התייעצות בדק בית לפרוטוקול ראשוני

• הוסף לסימניות
כחלק מתהליך מסירת הדירה ניתנת לנו אפשרות ע"י הקבלן להביא איש/חברת בדק לפרוטוקול ראשוני, לאחר מכן הקבלן מתקן את הליקויים ואז פרוטוקול מסירה סופי.
כשהתחלנו לבדוק את העניין נתקלנו בכמה שאלות:
האם כדאי חברת בדק או בודק פרטי? ממה שהבנתי הבודקים הפרטיים עושים עבודה יסודית הרבה יותר, האם זה נכון?
הבודק מבצע בדיקה לאיתור נזילות? חלקם כמובן אמרו שכן, אך כמה מהם הסבירו לי שמדובר בבדיקה מקצועית מאוד שעלותה הבסיסית לבד היא בערך 1500 ש"ח ולא סביר שתהיה כלולה במחיר הבסיסי של בדק, גם זה - האם נכון?
והכי חשוב - האם בדיקת הפרוטקול הראשוני אינה טומנת לנו פח? האם כשנבצע את בדיקת הבדק בפרוטוקול הראשוני לא יחולו שינויים עד המסירה הסופית שלא ייכללו בבדק הראשוני, ונצא קרחים?
נשמח לחכמת ההמונים בעניין ובענייניות, כמובן מניסיונכם האישי
תודה מראש לעונים!

• הוסף לסימניות
בודק פרטי- הכוונה לבודק מורשה?
בכל מקרה צריך לוודא הוא עובר על כל הנתונים,
עם מכשירים לאיתור נזילות- חובה! (בשביל זה צריך בודק מקצועי)
ושהם נותנים דו"ח מסודר לקבלן.
באופן אישי הייתי עם לקוחות לבדק בית
(אני לא בודקת, אבל כאדריכלית ידעתי מה לבדוק, והגעתי בנוסף לחברה מקצועית/ במקום שאני יודעת שהבניה איכותית מאוד וגם אם צצים בעיות החברה אחראית לתקן במהלך התקופה,
הפלוס שבודקים מקצועיים לא רושמים ליקויים שמותרים לקבלן לפי הפרוטוקול,
ואני כן ביקשתי גם דברים שהם רשמית בסדר, אבל מעשית חבל שלא יתקנו, ואכן תיקנו)
יש דברים שגם אם פספסו בבדק בית באים לתקן גם אח"כ,
אבל הרבה יותר קשה לרדוף אחריהם, ואין דרך להוכיח שלא הזיקו ע"י שימוש לא תקין
אם מגישים דוח של בדק בית- יש את כל ההוכחות. מלדאוג לבדק בית רק מרוויחים
(מה מפסידים? אם מביאים מישהו לא מקצועי,
הוא עלול לפספס דברים שאולי אפילו אתם הייתם עולים על זה,
אבל בדר"כ אי אפשר לבוא גם בעצמכם וגם בודק.
אתן דוגמא שפנו אלי- דירה חדשה שאחרי התקנת מזגנים במסתור כביסה,
כשהגיע הגשם גילו שהשיפועים במסתור לא תקינים,
אבל הקבלן לא מוכן לתקן כי נעשו שינויים- המזגנים.
אני הגעתי לבדק בית באותו פרוייקט בהרבה מאוד דירות,
ורוב כמעט מוחלט של הדירות הניקוז לא היה תקין,
וכמובן אחרי שהגשתי את הליקוי בדו"ח- הענין סודר)

• הוסף לסימניות
תודה על הפירוט!
בודק פרטי- הכוונה לבודק מורשה?
ברור
עם מכשירים לאיתור נזילות- חובה! (בשביל זה צריך בודק מקצועי)
הכוונה לאיתור נזילות ע"י איתור רטיבויות וכדומה? או מעבר לכך?
כי מה שאמרו לי כמה בודקים מקצועיים מאוד שאין אפשרות לאתר נזילות בבדיקת בדק פשוטה
אלא שאם יש רטיבויות או כל חשד אחר לנזילות אז עושים בדיקה מקיפה שהעלות הבסיסית שלה היא כמה אלפים
(כמו אבחון של רופא משפחה שמפנה לבדיקה מקצועית יותר)
אבל בדר"כ אי אפשר לבוא גם בעצמכם וגם בודק.
אפשר לבוא עם הבודק עצמו, לא?

• הוסף לסימניות
הכוונה לאיתור נזילות ע"י איתור רטיבויות וכדומה? או מעבר לכך?
כי מה שאמרו לי כמה בודקים מקצועיים מאוד שאין אפשרות לאתר נזילות בבדיקת בדק פשוטה
אלא שאם יש רטיבויות או כל חשד אחר לנזילות אז עושים בדיקה מקיפה שהעלות הבסיסית שלה היא כמה אלפים
(כמו אבחון של רופא משפחה שמפנה לבדיקה מקצועית יותר)
נכון,
אבל זה אמור לחסוך נזק של עשרות אלפים לפעמים...
מי החברה?
מה המוניטין שלה בשוק?
אם מתגלות תקלות אח"כ הם באים לתקן?
אתם הולכים לגור בדירה בתקופת בדק הבית?
(כי אם לא- לא יגלו את הנזילות בזמן)
אפשר לבוא עם הבודק עצמו, לא?

לא תמיד,
לפעמים החברה אומרת שאם יש בודק רק הוא מגיע,
ובכל מקרה- רק הוא מגיש את הדוח
ופחות מתייחסים לבעל הדירה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה