דרוש מידע בדיקה בטחונית רק לחרדים?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
מזדהה עם התחושה
אני עובדת בחברה חילונית, ויש כאלו שלפעמים מדליקות מוזיקה חילונית, אני רק חושבת איך הן היו מגיבות אם אני אדליק מוזיקה חסידית...
אנחנו ממש בגלות בין אחינו - תינוקות שנשבו
תביני שהם שטופי מח, כל היום חשופים לתקשורת שבחלקה הבולט שונאת חרדים, אז זה משפיע.

• הוסף לסימניות
מזדהה עם התחושה
אני עובדת בחברה חילונית, ויש כאלו שלפעמים מדליקות מוזיקה חילונית, אני רק חושבת איך הן היו מגיבות אם אני אדליק מוזיקה חסידית...
אנחנו ממש בגלות בין אחינו - תינוקות שנשבו
תביני שהם שטופי מח, כל היום חשופים לתקשורת שבחלקה הבולט שונאת חרדים, אז זה משפיע.
על אותו רעיון,
נהג חילוני באוטובוס, מפעיל לפעמים את הרדיו בקול, והנוסעים (החרדים) בעל כרחם נאלצים לשמוע שם את כל ההבל והריק.
מעניין איך יגיבו נוסעים בעיר חילונית, אם נהג האוטובוס החרדי יפעיל בקול רדיו חרדי עם שיעור תורה או שירים חסידיים

• הוסף לסימניות
או שאולי הבעיה היא שאנחנו בגלות
לפעמים אנחנו מרגישים נחותים כי אנחנו אומרים הי אנחנו חיים במדינה יהודית יש לי זכות הצבעה אני משלמת מיסים
אז זהו שלא!
אנחנו חיים במדינה שהיא הפוך ממדינה יהודית, רוצה לעקור כל דבר של דת, שונאת את כל השחור לבן וכל דבר שמזכיר לה יהדות
אז הדבר היחיד שיעזור זה להחדיר לעצמינו שאנחנו לא חלק מהם-ולא מענין אותנו מה אנחנו עושים
פשוט להתנתק וזהו-גלות
זה נכון, אבל הגלות לא התחילה בשנה האחרונה ובעבר היה מצב הרבה יותר טוב.
ולא כל אחד יכול להתנתק במאה אחוז. יש הרבה מאוד אנשים ונשים שעובדים בסביבה חילונית או בתקשורת עסקית יום יומית עם חילונים, ואנחנו הולכים לקופות חולים ולבנקים.
ככה שזה לא פתרון.

• הוסף לסימניות
זה נכון, אבל הגלות לא התחילה בשנה האחרונה ובעבר היה מצב הרבה יותר טוב.
ולא כל אחד יכול להתנתק במאה אחוז. יש הרבה מאוד אנשים ונשים שעובדים בסביבה חילונית או בתקשורת עסקית יום יומית עם חילונים, ואנחנו הולכים לקופות חולים ולבנקים.
ככה שזה לא פתרון.
נכון אבל זה שהיה לך טוב עד עכשיו זה בונוס
אין באמת מה לעשות בעינן חוץ מלבכות או ליבחור בדרך השניה לשתוק להבליג ולהתנתק כמה שאפשר
הכוונה שלי לא הייתה שלא נלך לבנקים
אלה להתרחק מהם כמה שאפשר

• הוסף לסימניות
על אותו רעיון,
נהג חילוני באוטובוס, מפעיל לפעמים את הרדיו בקול, והנוסעים (החרדים) בעל כרחם נאלצים לשמוע שם את כל ההבל והריק.
מעניין איך יגיבו נוסעים בעיר חילונית, אם נהג האוטובוס החרדי יפעיל בקול רדיו חרדי עם שיעור תורה או שירים חסידיים
ע''פ תקנה 422 מתקנות התעבורה,

הנהג והכרטיסן לא יפעילו מקלט רדיו, מקלט טלויזיה או מכשיר אחר המשמיע קולות או צלילים באוטובוס בקול רם, הן בנסיעות עירוניות והן בבין־עירוניות, ועליהם להפסיק את פעולת הרמקולים המיועדים לנוסעים, וכן להנמיך קול הרמקול שלידם, לפי דרישת אחד הנוסעים

• הוסף לסימניות
אלה להתרחק מהם כמה שאפשר
זה כמובן אידיאלי בכל מקרה.
אבל קשה לי להסכים עם הגישה התבוסתנית שזה מה יש.
אולי אין מה לעשות (ואולי יש? לא יודעת) אבל היחס לחרדים הולך ונהיה לא מקבל בכל תחום.
פה מדובר על מקרה לא נוראי, באמת אפשר לבלוע. אבל זו מגמה. ע״ע כל הגזירות בשנה האחרונה שהציבור החילוני תומך בהם בכל פה. לאן נגיע בסוף?

• הוסף לסימניות
ע''פ תקנה 422 מתקנות התעבורה,

הנהג והכרטיסן לא יפעילו מקלט רדיו, מקלט טלויזיה או מכשיר אחר המשמיע קולות או צלילים באוטובוס בקול רם, הן בנסיעות עירוניות והן בבין־עירוניות, ועליהם להפסיק את פעולת הרמקולים המיועדים לנוסעים, וכן להנמיך קול הרמקול שלידם, לפי דרישת אחד הנוסעים
מעניין אותי אם יש נוסעים חרדים שיש להם אומץ לבקש, בלי חשש שהנהג יתייחס אליהם באנטישמיות

• הוסף לסימניות
מעניין אותי אם יש נוסעים חרדים שיש להם אומץ לבקש, בלי חשש שהנהג יתייחס אליהם באנטישמיות
לצערינו אומץ לא עוזר:(
הנהגים, עיתונאים שוטרים וכל איש שונא חרדים יודע שהוא יכול לעשות ולדבר משהו רוצה אם זה נגד חרדים
מערכת המשפט בכל מקרה גם נגד

• הוסף לסימניות
אחותי הייתה פעם במרכזית הארזים ושמה לב שהשומר בודק רק את הגברים אז היא פנתה אליו ואמרה לא למה את ה עושה אפליות ובודק רק בחורים אז הוא התחיל להתגמגם וענה לה שהם יכולים להתחפש.....
החוק אוסר בדיקת נשים עם מגנומטר. בצדק.
וגם נשמע שהיתה כאן 'הדרת נשים' או להפך :) ולא אפליה על רקע דתי
אלה להתרחק מהם כמה שאפשר
או לקרב אותם כמה שאפשר

• הוסף לסימניות
זה כמובן אידיאלי בכל מקרה.
אבל קשה לי להסכים עם הגישה התבוסתנית שזה מה יש.
אולי אין מה לעשות (ואולי יש? לא יודעת) אבל היחס לחרדים הולך ונהיה לא מקבל בכל תחום.
פה מדובר על מקרה לא נוראי, באמת אפשר לבלוע. אבל זו מגמה. ע״ע כל הגזירות בשנה האחרונה שהציבור החילוני תומך בהם בכל פה. לאן נגיע בסוף?
ררק הקב"ה יודע
זה לא ענין של אומץ
אני ראיתי פעם משהו שביקש יפה מאוד והנהג צרח עליו..

• הוסף לסימניות
לא נתקלתי בזה עכשיו אבל לאורך השנים נתקלתי המון פעמים בנוסעים שמבקשים להנמיך/לסגור את הרדיו (אישית גם ביקשתי כמה פעמים) וגם נתקלתי בנהגים חרדים שהפעילו קול חי/קול ברמה/מורשת בקווים שמרבית הנוסעים לא דתיים.
אחותי הייתה פעם במרכזית הארזים ושמה לב שהשומר בודק רק את הגברים אז היא פנתה אליו ואמרה לא למה את ה עושה אפליות ובודק רק בחורים אז הוא התחיל להתגמגם וענה לה שהם יכולים להתחפש.....
אישה גם יכולה לבקש לא לעבור בשער המגנטי.

• הוסף לסימניות
החוק אוסר בדיקת נשים עם מגנומטר. בצדק.
וגם נשמע שהיתה כאן 'הדרת נשים' או להפך :) ולא אפליה על רקע דתי

או לקרב אותם כמה שאפשר
לא
זה לא התפקיד שלנו לקרב אותם זה התפקיד של ערכים!

• הוסף לסימניות
לא נתקלתי בזה עכשיו אבל לאורך השנים נתקלתי המון פעמים בנוסעים שמבקשים להנמיך/לסגור את הרדיו (אישית גם ביקשתי כמה פעמים) וגם נתקלתי בנהגים חרדים שהפעילו קול חי/קול ברמה/מורשת בקווים שמרבית הנוסעים לא דתיים.

אישה גם יכולה לבקש לא לעבור בשער המגנטי.
היא הייתה בחורה בת 17 :)
וזה לא הייתה הסיטואציה!

• הוסף לסימניות
לא מדובר על כך שבדק את בעלי ולא אותי.
מדובר על בדיקה של חרדי אחד כשיש שטף של אנשים (גברים ונשים) חילונים שנכנסים ללא שום בדיקה.
היא הגיבה למישהי שכתבה משהו בנושא על מרכזית ארזים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה