בדיקת ראיה לילד באופטיקה או אצל רופא עיניים??

• פותח הנושא bbr
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
איפה יותר מומלץ לעשות בדיקת ראיה לילד שהתעורר לי חשש שלא רואה כל כך טוב, האם עדיף לעשות אצל רופא עיניים או באופטיקה??
מי בעצם יותר מקצועי בקביעת מספר, הרופא או האופטומטריסט??
אודה לכל תשובה:)

• הוסף לסימניות
אני לא זוכרת את הגיל המדוייק, אבל עד לגיל מסויים רק רופא עיניים בודק, ואופטימטריסט לא רשאי לבדוק. בן כמה הילד?

• הוסף לסימניות
אצל אופטומטריסט אפשר לעשות רק כשמזמינים משקפיים, בפעם ראשונה עדיף ללכת לרופא עיניים.

• הוסף לסימניות
תלוי מי הרופא ומי האופטימיטריסט.
יש רופאים שחלק מהמומחיות שלהם היא קביעת מספר - בפרט בילדים והם ודאי עדיפים על כל אופטימיריסט. (ויש לי שמות אם את צריכה...)
ויש אופטיקאים שצברו כ"כ הרבה נסיון ויש להם אבחנה כ"כ טובה שהם עדיפים ע"פ רופאים רבים.

חני

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1139962:
תלוי מי הרופא ומי האופטימיטריסט.
יש רופאים שחלק מהמומחיות שלהם היא קביעת מספר - בפרט בילדים והם ודאי עדיפים על כל אופטימיריסט. (ויש לי שמות אם את צריכה...)
ויש אופטיקאים שצברו כ"כ הרבה נסיון ויש להם אבחנה כ"כ טובה שהם עדיפים ע"פ רופאים רבים.

חני

אשמח להמלצות:)

ואיך אני יכולה לדעת אם הרופא מתמחה בקביעת מספר או לא?

לפני מס' שנים הלכתי עם הילד לרופא עיניים בקופה, והמזכירה בדקה אם הילד רואה ומאיזה מס' ונתנה את הנתונים לרופא והוא קבע אם הילד צריך משקפיים או לא, זה נראה לי קצת הזוי, לא?
לכן אני לא יודעת מה עדיף, אשמח לכל המלצה או הכוונה:)

• הוסף לסימניות
מאד תלוי האם המשקפיים הם + או -
לגבי משקפי מגדלת רק רופא עיניים יכול לקבוע את המספר ואת הצורך,
לגבי משקפיים של רוחק ראייה גם אופטמריסט יכול.
כמובן שאם מדובר בילד קטן מתחת לגיל 6-7 הייתי הולכת גם לרופא עיניים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bbr;1140052:
אשמח להמלצות:)

ואיך אני יכולה לדעת אם הרופא מתמחה בקביעת מספר או לא?

לפני מס' שנים הלכתי עם הילד לרופא עיניים בקופה, והמזכירה בדקה אם הילד רואה ומאיזה מס' ונתנה את הנתונים לרופא והוא קבע אם הילד צריך משקפיים או לא, זה נראה לי קצת הזוי, לא?
לכן אני לא יודעת מה עדיף, אשמח לכל המלצה או הכוונה:)

אמנם מן החכמה לענות על ראשון ראשון ובכל זאת אתחיל מהשאלה השניה.
איך תדעי? מהמלצות שתקבלי. אני שאלתי את רופא הילדים שלנו והוא המליץ לי על שנים שמתוכם בחרתי את היותר קרוב...

לגבי המלצות - אני במכבי ומאזור המרכז ולכן יודעת על רופאים של מכבי מאזור המרכז.
הרופאים שהומלצו לי (ואכן הוכיחו את עצמם) הם - ד"ר מורד מראשל"צ וד"ר פרילינג מרמת השרון.
אם הבעיה היא חמורה יותר מסתם קביעת מספר - יש רופא מומחה לילדים גדול מאד שאני אישית טופלתי אצלו בעבר אבל כיום אפשר להגיע אליו רק פרטי - שמו - ד"ר חיים סטולוביץ מת"א.

חני

• הוסף לסימניות
בס"ד

ציטוט של רופא עיניים מומחה:
"רופא עיניים לא אמור לקבוע את המספר של העדשות /משקפיים אלא רק את המספר שהעין זקוקה שכמובן לא תמיד זה המספר שרצוי בעדשה ,ואופטומטריסט מוסמך לקבוע את המספר של העדשה".
ולכן התהליך הכי רצוי זה ללכת לרופא עיניים ועדיף מומחה כמובן , ועם התוצאה של הרופא ללכת לאופטומטריסט (ועדיף מומחה גם) שיקבע את המספר של העדשה .

• הוסף לסימניות
סיבכתם אותי לגמרי;)
סה"כ עלה לי חשש קל שהבן שלי לא רואה טוב, השאלה אם בשביל זה צריך רופאים מומחים וכל זה...

• הוסף לסימניות
בן כמה הוא?

• הוסף לסימניות
7 וחצי

• הוסף לסימניות
בגיל הזה עד כמה שנראה לי מספיק ללכת לאופטמריסט,
אם מדובר בבעיה יותר מורכבת מרוחק ראיה.. הוא יפנה אותך לרופא עיניים
לפעמים הבעיה היא מיקוד ראיה,
או קוצר ראיה שכבר די נדיר בגיל הזה.

• הוסף לסימניות
אני חוזר על ההמלצה הישנה שלי: מכללת הדסה ירושלים!

• הוסף לסימניות
bbr באיזה איזור את גרה? ובאיזה קופ"ח?
תביאי נתונים ואז תקבלי כאן יעוץ מדויק יותר.

• הוסף לסימניות
לי מאוד המליצו ללכת לאופטמרטריסט - מקוה שכתבתי טוב,
הלכתי לורדה לנדאו ממכבי מקבלת בב"ב ובת"א,
והיא ממש ממש מומחית,
ומה שמענין שעם מי שרק דיברתי - כולם הלכו אליה.

• הוסף לסימניות
ורדה לנדאו היא לא אופטימיטריסט. בבקשה לא להוריד מערכה.
ורדה לנדאו היא רופאת עינים מדהימה (שנים רבות טופלתי אצלה עקב בעיות פזילה) שהיא כיום אופטרפיסטית או מדויק יותר מנהלת מרפאת אורתופטיקה - פזילה ומיקוד ראיה.
כמובן שבתור רופאת עינים היא יודעת גם לקבוע מספרים אבל עד כמה שידוע לי א"א להגיע אליה בלי הפניה של רופא עינים.

חני

• הוסף לסימניות
גם אני מחפשת המלצה במכבי ב"ב לילד בן 3. (בגיל שנה וחצי היה לו מס' נמוך) המליצו לי על מישהו בקונקורד שכחתי את השם.

• הוסף לסימניות
את צודקת לגבי התואר - התואר המדויק הוא -אורטופטיסטית,
ואני באתי אליה באופן קבוע בלי הפניה של רופא עיניים - בתור הברירת מחדל הכי טובה,
אם אין הפניה אז הביקור עולה בכמה שקלים יותר, אבל זה לא משמעותי כי אם הולכים לרופא עיניים לקבל את ההפניה צריך לשלם לו 19 ש"ח על הביקור, אז כבר יוצא יותר יקר.

• הוסף לסימניות
בירושלים על מי אתם ממליצים - אני בכללית לדעתי יש לבן שלי בעית אלרגיה בעין אחת העניים שלו במון פעמים אדומה. הבעיה שאצל ד"ר נויפלד יש תור רק לעוד 3 חודשים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה