כללי בבקשה *אל תעשו את זה* כשאתם מעצבים לוגו ללקוח!

• הוסף לסימניות
שלום חברים,

לאחרונה פנו אליי כמה בעלי עסקים שהיו לאחר תהליך מיתוג (וחלקם שילמו סכומים של 5 ספרות בעבורו), והביעו צער ותסכול על כך שהמיתוג סובל מבעיה זהה, חמורה מאוד.
הבעיה היא, שאותם משרדי מיתוג / מעצבים שמיתגו אותם, ביססו את אסטרטגיית ורעיון המיתוג על מוצר זמין וקיים.

דוגמה א': בתור לוגו למעצב גרפי, אסטרטגיית המיתוג והרעיון התבססו על כך שהוא 'נכנס לנעלי הלקוח', ולכן הלוגו היה בצורת נעל, מודעות הפרסום הכילו תמונות של נעליים ואפילו הסלוגן כלל את המילה "נעליים" בתוכו.
הבעיה: כל מי שרואה את הלוגו או נחשף למיתוג, מיד חושב שמדובר בחנות נעליים, דוכן נעליים, או כל עסק אחר שמוכר נעליים!

דוגמה ב': בתור לוגו לבית דפוס, אסטרטגיית המיתוג והרעיון התבססו על כך שכל תוצר שיוצא משערי בית הדפוס הוא "חם ונחטף כמו לחמניות חמות", ולכן הלוגו היה בצורה לחמנייה חמה, מודעות הפרסום נלקחו מתוך מאפיות ואפילו הסלוגן הכיל את הביטוי "לחמניות חמות" ושם המותג היה... טוב, אעצור כאן.
הבעיה: כל מי שרואה את הלוגו או נחשף למיתוג, מיד חושב שמדובר במאפייה!

מה שקרה כאן בעצם, הוא שמשרדי המיתוג הגו רעיון שייתכן שבבסיסו הוא ייחודי וטוב, אבל הוא לוקח מיד למוצר קיים וזמין לרכישה! ובכך המיתוג מאבד לחלוטין את הרלוונטיות שלו ופוגע קשות בעסק.

הפתרון: כשאתם מעצבים לוגו ללקוח, אנא מכם, בשלב הפלנינג (המחקר והניתוח האסטרטגי) כאשר אתם חושבים על הרעיון עליו תבססו את אסטרטגיית המותג, אל תבססו אותו על מוצר שניתן יהיה להתבלבל ולטעות בו. וגם אם כן, תצמצמו כמה שיותר את השימוש בו מבחינה מילולית וחזותית.
הדבר פוגע קשות בלקוח ובמקצועיות שלכם.

המון בהצלחה לכולם.

---

גילוי נאות:
לא הצעתי לאותם לקוחות לשכור את שירותיי לאחר שסיפרו לי את המקרה, והצעתי להם שאלטש את עיצוב הלוגו שלהם עד כמה שאוכל חינם אין כסף, ולו רק כדי למזער את הנזק.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לא שייכת לתחום הפרסום, אבל מגבה את הדברים מצד הצרכן.
הרבה פעמים אני מרימה גבה נוכח פירסומים שאי בינם לבין המוצר כלום.
חוץ מ - פעלולי לשון או תיחכום כלשהו. ואגב, נופלים בזה גם מפרסמים בכירים.
כצרכנית שמדפדפת בעיתון, מה שראיתי בהבטה ראשונית, זה המסר שעבר.
תנו ל"מישהו מבחוץ" להתבונן במודעה.
תכלית הפרסום להגיע ללב הלקוח, ולא להרשים משרדי פרסום אחרים.

• הוסף לסימניות
לא שייכת לתחום הפרסום, אבל מגבה את הדברים מצד הצרכן.
הרבה פעמים אני מרימה גבה נוכח פירסומים שאי בינם לבין המוצר כלום.
חוץ מ - פעלולי לשון או תיחכום כלשהו. ואגב, נופלים בזה גם מפרסמים בכירים.
כצרכנית שמדפדפת בעיתון, מה שראיתי בהבטה ראשונית, זה המסר שעבר.
תנו ל"מישהו מבחוץ" להתבונן במודעה.
תכלית הפרסום להגיע ללב הלקוח, ולא להרשים משרדי פרסום אחרים.

כל מילה בסלע.

לפעמים משרדי המיתוג כל כך מרוכזים בעצמם שהם בטוחים שקהל היעד של הלקוח שלהם יקבל את המסר בדיוק כמוהם. ואני מדבר על משרדי מיתוג שגובים 5 ספרות לפרויקט מיתוג, לא על מעצב מתחיל שעבורו מדובר בטעות לגיטימית.
אני לא מבין את זה.

• הוסף לסימניות
צודק מאד,
כשזה באמת משרדי פרסום, זה אפילו מכעיס שלקוח משלם סכום נכבד, בטוח שהתוצר יהיה איכותי ושווה ובסוף מבין שהמיתוג שקיבל לא תואם את מה שהוא ניסה לשדר.

אם הם טועים מה עם המעצבים הפשוטים?
תודה על ההארה

(אגב אני באמצע קריאה של הספר שלכם , מי שלומד אותו לעומק ויסודי אין מצב שיטעה בצורה כזו.
כנראה צריך מידי פעם "לרענן נהלים". כ"כ הרבה חומר ומידע יש בספר , זה עזר לי מאד מאד בפרוייקט נוכחי - לאוו דווקא בניית לוגו. תודה וישר כח!)

• הוסף לסימניות
אם הם טועים מה עם המעצבים הפשוטים?
לא מסכימה בכלל!
כיום יש מעצבים 'פשוטים' שמוציאים עבודות יפות יותר ממשרדי פרסום ידועי שם
(אולי בגלל שהם עדיין בונים את התדמית שלהם)

• הוסף לסימניות
לא מסכימה בכלל!
כיום יש מעצבים 'פשוטים' שמוציאים עבודות יפות יותר ממשרדי פרסום ידועי שם
(אולי בגלל שהם עדיין בונים את התדמית שלהם)
טוב, זה ברור
אני רואה לפעמים קמפיינים
[ואני מדבר אפילו על קמפיינים עכשיו של פרסום הבחירות] שאני, בתור איש פרסום אני יכול להבין שעומד מאחורי זה גרויסע ענינים של בידול מהמתחרים ומסר קצר וקליט אבל במחילה מכבוד תורתם, חוץ מבידול וייוחדיות ומסר קצר וכו' אין שם שום דבר שמושך לבחור במועמד שלהם

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה