בדיקת emg מישהו מכיר??

• הוסף לסימניות
אני סובלת הרבה זמן מסחרחורות לאורך כל היום . במסגרת כל הבדיקות שביצעתי נתבקשתי לעשות את הבדיקה הנ״ל .מאחר שהנאורולוג טוען שהסחרחורות באות בעקבות דלקת וכאבי שרירים בצואר . השאלה אם יש כאן מישהו שעשה פעם בדיקה כזו האם זה כואב?והכי חשוב האם יש לזה סיכון?(בכ״ז מחט לשריר)והאם בכלל יש לזה תועלת . כבר קראתי ברשת הרבה,רק חשוב לי ממישהו שעשה את הבדיקה בעצמו. אשמח מאד למידע .הבדיקה היום אחרי המתנה של 3 חודשים ואני רוצה לדעת אם לעשות או לבטל. תודה רבה .

• הוסף לסימניות
לא מכירה אבל רפואה שלמה!
נשמע מפחיד.
(סבלתי בעבר מסימפטומים כמו שציינת במשך תקופה ארוכה ולא העזתי ללכת להיבדק עד שאחרי משהו כמו שנה זה נהיה פחות ופחות והבנתי שזה פשוט תוצאה של לחץ.)

• הוסף לסימניות
התרגלת ללחץ או הלחץ עבר??

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י CSDesign;1031515:
לא מכירה אבל רפואה שלמה!
נשמע מפחיד.
(סבלתי בעבר מסימפטומים כמו שציינת במשך תקופה ארוכה ולא העזתי ללכת להיבדק עד שאחרי משהו כמו שנה זה נהיה פחות ופחות והבנתי שזה פשוט תוצאה של לחץ.)

בלואי שיתברר שכך.. בינתיים מסתמן שהבעיה היא לפי הרופא שאת הולכת .
אאג טוען שזה ורטיגו .ניאורולוג טוען שזה מהבעיה בצואר ,רופא משפחה טוען לחץ דם נמוך
ואני לא יודעת לאיזה כיוון אני הולכת
אשמח לשמוע ממישהו שחוה משהו דומה

• הוסף לסימניות
מוכר! תנסי להוריד לחץ.... וגם קמח לבן, מנסיון...

• הוסף לסימניות
אני קיבלתי הפניה ובפיזיותרפיה היא אמרה לי שזה לא התענוג הכי גדול... אז כשראיתי שהענין בשיפור לא עשיתי את זה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חחח;1031526:
התרגלת ללחץ או הלחץ עבר??
את מעוררת אותי עכשיו לחשוב מה באמת קרה.
אני חושבת שהתרגלתי ללחץ אם כי נמוך יותר ברמתו מהלחץ שהיה לי בעבר. בכל אופן הסחרחורות והתחושה הרעה הורידו מינון בפרוש.

• הוסף לסימניות
היה לי תור לבדיקה הזו, שברובה הבנתי שהיא לא כואבת
אבל כשהסבירו לי שמחדירים מחט לשריר באיזה שהוא שלב, החלטתי שזה
לא לאומץ שלי ופשוט לא הלכתי.

• הוסף לסימניות
עברתי את הבדיקה הזו בעצמי בחיל וברעדה אחרי שקראתי מאמרים שהפחידו אותי עד מוות,
אבל זו פשוט בדיחה,
כולה מחברים אלקטרודות לכמה מקומות בכף היד כדי לאתר את עצבים שצריכים טיפול (פיזיותרפיה, טיפול תרופתי וכו')
הבדיקה אורכת דקות ספורות, לא נעימה, אבל לא כואבת.

• הוסף לסימניות
לפני שאת מתחילה בדיקות פולשניות ורפואה קונבנציונלית, אני ממליצה לך לעשות השתדלות טבעית:
לכי לישון בשעה מוקדמת, הרפי לחץ ועומס רגשי, והקפידי על תזונה מאוזנת - המון פירות וירקות, מעט פחמימות- מקמח מלא בלבד, הפחיתי סוכר למינימום, הפחיתי קפה, והשתדלי לאכול כמה שפחות מעובד(חומרים משמרים, מייצבים למיניהם וצבעי מאכל גורמים למגוון רחב של בעיות וכאבים, ואת זה אף רופא לא יגיד לך). וכן הקפידי על פעילות גופנית-הליכה או אירובי.
לא מדובר על דיאטה של שבועיים אלא על אורח חיים שעליך (ועל כל אחד מאיתנו) לאמץ.

לא עניתי לך על השאלה ששאלת, אבל פעמים רבות הגוף מאותת על צרכיו האמיתיים בדרך זו של כאבים ומיחושים שונים, ומבחינה רפואית לא מגלים כלום, כי הבעיה נעוצה באורח החיים הכללי - כנ"ל.

מקווה שהועלתי לך.

רפואה שלמה ובשורות טובות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חחח;1031645:
מוכר! תנסי להוריד לחץ.... וגם קמח לבן, מנסיון...

גם זה ניסיתי... היתי גם אצל שטייף

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נעמי ברקאי;1031678:
אני קיבלתי הפניה ובפיזיותרפיה היא אמרה לי שזה לא התענוג הכי גדול... אז כשראיתי שהענין בשיפור לא עשיתי את זה...

הפניה ל emg או eng ? זה 2 בדיקות שונות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סופרת;1031798:
עברתי את הבדיקה הזו בעצמי בחיל וברעדה אחרי שקראתי מאמרים שהפחידו אותי עד מוות,
אבל זו פשוט בדיחה,
כולה מחברים אלקטרודות לכמה מקומות בכף היד כדי לאתר את עצבים שצריכים טיפול (פיזיותרפיה, טיפול תרופתי וכו')
הבדיקה אורכת דקות ספורות, לא נעימה, אבל לא כואבת.

לא בטוח שזו הבדיקה המדוברת. כי בבדיקת emg כן מחדירים מחט לשריר ואפילו בכמה מקומות והבדיקה אורכת בין 30-60 דקות זה מה שכתוב באינטרנט
בכל מקרה לא היה לי האומץ וגם פחדתי שאנזק יותר משאקבל ממנה תועלת ולכן דחיתי אותה לעוד חודשיים בתקווה שלא אצטרך..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רחל;1031852:
לפני שאת מתחילה בדיקות פולשניות ורפואה קונבנציונלית, אני ממליצה לך לעשות השתדלות טבעית:
לכי לישון בשעה מוקדמת, הרפי לחץ ועומס רגשי, והקפידי על תזונה מאוזנת - המון פירות וירקות, מעט פחמימות- מקמח מלא בלבד, הפחיתי סוכר למינימום, הפחיתי קפה, והשתדלי לאכול כמה שפחות מעובד(חומרים משמרים, מייצבים למיניהם וצבעי מאכל גורמים למגוון רחב של בעיות וכאבים, ואת זה אף רופא לא יגיד לך). וכן הקפידי על פעילות גופנית-הליכה או אירובי.
לא מדובר על דיאטה של שבועיים אלא על אורח חיים שעליך (ועל כל אחד מאיתנו) לאמץ.

לא עניתי לך על השאלה ששאלת, אבל פעמים רבות הגוף מאותת על צרכיו האמיתיים בדרך זו של כאבים ומיחושים שונים, ומבחינה רפואית לא מגלים כלום, כי הבעיה נעוצה באורח החיים הכללי - כנ"ל.

מקווה שהועלתי לך.

רפואה שלמה ובשורות טובות.

תודה רבה על הפרוט.. אני דוקא כן רגילה לאורח חיים כזה של אכילה בריאה +ספורט קבוע, אומנם לא שינה מרובה אבל כל השאר כן.. אבל מאז שהתחילו אצלי הסחרחורות הפסקתי כל פעילות גופנית כי פשוט אני לא מסוגלת כשאני במצב של חוסר שיווי משקל

• הוסף לסימניות
עשיתי את הבדיקה הזו פעמיים, לא מחטים ולא נעליים.
בבדיקה מחברים לך אלקטרודות ליד ומעבירים זרמים קצרים כדי לבדוק את איכות ההולכה של העצבים ביד (לי היתה חולשה בזרוע למעלה). לא תענוג הכי גדול אבל לא נורא בכלל. בדיקה לא פולשנית ולא ארוכה. לא יודעת מי הכניס לך פחדים לגביה.

• הוסף לסימניות
קראת את הספר 'מאחורי כאב הגב'?
אם לא, ממליצה לך ביותר!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פרפר;1031917:
עשיתי את הבדיקה הזו פעמיים, לא מחטים ולא נעליים.
בבדיקה מחברים לך אלקטרודות ליד ומעבירים זרמים קצרים כדי לבדוק את איכות ההולכה של העצבים ביד (לי היתה חולשה בזרוע למעלה). לא תענוג הכי גדול אבל לא נורא בכלל. בדיקה לא פולשנית ולא ארוכה. לא יודעת מי הכניס לך פחדים לגביה.

את מבלבלת בין 2 בדיקות. זה EMG :

הבדיקה מיועדת למגוון בעיות קליניות כתוצאה ממחלות עצב, שריר והחיבור בין העצב לשריר.
הבדיקה בנויה משני חלקים:
1. מדידת מהירות ההולכה העצבית
2. מדידת הפעילות החשמלית של השריר
מהלך הבדיקה: מדי פעם ניתנים גירויים חשמליים בעוצמה נמוכה לעור שמעל העצבים הנבדקים.
בדיקת פעילות השריר מצריכה החדרת מחט דקיקה לתוך השריר הכרוכה באי נעימות.
אין בה סיכון כל שהוא ואין היא גורמת לנזק.
משך הבדיקה: כשעה וחצי
סניטר ידאג ללוות אותך לבדיקה ולהחזירך למחלקה לאחר הבדיקה

כיצד מתבצעת הבדיקה:

הבדיקה מתבצעת בשכיבה על המיטה
רופא יחדיר מחט דקיקה לתוך השריר
במהלך הבדיקה תתבצע הערכת תפקוד השריר במצבי מנוחה ובדרגות שונות של הפעלה
הבדיקה דורשת שיתוף פעולה מלא מצד הנבדק
לאחר הבדיקה:

המחט תוצא מהשריר
רופאי המחלקה יידעו אותך באשר לתוצאות הבדיקה לאחר שתפוענח ותוצאותיה תתועדנה בסכום המחלה או במכתב לרופא המפנה בקהילה

• הוסף לסימניות
לפי מה שידוע לי הסחרחורות ב"ורטיגו" הן בהתקפים.
יש תרופה כדי להקל על ההתקף (התקפים עלולים לארוך שעות רבות - מספר ימים, כשבתחילת ההתקף הסחרחורות קלות יחסית, בעומקו הסחרחורות קשות מאוד (א"א להרים את הראש מהכרית, הקאות, זיעה קרה) ואחר כך לאט לאט הסחרחורות מתמתנות עד שההתקף עובר.
יש תרופות להקל בזמן ההתקף. לא נותנים אותן בהיריון.
בנוסף - בזמן ההתקף מנוחה מוחלטת מקלה על ההתקף ומקצרת אותו. ככל שהמנוחה קרובה יותר לתחילת ההתקף כך ההתקף קל יותר.
בסך הכול - הרפואה הקונבנציונאלית לא יודעת הרבה על הנושא ואין להם מה להציע.
לגבי יתר הדברים שכתבת - אין לי הרבה מושג.
מי שחווה סחרחורות קשות יודע לכוון היטב ב"זוקף כפופים" :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי12;1031878:
הפניה ל emg או eng ? זה 2 בדיקות שונות

emg, זה בדיקה של הולכה עצבית, לא?

היד כל הזמן נרדמת לי... :(

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי12;1031879:
לא בטוח שזו הבדיקה המדוברת. כי בבדיקת emg כן מחדירים מחט לשריר ואפילו בכמה מקומות והבדיקה אורכת בין 30-60 דקות זה מה שכתוב באינטרנט
בכל מקרה לא היה לי האומץ וגם פחדתי שאנזק יותר משאקבל ממנה תועלת ולכן דחיתי אותה לעוד חודשיים בתקווה שלא אצטרך..

זהו, שד"ר אינטרנט רושם לפעמים שטויות איומות.
אין שום החדרת מחט,
הבדיקה הא בדיוק כמו שכתבתי לך.
הרופא לוחץ על כל מיני מקשים, ומצפה שהעצבים המסוימים יגיבו. זה הכל.
ומדובר בבדיקת EMG.
גם אני כמוך בדקתי מה בדיוק כוללת הבדיקה הזו והתפללתי לצאת בחיים...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה