דרוש מידע בדירה מושכרת, כמשכיר אתם קניתם את המזוזות לדירה?

• הוסף לסימניות
אנחנו בררנו הלכתית ואמרו שהשוכר ישים את המזוזות וצריך להשאיר אותן גם אחרי שיוצא מהדירה.

• הוסף לסימניות
אנחנו כמשכירים שמנו מזוזות על כל המשקופים.

• הוסף לסימניות
דירת 3 חדרים, אנחנו קנינו את המזוזות והשארנו לשוכרים הבאים.

• הוסף לסימניות
נכון שמזוזה היא חובת הדר, אבל אין שום עבירה או לאו שהמשכיר ישים מזוזות ואז במידה והשוכר עוזב את הדירה והמשכיר ח"ו עדיין לא מצא שוכר חדש, לפחות הוא לא תוקע את השוכר שעובר לדירה אחרת.
מה שבטוח שאם המשכיר שם מזוזות אז הוא ממש 'מענטש'.
אני למשל שכרתי דירה והמשכיר שלי שם שם מזוזות כמעט פסולות החלפתי אותם וכשעברתי דירה אמר לי המשכיר שאין לו בעיה עם המזוזות האלו וכמובן שכיבדתי אותו בקביעת המזוזות לאחר שעזבתי,
כיום כשנכנסתי לדירה שכחתי מהעניין הזה שאסור להוריד ואני מקווה שהמשכיר הנוכחי ישכיל לקנות מזוזות, באם לא אני סומך על משתמשי פרוג שימצאו איזשהו פתרון הלכתי.

• הוסף לסימניות
שמנו בדירה ששכרנו.
בדירה שאנחנו שוכרים היו מזוזות. העדפנו להסיר אותם ולשים את שלנו (שאנו סומכים). בדירה הקודמת המשכיר דרש שנשים מזוזות (ובחוצפתו לא רצה להוריד אותם. הצלחנו, בסוף, לדרוש זאת מהשוכרים הבאים)

• הוסף לסימניות
אנחנו בררנו הלכתית ואמרו שהשוכר ישים את המזוזות וצריך להשאיר אותן גם אחרי שיוצא מהדירה.
בהחלט מקפידים על כך.
אבל אפשר לסכם עם המשכיר שהוא יוריד את המזזות ואז אין בזה שום בעיה.

• הוסף לסימניות
בהחלט.
כך רצה המשכיר, וזו גם דעת ההלכה (ביררתי).
זה נכון אבל לא מדוייק.
בהלכה כתוב שאם המשכיר לא הניח מזוזות חובה על השוכר לשים, אבל זכותו של השוכר לדרוש מהמשכיר תשלום על זה. נכון אמנם שבכל מקרה גם אם הוא לא שילם - אסור לשוכר להוריד אותם כשהוא עוזב את הדירה, אך אין שום קשר בין הדברים, ובכל מקרה המשכיר חייב לשלם לשוכר על המזוזות

• הוסף לסימניות
זה נכון אבל לא מדוייק.
בהלכה כתוב שאם המשכיר לא הניח מזוזות חובה על השוכר לשים, אבל זכותו של השוכר לדרוש מהמשכיר תשלום על זה. נכון אמנם שבכל מקרה גם אם הוא לא שילם - אסור לשוכר להוריד אותם כשהוא עוזב את הדירה, אך אין שום קשר בין הדברים, ובכל מקרה המשכיר חייב לשלם לשוכר על המזוזות
זו התשובה שאנחנו קיבלנו. לקנות ולא לקחת איתנו.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
חשוב בכל מקרה שנכנסים לדירה לבדוק את המזוזות. אני מכירה משפחה שגרו בדירה שכורה והמשכיר אמר שיש מזוזות- היה נרתיק ואחרי כמה חדשים הם סבלו מבעיה רפואית מוזרה ורק אחרי סבל גדול, בדקו וגילו לתדהמתם שהנרתיק ריק ואין מזוזה. השוכר הקודם כנראה לקח ולא הודיע.

• הוסף לסימניות
אנחנו משכירים קנינו מזוזות ממש יקרות לדירה שאנו משכירים,

• הוסף לסימניות
הלכתית זו בעיה להוציא מזוזה.
אנחנו הוצאנו כיוון שהוא ממש הקפיד על זה.
והלכתית זה גם היה שונה ולא מתאים למנהג שלנו.
תכל''ס זה לא כזה פשוט להוציא מזוזה גם אם היא של השוכר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה