עוגות/עוגיות בבקה בלי שמרים?!

• הוסף לסימניות
טעמתי לאחרונה בבקה מושלמת (בול ברוקלין! למבינים :)
וכשביקשתי מתכון התברר לי להפתעתי שאין שם שמרים בכלל
סוג של בלילה עבה משויישת בבלילת שוקולד.
אבל הטעם- של עוגת שמרים!
מישהו נתקל פעם בעוגה הזאת?

אני חשבתי שבבקה זו עוגת שמרים שוקולד, סוג של קוגלהוף בגירסה אמריקאית.
מה האמת? מי יודע(ת)?

• הוסף לסימניות

זה נשמע בסגנון וזה מעולה...​

עוגת שיש עם קרמבל​

לפעמים כל מה שצריך ליד הקפה זו עוגה בחושה, העוגה הזו קלה להכנה, כמה דקות ויש לכם עוגה ריחנית, רכה ומפנקת​

2 אינגליש קייק
חומרים
4 כוסות (560 גרם) קמח
2 כוסות (400 גרם) סוכר
150 גרם מרגרינה או חמאה
1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
2 שקיות סוכר ווניל
4 ביצים
1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים
1 שקית אבקת אפיה
3/4 כוס קקאו
1/2 כוס (120 מ"ל) מים רותחים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
אופן ההכנה:
  • מערבבים בוו גיטרה או במעבד מזון בפולסים קמח, סוכר חמאה/מרגרינה , שמן וסוכר ווניל עד לקבלת פירורים
  • שומרים בצד כוס מהתערובת
  • ליתרת התערובת מוסיפים ביצים, מיץ תפוזים ואבקת אפיה ומערבבם לאיחוד
  • בנפרד מערבבים קקאו, מים רותחים , סוכר ושמן
  • יוצקים לתבניות חלק מהתערובת הבהירה, יוצקים מהתערובת הכהה ומכסים בשאר התערובת הלבנה, מערבבים קלות בעזרת שיפוד
  • מפזרים את הפירורים ששמרנו בצד
  • אופים בחום של 175 מעלות כ25 -30 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.

marble-cake-1.jpg

• הוסף לסימניות
לי נראה שזאת העוגת שיש טורט האורירית שהשוקולד בה הוא כמו שבילים של מילוי שמרים
התמונה כאן היא של חן במטבח גם המתכון של קרין גורן מושלם

קבצים מצורפים

• images (1).jpg
    images (1).jpg
    KB 10.1 · צפיות: 99
  • הוסף לסימניות
עוגת שיש עם קרמבל

לפעמים כל מה שצריך ליד הקפה זו עוגה בחושה, העוגה הזו קלה להכנה, כמה דקות ויש לכם עוגה ריחנית, רכה ומפנקת

גם אני רציתי להביא את העוגה הזו.
יש לציין - מתכון של מלכי אדלר המעולה
המקור

• הוסף לסימניות
@ה' אחד ושמו אחד @Rachefet
תודה על המתכון
מאז שהבאתן אותו יצא לי להכין את העוגה המוון פעמים והיא אף פעם לא מאכזבת
אצלינו זו אחת העוגות
ולכל מי שאוהבת עוגות בקלות זה זה
קערה, קערית וכף

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה