התייעצות בגדי נשים 2025

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
פעם שאלתי את אמא שלי ז"ל למה אסור ביגוד מסוים והיא ענתה לי משהו שמתאים לתקופה ''ההבדל בין מצה לחלה, שהחלה מאוד יפה וטעימה אך גם מתעפשת מהר, לעומתה המצה בלי הרבה אוויר, טעם, ומראה, אך נשמרת לאורך שנים, את צריכה להחליט אם את רוצה להיות מצה או חלה'', ואני חושבת שזו התשובה כשפורצים את הגדרות-מאבדים את ההמשכיות!!!

• הוסף לסימניות
אתן מתכוונות לכל דבר שקצת מזכיר ג'ינס כמו תכלת או כחול מבד דק?
או רק הבד העבה והמשופשף?
מה נכלל היום בגדר הג'ינס??

• הוסף לסימניות
הבנתי שזה נושא רציני
והבנתי שבעבר זה היה בעיה של רחוביות - כי העובדים לבשו את זה
אבל הרב שלי אף פעם לא אמר לי שזה בעיה
אבל מה אני שואלת? מה הבעיה של צבע של בד?אני למדתי שאדום אסור לפי ההלכה - וגם למדתי שמשהו מושך את העין זה אסור - אבל עם גינס מקובל אז זה לא מושך את העין אז מה אסור?
לפי ידיעתי, גינס הוא לא בעייתי מבחינה הלכתית.
יש עוד דברים שאין בהם איסור ואני לא לובשת אותם.
למה?
כי בגד הוא משייך חברתית ומגזרית, ומי שלובשת גינס (כן, גם היום), זה מראה לאיזה כיוון היא רוצה להשתייך ומי החֶברה שבעיניה היא רוצה למצוא חן.

• הוסף לסימניות
הסתובבתי היום בחנויות בשמגר
חזרתי מזועזעת איך הצליחו להכניס אצלנו "ג'ינס" אצל החרדים!!!:confused:
(בדקתי היו על כמה כפתורים כתוב ממש גינס)
מה יהיה הלאה???
אל תצטערי על שהעלית את הנושא.
אשכולות מהסוג הזה מרגיעים אותי שיש עוד נשים חוץ ממני שעדיין מזדעזעות מכל מיני תופעות חדשות.
תודה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה