כללי בא במייל. איך לענות לו?

• הוסף לסימניות
אם זה ארגון צדקה או כמה בחורי ישיבה שמארגנים איזה אירוע התרמה לחתן יתום - החלטה שלך האם אתה מעוניין לתרום מזמנך ומרצך. באם זה עסק, תחזיר לו באותו מטבע, כלומר אם זה חנות נעליים, תגיד האם יש מצב שאתה נותן לי 2-3 זוגות נעלים בהתנדבות? וכן הלאה.
צריך להסביר לאנשים שזה שעבודה שלנו היא יותר לשבת על כסא מול מחשב ולא עבודת כפיים, זה לא גורעה מהעובדה שזה הפרנסה שלנו ובדיוק כמו שנעליים או כל דבר אחר זה הפרנסה שלך - הגרפיקה זה הפרנסה שלי. כמו שאתה לא מוכן לתת 'בהתנדבות' גם אני לא.
(אם הוא יהיה חכם ולא ירצה להבין בכוח, ויגיד אני מוכן לתת נעליים ואתה תתן עיצוב, תסביר לו שאתה לא מחפש לעבוד בתשלום תמורת נעליים אלא בתשלום תמורת שקלים. ביקשת התנדבות ולא בתשלום. גם לא תשלום של נעליים)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;991872:
תציע לו ברטר

בהתחלה לא הנבתי מה זה ברטר עד שלחצתי...
ואחרי שהבנתי אני מתנצל על הכפילות שבהודעתי..

• הוסף לסימניות
התגובה הקבועה שלי למקרים כאלה:
אני יכול אבל לא בשבועיים הקרובים. דבר איתי אחר כך.
בדרך כלל זה עוזר

• הוסף לסימניות
תענה בשאלה: אתה מוכן לשלם לי בהתנדבות?...

• הוסף לסימניות
ואפשר פשוט לכתוב: לא. או: אין באפשרותי. או: איני יכול.

השאלה היא: האם אתה רוצה לעבוד בהתנדבות? ויותר מזה: האם אתה מעוניין להיות כזה שפונים אליו בתור עובד בהתנדבות?
כי גם אם אתה רוצה לפעמים לעשות טובה למישהו או לנדב שעות מעבודתך לגמילויות חסדים שונות, מוטב לך להיות בוחר בזה בעצמך ולא שתהיה מוכר בתור אחד שאפשר לנדב אותו. (נכתב מנסיון...)
ולפעמים אפשר להציע עבודה בהנחה או מחיר מוזל בתור גמ"ח

אבל כמו שכתבתי קודם - זה מתחיל ממה שאתה רוצה.

• הוסף לסימניות
אני חושב שכל עוד זה במייל ולא פנים אל פנים, הרבה יותר קל לנפנף בנאדם, וגם בצורה יותר עדינה, אפשר להסביר בצורה שהשני חייב לשמוע כלומר הוא קיבל את המייל שלך והוא הרי מחכה לו ממש בכליון עיינים (לראות את התשובה החיובית) ולכן הוא יקרא אותו 'מכירה לכריכה' כלומר את כולו ויבין היטב באם נסביר לו בצורה נכונה את מניע הסירוב.

• הוסף לסימניות
:)
אנשים מצחיקים

• הוסף לסימניות
במקום לקטרג ולהגיד מצחיקים, אפשר לנסות להיכנס לראש, עם כל העצבים שבזה.
תחשבו את אותו אחד עומד לידכם כשאתם מעצבים לו את המודעה, חותכים תמונה או כל פעולה אחרת, בוחרים את הכלי הנכון עושים בוחרים כלי אחר עושים עוד משהו קטן וכך הלאה, הוא לא מבין שישבת ולמדת לפני זה איזה כלי נכון לכל פעולה וכו', הוא רואה את התוצאה. דף שהמדפסת עשתה, לא יותר מזה.
רופאים לדוגמא נתקלים באותה בעיה, ושם תמיד הלקוח רואה אותה בעבודה כי אתה עובד איתו, חולה מגיע לרופא ואומר כואב לי הרגל נפלתי כך וכך. הרופא מסתכל, נוגע פה נוגע שם וזהו, משוחרר הבייתה. למה שילמתי על זה? פשוט כי הרופא ישב באוניברסיטה או איפה שלא יהיה, וחרש חומר, איפה כל עצם בגוף נמצאת וברגע שנפלתי בצורה כזאת והעצם 'השלישית משמאל' לא כואבת סימן שלא קרה כלום. זוהי הראיה השטחית וגם בפורום של הרופאים אני מתאר לעצמי שרצות הרבה בדיחות כאלה על גרפיקאים מצחיקים שלא מבינים מה העבודה שלנו וחושבים שזה רק להסתכל ולשלוח הבייתה.
להגיד מצחיקים זה לא פיתרון, אלא צריך להסביר לציבור (אחד אחד, אלא מה?) שזה לא כ"כ פשוט כמו שהם בטוחים, ולענות להם כמו שכתבתי בתחילת האשכול להשוות את העבודה שלהם ולעשות חליפין. אתה תיתן לי שרות ממה שעסק שלך מציע ותמורת זאת אני אתן לך ממה שהעסק שלי מציע.

• הוסף לסימניות
אם זה לצרכי מצווה, אז גם אם היו שולחים לי מייל כזה -אם הייתי מוכנה לכתוב בהתנדבות, הייתי בודקת את היכולות שלי ואת מגבלות הזמן ומסתבר שהייתי נענית בחיוב.
אם זה סתם כי הם רוצים לחסוך על חשבונך, כלומר עורכים ארוע, והנגן ,מארגן הארוע, המנחה וזה שמביא את הרמקול מקבלים כסף, הייתי אומרת להם שאני מסכימה בהתנדבות בסכום כזה וכזה (כמה שמקבלים על כזו עבודה).

• הוסף לסימניות
מספרים בדיחה שפעם היה רופא שהיו מבקשים ממנו בלי סוף "רק שאלה אחת קטנה" ולא ידע איך להיפטר מהם,
פעם הוא שאל את ידידו העורך דין עיצה על כך.
ענה לו העו"ד, שכל מי שפונה אליך שלח לו בדואר חשבונית ותראה שיפסיקו לשאול.
ולמוחרת בבוקר מוצא הרופא בת"ד שלו .....
חשבונית מהעורך דין.

אני חושב שהמסר ברור.
גם אלו שהגיבו בחריפות נגד אותם נצלנים שינסו להיזכר אם גם להם זה קרה שהם ביקשו משהו ממישהו ללא תשלום...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דודוד;993184:
אני חושב שהמסר ברור.
גם אלו שהגיבו בחריפות נגד אותם נצלנים שינסו להיזכר אם גם להם זה קרה שהם ביקשו משהו ממישהו ללא שכר...

זה העיקרון של התגובה שלי. הלקוח לא צריך שהמעצב ישב לילה שלם או כמה ימים שלמים ויעשה מודעה, הוא צריך פשוט רק את המודעה. רציתי לומר שכולנו צריכים לשים לב, לדברים שנובעים הן מחוסר ידע (כמו שאנשים לא יודעים שהמודעה זה 'עסקת חבילה' ביחד עם ההשקעה) והן מחוסר שימת לב, שכן כולנו יודעים שטכנאי מחשבים ישב ולמד (אפילו חאפער, אחרי שנה שנתיים נסיון) והכיר את כל רכיבי החומרה במחשב, וכשהוא מגיע אלינו הגרפיקאים שנפל לנו המחשב ונשבר מטה לחמנו, ומבריג בורג קטן ומחזיר חזרה איזשהו חוט, מה כבר סך הכל הוא עשה, אז בואו נתקשר אליו שיבוא כולה לעבור על כל החוטים במחשב ולזהות איזה מהם התרופף?
זה שניות לא? כלומר זאת אי שימת לב,כי הרי כולנו יודעים, ופשוט לא חושבים...

• הוסף לסימניות
נכון שזה מציק כואב ומעצבן. על העבודה שאנשים לא מעריכים.

אבל עם השנים למדתי להכיר לקוחות שבאמת באמת לא מבינים מה זה בשבילנו.

לכן עדיף, לקחת כוס מים ובמקום להתעצבן על זה, פשוט להסביר בצורה עדינה שזה העבודה שלך ומזה אתה מתפרנס.

אצלי זה עבד.

היום למשל אני מנהל סטודיו גרפומדיה בירושלים, אין אחד שמגיע לבקש בהתנדבות, ומדוע? כיון שהוא יודע שעולה שכירות, משכורות, חשמל, מע"מ וכו' וכו'.

אם מסבירים יפה, אנשים מבינים. מנסיון.

בהצלחה

• הוסף לסימניות
אני אומרת תבדוק במה מדובר ושלח לחמך

• הוסף לסימניות
שלם לו על הזכות שהוא מרשה לך לעשות לו עיצוב בהתנדבות.

• הוסף לסימניות
תציע לו לקחת קורס בגיוס משאבים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה