- הוסף לסימניות
לא נראה לייש מוצרים מההכשר כדתיא פה בארץ? רק השם נשמע לי מוכר אבל לא ראיתי אף פעם מוצרים בהכשר הזה.
אבל לא בטוחה
לא נראה לייש מוצרים מההכשר כדתיא פה בארץ? רק השם נשמע לי מוכר אבל לא ראיתי אף פעם מוצרים בהכשר הזה.
בפסח ראיתי ביש בארות יצחק שוקולד בהכשר כדתיאיש מוצרים מההכשר כדתיא פה בארץ? רק השם נשמע לי מוכר אבל לא ראיתי אף פעם מוצרים בהכשר הזה.
לא בשביל לברר על ההכשר...בפסח ראיתי ביש בארות יצחק שוקולד בהכשר כדתיא
אני יכולה להגיד לך שאני בתור ליטאית שבארץ אוכלת בד"ץ, רובין, לנדא וכו (לא זוכרת מה עוד יש)הצלחתי כבר להתבלבל.
בתכל'ס ,
ההכשר של הרב ווסטהיים נחשב להכשר מהדרין או לא ?
ומה לגבי בד"ץ ציריך ? מהדרין או לא ?
יש כאן אולי חו"לים שיודעים ומכירים ?
האנשים שאתה מכיר הם ממנצ'סטר או אנגליה?ההכשר של הרב ווסטהיים - איגוד הרבנים -
כמדומני שכל מי שאני מכיר (ואני מכיר לא מעט) סומך עליו ונחשב להכשר הרבה יותר טוב מבדץ מנצ'סטר (ואכן זה סיפור של הרבה שנים מאז הרב ווסטהיים פרש מבדץ מנצסטר)
האנשים שאתה מכיר הם ממנצ'סטר או אנגליה?
לא נראה לי, אולי פרט אחד או שתיםיש מוצרים מההכשר כדתיא פה בארץ? רק השם נשמע לי מוכר אבל לא ראיתי אף פעם מוצרים בהכשר הזה.
נכון. אם כי יש אנשים רבים שאוכלים ou אולם במוצרים מסוימים לא(בבשר ועוף רבים לא סומכים על ההכשר) משום שהקולות שלהם ברורות ידועות ומפורסמות. ההכשר עצמו מצוין ומוקפד ברמה גבוהה מאד. ומי שלא סומך על קולות בענין מסוים לא קונה את המוצרים שקשורים בכך. כל הנל תקף רק לגבי ou ארה"ב המחלקה בארץ שונה לחלוטין ורבים מאלו שסומכים על ההכשר בחול לא סומכים עליו בארץ. אם כי ללא ספק גם שם יש הכשרים טובים יותר.לא,
אבל בכל אופן זה אנשים שלא אוכלים כל הכשר, רק מה שנחשב טוב מאד כמו , בד"ץ העדה, רובין, שארית, לנדא וכו'.
אני יודע שבאופן כללי יש הרבה מקרים שמה שקורה בחו"ל זה לא כמו בארץ - למשל הכשר OU, שפה בארץ לא כולם אוכלים, ובוודאי אלה המקפידים על ההכשרים שהוזכרו לעיל, ולעומת זאת לפי מה שידוע לי - בחו"ל זה נחשב להכשר מצוין - אשמח אם יתקנו אותי...
אני שמעתי מאברך אנגלי שאמר לי שהגיע לארץ התפלא שכולם אוכלים וסטהיים בעוד שבאנגליה לא כולם אוכלים את ההכשר הזה, הוא לא נקרא ברמה הגבוהה שם!
לא נראה לי, אולי פרט אחד או שתים
אני גם ממנצסטר, הרב ווסטהיים הוא איש יקר מאוד וחשוב מאוד וגם אני אוכלת מההכשר הזה ובדיוק השבוע הייתי שם במנצסטר ואמרו לי שכבר לא אוכלים שם את הכשר הרב ווסטהיים,
אני גם ממנצסטר, הרב ווסטהיים הוא איש יקר מאוד וחשוב מאוד וגם אני אוכלת מההכשר הזה ובדיוק השבוע הייתי שם במנצסטר ואמרו לי שכבר לא אוכלים שם את הכשר הרב ווסטהיים,
בע"ה אני יברר מי מאנצסטר ממקום מוסמךמשהו השתנה בהשגחה? כי עד עכשיו זה היה הכשר מצוין.
הדבר היחיד שידוע בוודאות (דהיינו לא שרשרת שמועות וכדו' ) שהשתנה, זה שהכשרות גדלה מאוד, כפי שרואים במציאות, אבל זה עדיין לא אומר כלום לגבי האיכות וההקפדה.משהו השתנה בהשגחה? כי עד עכשיו זה היה הכשר מצוין.
תודה רבהבע"ה אני יברר מי מאנצסטר ממקום מוסמך
עכשיו ביררתי ממקום מאוד מוסמך במנשסתר ואמרו שכן ממשיכים לאכול השגחתו במנשסתר.תודה רבה
זה יעזור מאוד !
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים