רישוי בדיקת תב"ע לדירה

• הוסף לסימניות
איך אני יכול לדעת על דירה בירושלים אם היה שינוי תב"ע בשנים האחרונות?
הדירה עומדת למכירה, ואנחנו צריכים לדעת אם יש היטל השבחה על הדירה.

• הוסף לסימניות
איך אני יכול לדעת על דירה בירושלים אם היה שינוי תב"ע בשנים האחרונות?
הדירה עומדת למכירה, ואנחנו צריכים לדעת אם יש היטל השבחה על הדירה.
הבעלים לא יודע?
אם יהיה היטל השבחה, הוא זה יחוייב. לא אתם

• הוסף לסימניות
אנחנו הבעלים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

🏗️ קרקע חקלאית עם חלום לבנייה? רגע לפני שחותמים – כדאי לקרוא

בשנים האחרונות, יותר ויותר ישראלים מחפשים איפה להשקיע את הכסף שלהם. נדל"ן נשמע כמו הבחירה הבטוחה, וקרקע חקלאית עם "פוטנציאל לבנייה" נשמעת כמו כרטיס כניסה לעולם המגדלים. אבל רגע לפני שאתם מדמיינים את הדירה שלכם בקומה 12 עם נוף לים – כדאי שתכירו את המציאות שמאחורי ההבטחות.
📍 איפה זה קורה?
הסיפור שלנו מתרחש אי שם בין אשדוד לראשון לציון, באזור שזכה לשם "רובע מזרחי" בתוכנית תמ"ל 0006. נשמע מרשים? אולי. אבל מאחורי השם מסתתרת תוכנית שעדיין לא מוכנה, לא מאושרת, ולא ממש ברורה.
🧩 מה באמת קניתם?
- הקרקע היא חקלאית, עם מבנים קיימים שדורשים פינוי.
- לפי התכנון, היא אמורה להפוך למגרש מגורים עם חזית מסחרית. אבל – וזה אבל גדול – אין שום ודאות שזה המגרש שתקבלו.
- אין טבלת זכויות בנייה, אין תשריט, אין נספחים. רק הבטחות כלליות על 10,000 יחידות דיור ודיור מוגן. מסחר ותעסוקה? לא ברור כמה ואיפה.
⏳ לוחות זמנים – לא לבעלי לב חלש
שמאי תקן מעריך 4–5 שנים עד אישור התוכנית. אחר כך עוד שנה–שנתיים לתכנון בינוי ופיתוח. ואם צריך גם איחוד וחלוקה – תוסיפו עוד 1–3 שנים. כלומר, אם אתם בונים על זה לפנסיה הקרובה... אולי כדאי לחשב מסלול מחדש.
💸 שווי הקרקע – תלוי את מי שואלים
- שווי מ"ר קרקע חקלאית לפי שמאי: 2,500 ₪.
- חברה אחרת משווקת את אותה קרקע ב־3,800 ₪. רווח נאה, לא?
- שווי זכויות בנייה? תלוי בגודל – יכול להגיע ל־1.5 מיליון ₪. אבל זה לפני הפחתות, מסים, היטלים, ושאר הפתעות.
📝 מה באמת כתוב בטופס?
רוב הרוכשים לא קונים קרקע – הם קונים אופציה. כן, רק אופציה. וההחלטה אם לממש אותה? שייכת לחברה בלבד. אם היא לא תמומש, הכסף חוזר – אולי. האם גם שכר טרחה של 7,600 ₪ חוזר? לא בטוח.
📊 כמה אתם באמת שותפים?
אם רכשתם 83 מ"ר מתוך חלקה של 3,576 מ"ר – אתם מחזיקים ב־2.3% מהחלקה. לא בדיוק בעל הבית. וגם אם תגיעו לבנייה, זה במסגרת קבוצת רכישה – בלי חוק מכר, בלי הגנות, ועם הרבה כאבי ראש.
🧾 מסים והיטלים – לא לשכוח
- מס רכישה: 6%
- היטל השבחה: 50% (אם יאושר)
- מס שבח: 25%
- תשלומים ליזם: 187 ₪ + מע"מ למ"ר
- אגרות, עו"ד, רישום, ועוד ועוד...

🚨 לסיכום – השקעה או אשליה?
רכישת קרקע חקלאית עם חלום לבנייה יכולה להיות השקעה משתלמת – אבל רק אם עושים שיעורי בית. אל תתפתו להבטחות נוצצות ולשמות מפוצצים. בדקו את התוכניות, קראו את ההסכמים, שאלו שאלות קשות. כי בסוף, אתם לא קונים דירה – אתם קונים תקווה. ולפעמים, התקווה הזו עולה הרבה יותר מדי.
בשנים האחרונות יש מהפכה בציבור החרדי בנושא החסכונות וההכנה מראש להוצאות נישואי הילדים. אנשים חוסכים במסגרות ופלטפורמות שונות כסף מידי חודש בתקוה שבהגיע עת דודים ויחתנו בעז''ה את ילדיהם יהיה להם את הכסף מן המוכן ללא צורך לגלגל גמחי''ם ולהכנס לסחרור של חובות וכאבי ראש בתקופה שאמורה להיות הכי יפה בחייהם כהורים.
אבל, לא כל אחד יודע כמה אמור לעלות חתונה, מתחילה ועד סוף, במיוחד אנשים שעדיין לא חיתנו ילדים, ורוצים לחשב כמה כסף הם צריכים להכין לכל ילד.
לצורך כך ערכתי כאן רשימה של כל ההוצאות שנכללות בחתונת ילד, החל מהתשלום לשדכן, עד סיום השבע ברכות האחרון (פלוס השתתפות בשכר דירה לשנה הראשונה).
לצד הסעיפים השונים אני רושם סכום שאני מעריך בהערכה ראשונית וגסה כמה היא אמורה לעלות, כמובן שאין לי מושג אם הסכומים נכונים, כי מעודי לא חיתנתי ילד, וגם אני יודע שיש רמות שונות בכל הסעיפים, המטרה שלי באשכול הזה הוא שאנשים שהם כבר בעלי נסיון, יתרמו פה מהנסיון והידע שלהם, וזה יהיה לתועלת עבור האנשים שאין להם מושג כמה זה אמור לעלות.

חלק מהסעיפים משותפים לחתן ולכלה, וחלקם הם רק עבור אחד מהשנים.

הסעיפים של ליל החתונה ושל שכר הדירה ואבזור הדירה וריהוטה כתבתי את המחיר לכל צד, לדוגמא קייטרינג צלם תזמורת, ריהוט הדירה, שכר דירה, מוצרי חשמל וכו', המחיר של נותן השירות הוא כפול 2, וכאן כתבתי כמה כל צד משלם.

אני מדגיש שוב, הסכומים שכתבתי הם הערכה גסה בלבד, ואינם משקפים מידע אמיתי על המחירים, אשמח שיתקנו אותי, ויכתבו פה כמה שיותר מחירים אמיתיים נכון להיום.

נ.ב. הרשימה מתאימה לסעיפים שיש במשפחות חסידיות, ייתכן שבחוגים אחרים יש סעיפים שונים. אשמח אם מישהו יעשה פה גם את ההתאמות לקהילות נוספות.
תודה רבה.

להלן הסעיפים:

דמי שדכנות - 5000

אירוסין - 8000

מתנות לחתן - 25000

מתנות לכלה - 28000

ביגוד לחתן - 15000

ביגוד לכלה - 15000

ביגוד לבני המשפחה - 6000

הזמנות - 2000

שבת אויפריף - 10000

שבת שבע ברכות - 15000

אולם לחתונה - 5000

קייטרינג לחתונה - 20000

תזמורת בחתונה - 6000

גראמער מצוה טאנץ - 3000

צלם - 3000

פרחים - 2000

כסא כלה - 1000

שטריימל - 10000

שמלת כלה - 5000

שבע ברכות - 5000

נסיעות - 5000

רישום נישואין - 500

הדרכה לחתן/כלה - 1500

נסיעות לחברים - 1000

שכר דירה שנה ראשונה - 25000

מוצרי חשמל לדירה - 5000

אבזור הדירה - 2000

נדוניה - 2000

רהיטים לדירה - 7000

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה