התייעצות בדיקה מדידה לכבד שומני

• הוסף לסימניות
ממה שידוע לי חוץ מבדיקות דם לרמת אנזימי כבד, יש בקופות החולים אולטראסאונד לבדיקת כבד שומני, אך זה דבר בלתי מדיד, ותלוי בהגדרת הבודק ומשתנה מבדוק לבודק, כך שקשה לעקוב אם יש שיפור בעקבות פעולות מסויימות שננקטו.
חברת צמח החיים מפרסמת שיש לה מכשיר משוכלל שבודק את זה באופן מדיד, עלות הבדיקה 890 ש"ח...
האם אכן אין בכל המדינה בית חולים/קופת חולים שיש להם כזה מכשיר?

בי"ח בלינסון מפרסם שיש לו איזה מכשיר משוכלל, אך לא הצלחתי להבין אם זה אכן בודק כבד שומני בצורה מדידה, אשמח לכל מידע.

• הוסף לסימניות
ממה שידוע לי חוץ מבדיקות דם לרמת אנזימי כבד, יש בקופות החולים אולטראסאונד לבדיקת כבד שומני, אך זה דבר בלתי מדיד, ותלוי בהגדרת הבודק ומשתנה מבדוק לבודק, כך שקשה לעקוב אם יש שיפור בעקבות פעולות מסויימות שננקטו.
חברת צמח החיים מפרסמת שיש לה מכשיר משוכלל שבודק את זה באופן מדיד, עלות הבדיקה 890 ש"ח...

בי"ח בלינסון מפרסם שיש לו איזה מכשיר משוכלל, אך לא הצלחתי להבין אם זה אכן בודק כבד שומני בצורה מדידה, אשמח לכל מידע.
אם אני לא טועה יש...
קוראים לזה "פיברוסקאן"

• הוסף לסימניות

הפנו אותך לבדיקה?

ממה שאני יודעת הבדיקה מתמקדת ברמת הצלטקות בכבד
ולא ברמת שומניות

• הוסף לסימניות
ולא ברמת שומניות
אך לא הצלחתי להבין אם זה אכן בודק כבד שומני בצורה מדידה, אשמח לכל מידע.
אפשר לראות בבדיקה אם יש כבד שומני.
רגע,
מה הכוונה בצורה מדידה?
ואגב,
אנחנו שילמנו 400 ש"ח על זה, בשערי צדק.

• הוסף לסימניות
יש בשיבא. כמדומני עולה 619 אין החזר מקופ"ח יש החזר מביטוחי בריאות פרטיים.
מראה את רמת הצטלקות הכבד לקביעת שחמת. ורמת כבד שומני.

• הוסף לסימניות
משרד הבריאות לא רואים סיבה לממן כזו בדיקה ולכן זה לא ב"סל"

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
פער המחירים כאן ... מעניין... :unsure:
אני גם שילמתי סביב 620

אני יודעת שבודק גם רמת שומניות של הכבד
אבל לא ידעתי ששולחים לבדיקה בשביל זה, חשבתיי יותר בשביל ענין ההצטלקות,
האמת שכבר לא ממש זוכרת, זה היה מזמן וב"ה דברים הסתדרו מאז

• הוסף לסימניות
הפנו אותך לבדיקה?

ולא ברמת שומניות
לא הפנו אותי,
אובחנתי באולטראסאונד רגיל שיש לי כבד שומני, אך אי אפשר למדוד את זה ולדעת אם יש שיפור/החמרה,
חברת צמח החיים מפרסמת שהיא עושה בדיקה מדידה עם מכשיר חדשני,
השאלה אם זה אותו בדיקה של הבתי חולים ואז זה יוצא יותר זול

• הוסף לסימניות
אפשר לראות בבדיקה אם יש כבד שומני.
רגע,
מה הכוונה בצורה מדידה?
ואגב,
אנחנו שילמנו 400 ש"ח על זה, בשערי צדק.
צורה מדידה הכוונה שאומרים לך למשל שיש לך כבד שומני 300 מ"ג,
ואתה יכול לעשות תקופה שינוי בתזונה ולעשות בדיקה חוזרת ולראות שירד ל250
בניגוד לאולטראסאונד רגיל בקופ"ח שיגידו לך בשניהם יש כבד שומני, כי אין לזה אמת מידה, ויכולת מדידה מספרית.
וזה השאלה אם בבדיקה שעשיתם בשערי צדק כן נתנו ערכים מספריים/כמותיים לכמות השומן שבכבד, ואם כן, זה ממש בשורה שיש את זה ב400 ש"ח בלבד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה