מקור?למיטב ידיעתי יש איסור ללבוש ג'ינס משום חוקות הגויים
תשאלי את הרב שלך.סליחה על הציניות - אבל מה בחוקות הגויים של זה?
מי שסומך על האתר הנ"ל יכול לפרוש מהאשכול לחיים ולשלום.מתוך אתר דין
את חוזרת בתשובה?מקור?
ומה חוקת הגויים בזה?
אולי גם אסור ללבוש עקבים? ואיפור? ובכללי בגדים?
סליחה על הציניות - אבל מה בחוקות הגויים של זה?
לא מכירה את רבני האתר ולא יודעת מה הבעיה שלך איתו,מי שסומך על האתר הנ"ל יכול לפרוש מהאשכול לחיים ולשלום.
מנשות פורום את מחליטה מה אסור ומה מותר?
מקור?
במחילה, גם תקנון של סמינר הוא לא בדיוק מקור הלכתי.חוקות הגוים
"רחוביות"
הרחק מין הכיעור
תחת אחד מהסעיפים הנ"ל, בכל סמינר שמכבד את עצמו, מופיע הסעיף ללבוש ג’ינס או דמוי(!!) ג’ינס אחרי הצהרים...
אז לא אני לא נושאת בתואר חוזרת בתשובה למרות שזה דבר נשגב והייתי לוקחת את התואר בכבודאת חוזרת בתשובה?
אם כן, סורי מראש על ההמשך, הוא באמת לא לך.
ולכל הצבועות בפורום שנלחמות להתקבל לסמינרים איכותיים- ובכן, זו אחת הסיבות שלא מקבלים את הבנות שלכן לסמינרים,
מי שגדלה 8 שנים בבית ספר בית יעקב, ועוד 6 בסמינר *חרדי* ממש,
לא ברור מה השאלה בכלל!
תחזרו לסמינר שהמורה לצניעות תסביר לכן מחדש![]()
על בסיס מה?ככה חינכו אותי.
זה נושא רציני, לדעתי רק רב ידע לענות לך על השאלה...אבל אפשר למען ה להסביר למה?
על בסיס מה?
מסכימה איתך. גם אני לא לובשת ממש ג'ינס. אבל אני מודעת לכך שזה לא מסיבה הלכתית, אלא מסיבות אחרות, שהן אכן חשובות מאוד. רק לא לעשות סלט בין הלכה לבין מה רצוי ונכון מסיבות שונות.הציבור החרדי שמר על עצמו שנים רבות דוקא בגלל לבוש מקובל
הלכה as is לא תמיד שמרה על הגדרות אבל ה'ספאסט נישט' שמר עוד יותר
למה חולצה תכלת לגבר היא לא מספיק חרדית? איפה כתוב בהלכה שאסור? וכיפה צהובה? מה הבעיה?
זהו שהבעיה לא הלכתית אלא הגדרות הנוספים שמתערערים לדוגמה בהכנסת ג'ינס ששנים היה ווטו.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים