בד"ץ הסירו את ההשגחה מ'סולתם', מי שלא קרא עיתונים אבל קנה סירים...

• הוסף לסימניות
גם אם כתוב 'הוכשרו בהשגחת הבד"ץ' יש להגעיל ולטבול,
הוסרה ההשגחה עקב חילולי שבת בחברה.

• הוסף לסימניות
איזה סירים הם ברמה הכי גבוהה אחרי סולתם ויכולים להוות תחליף?
לא מתחשק לי לקנות סתם פשוטים ולהתאכזב מהם אח"כ

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פוינט ק גת;973559:

מה הבעיה? קני סולתם ולכו להגעיל ולטבול.

• הוסף לסימניות
ממתי זה? יש לי סיר שקניתי לפני חודש ועדיין לא טבול

• הוסף לסימניות
לא הבנתי מה עוזרת ההגעלה לחילולי שבת?

• הוסף לסימניות
גם אני לא הבנתי...

הרי "כאשר קונים כלי חדש מגוי, הכלי מקבל "תקומה" ונעשה בעל חשיבות יתרה, ולכן חייבים לקדשו על ידי טבילה. ואם קנה כלי שהגוי כבר השתמש בו, חייב להגעילו כדין, והכלל בזה הוא "כבולעו כך פולטו", אם שימושו באש ילבנו באש, ואם שימושו בבישול יגעילו על ידי מים רותחים. ואין די בהגעלה, כי זה נועד רק להפליט את האיסור הבלוע בו, אלא צריך אח"כ להטביל את הכלי כדין." (ציטוט מאתר ישיבה).

אבל כאן עדיין הקנייה היא מיהודי, אז למיטב הבנתי אם קונים אין צורך להגעיל ולהטביל - אך בגלל חילול שבת עדיף להמנע מלרכוש שם בכדי לא לעודד מחללי שבת.

מדובר כאן בדברים שונים לחלוטין...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פוינט ק גת;973559:
ארקוסטיל

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;973577:
גם אני לא הבנתי...

הרי "כאשר קונים כלי חדש מגוי, הכלי מקבל "תקומה" ונעשה בעל חשיבות יתרה, ולכן חייבים לקדשו על ידי טבילה. ואם קנה כלי שהגוי כבר השתמש בו, חייב להגעילו כדין, והכלל בזה הוא "כבולעו כך פולטו", אם שימושו באש ילבנו באש, ואם שימושו בבישול יגעילו על ידי מים רותחים. ואין די בהגעלה, כי זה נועד רק להפליט את האיסור הבלוע בו, אלא צריך אח"כ להטביל את הכלי כדין." (ציטוט מאתר ישיבה).

אבל כאן עדיין הקנייה היא מיהודי, אז למיטב הבנתי אם קונים אין צורך להגעיל ולהטביל - אך בגלל חילול שבת עדיף להמנע מלרכוש שם בכדי לא לעודד מחללי שבת.

מדובר כאן בדברים שונים לחלוטין...
ליהודי שמחלל שבת במזיד ובפרהסיה יש דינים שמתיחסים אליו כמו לגוי, כמו יינו יין נסך. יתכן שאותו הדין תקף גם כאן.
(לא בדקתי אלא מזכרוני)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שולה;973588:
ליהודי שמחלל שבת במזיד ובפרהסיה יש דינים שמתיחסים אליו כמו לגוי, כמו יינו יין נסך. יתכן שאותו הדין תקף גם כאן.
(לא בדקתי אלא מזכרוני)
לא לגבי טבילת כלים.

• הוסף לסימניות
לא מדויק.

סולתם בבעלות משותפת של יהודי וגוי ולכן צריך להגעיל.
היתה תקופה ארוכה - שהבד"ץ הגעילו את כל סירי סולתם.
כבר כ6 שנים אין הגעלה לסירי סולתם - אלא כל אחד מגעיל בעצמו.

לטבול - צריך בכל מקרה. [גם כיום וגם בעבר!]

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sh12;973594:
לא מדויק.

סולתם בבעלות משותפת של יהודי וגוי ולכן צריך להגעיל.
היתה תקופה ארוכה - שהבד"ץ הגעילו את כל סירי סולתם.
כבר כ6 שנים אין הגעלה לסירי סולתם - אלא כל אחד מגעיל בעצמו.

לטבול - צריך בכל מקרה. [גם כיום וגם בעבר!]
אז איך יש את המדבקה עדיין על הסירים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שולה;973595:
אז איך יש את המדבקה עדיין על הסירים?

סליחה על הביטוי, אבל:
חסר רמאים בעולם???

ואני יודעת את הענין בוודאות, מברור אצל סוכנים של סולתם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sh12;973627:
סליחה על הביטוי, אבל:
חסר רמאים בעולם???

ואני יודעת את הענין בוודאות, מברור אצל סוכנים של סולתם.
אז טוב שאת אומרת לי
ב"ה נמנענו מאיסור

• הוסף לסימניות
ההגעלה לא קשורה לחילולי שבת, אלא לתהליך יצור הסירים, שבשלב הסופי נמשחים בדומן לא כשר. זוהי גם הסיבה שצריך הכשר לתבניות חד פעמיות תוצרת הארץ, אף על פי שאין צורך בטבילה. הכשר הבד"ץ אומר שהבד"ץ דאג להכשרת הסירים, כלומר הם הוגעלו לפני האריזה.

• הוסף לסימניות
ואם ההכשר הוסר, סימן שהבד"ץ לא מכשיר את הכלים שלהם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה