה: דירת סטודנטים. כלומר, דירת שותפים. בו לכל שותף יש חדר עם שירותים ומקלחת, אך הסלון והמטבח הוא במשותף לכל הדיירים. זה רעיון מצויין, משום שהוא מעלה את אחוז התשואה מהנכס ובעיקר שזה דבר חוקי!)
ה. באר שבע הוא יעד די אטרקטיבי בשנים האחרונות למשקיעים (אם כי שגם בצפון יש מקומות מאוד טובים להשקעה, קרית ים, קרית אתא ועוד) אך קהל השוכרים בשכונה ג' הוא סטודנטים שלומדים במכללות וכדו' שיש בסביבה, ולמיטב הבנתי יש הצפה בשכונה של דירה מפוצלות שמיועדות לסטודנטים מה שמשליך בצורה ישירה על מחירי השכירות, אז לכן תבדקו היטב את מחירי השכירות כיום בשכונה ושזה עדיין מניב תשואה יפה ביחס למחיר הדירה.
ו. מנסיון אישי, אל תקנו דירה בקומה גבוהה! זה מבריח שוכרים פונטציאלים! הכי טוב זה קומת כניסה ומקסימום 2 קומות לעלות! בשום אופן לא יותר!
ז. עצה כללית למתעניינים ברכישת דירה להשקעה ולאו דווקא בבאר שבע: תחשבו היטב היטב את אחוז התשואה מהנכס שמציעים לכם, כי בדרך כלל מדובר בדירות ישנות משנות ה 70 וה 80 ויש עליוית רבות של תחזוקה בגלל שכל התשתיות של הדירה הם מאוד ישנות, הנתון הזה מאוד משפיע על גובה התשואה מהנכס. וזה מלבד התשלום הקבוע של ניהול הנכס.
מקווה שעזרתי. והיה זה שכרי!
לילה טוב!