כללי בהמשך לאשכול של אברומי...נראה אתכם...

• פותח הנושא ort
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
בעזרת ה' יתברך.

לא יכולתי להתאפק והחלטתי להגיב בהקשר לאשכול שופע ההזיות המשעשע/מפחיד/מזעזע/מצחיק/מתמיהה/מעניין ותמשיכו כיד דמיונכם הטובה.

אך לאן התגלגל לו האשכול החביב?

האשכול הלך וגדל ומשקלו הגיע לממדיו של האשכול שהמרגלים נשאוהו במוט בשניים;)

אפס כי...

לא נראה לי שכדאי להוציא דיבת העם רעה:eek:,

לכן... כדי שהתגובות החיוביות לא יהיו כמספר המרגלים שזכו להיכנס לארץ,

אשוב ואומר--
נראה אתכם--ואת העין הטובה שלכם-
ובטוחני שחלק נכבד מאוד מהגולשים (ושאינם) מנקה מדי פעם את משקפיו;)
אם יש את נפשכם לשתפנו:
מהו הדבר הנעים ביותר שקרה לכם כגרפיקאים עצמאיים ושכירים?

אפשרויות לדוגמה:
1. הכנתם עבודה שהלקוח לא אהב והוא שילם בלי להתווכח את מלוא הסכום ועוד אמר תודה (ואח"כ עוד שילם לגרפיקאי אחר שיעשה מחדש את העבודה).
2. הלקוח התעקש לשלם לכם הרבה מעבר למה שציפיתם...
3. גרפיקאי נחמד נתן חינם אין כסף מיצירותיו היפות לשימוש חופשי לכל דכפין...

[אני ראיתי גם ראיתי- וזה לא הזוי,
כי יהודי ת'משקפיים לנקות ראוי.
ויש הרבה אנשי מידות, גם אם הם רזים-
אכן, יש את יוצאי הדופן- אך בואו לא נגזים.
:)
כל אדם הינו שליח, מאיתו יתברך,
גם אם הוא בדמות לקוח, (הבה לא נשכח)
ואם ננהג בסבלנות (מבלי לכופף הגב)
יותר ינעם לכל אחד וזה את זה נאהב.
ואם מה ששנוא עלינו לא נעשה לאחר
ה' הוא ישלם שכרנו- לא פחות אך כן יותר.
ושיהיה רק טוב וחסד, אושר ושמחה-
פרנסה, בריאות ועושר, ורק הצלחה!]

• הוסף לסימניות
יש לקוחה אמריקאית שאני עובדת איתה שהיא פשוט נפלאה בפרגון ומחמאות.
כל דבר שאני שולחת לה, אני מקבלת בחזרה מייל "WOWWWWWWWWW!!! Amazingggggggggggggg!!!" וכאלה. אני אוהבת את זה שהיא מכפילה אותיות, זה ממש מבטא את ההתלהבות שלה וזה עושה נעים באגו :).

ולקוחה אמריקאית אחרת, שצירפה למעטפה עם הצ'ק פתק בכתב יש של עולה חדשה "לנעמה היקרה, תודה רבה על העיצוב המצויינת שלך!". (השגיאה במקור)

לקוח אחר (גם אמריקאי, המממ, האם אפשר לזהות כאן תבנית חוזרת?) שביקש תיקונים קטנים על ברושור שעיצבתי לו בשנה שעברה.
התיקונים לקחו לי חצי שעה, ובהיותו לקוח קבוע ו"כבד" שלי, אמרתי לו שזה על חשבון הבית.
אבל הוא ממש התעקש "אני רוצה לשלם עבור הזמן שלך".

• הוסף לסימניות
טוב, אז ככה:
1. לקוח שראה את ההשקעה והשעות הרבות והוסיף מכספו עוד כמה מאות, וגם אמר תודה :)
2. לקוחות שהעניקו לי את ספרם מתנה כאות תודה על עיצוב הכריכה,
3. הכי אני אוהבת את הלקוחות שמספרים לי שהתייעצו עם עוד כמה וכולם התרשמו לטובה, מספרים לי עד כמה הפרסום שלי הועיל, או אפילו שולחים לי כתגובה למייל ארוך על צורת העמוד באתר וכדו', שתי מילים: יישר כח.

בעבודה כמו שלנו, יש הרבה מעבר לכסף, זו עבודה עם השקעה. לכן, לדעתי, חשוב לנו יותר מלעסקים אחרים, לדעת שהעבודה שלנו 'עשתה את העבודה', הועילה והלקוח מעריך אותה (ואותנו..)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מירי10;669685:
2. לקוחות שהעניקו לי את ספרם מתנה כאות תודה על עיצוב הכריכה.

תמיד מביאים לי עותק של ספר שעיצבתי לו את הכריכה, האמת שחשבתי שזה הסטנדרט.

• הוסף לסימניות
באמת כיף לקוחות שמפרגנים.
ובאשכול ההוא לא הגבתי, כי ב"ה עד היום המעסיקים והלקוחות שלי כולם אנשים הגונים, טובים וישרים, שנעים מאוד לעבוד איתם והכול נעשה תמיד ברוח טובה ועם המון פרגון.
לתשומת לב העומדים מן הצד השני של המתרס - זה עושה מצב רוח ממש טוב לקבל תגובה מתפעלת במייל או בטלפון, וגם עושה חשק להשקיע בשביל אותו לקוח בפעם הבאה, בהרגשה שהוא באמת מעריך את העבודה שלי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;669687:

נכון, גמני חשבתי שזה סטנדרט.

• הוסף לסימניות
לקוח שהביא לי זר פרחים עעעענננננקקקק לשבת...

(טוב, זה כי עבדתי לו מליל רביעי ברצף עד 1 בצהרים של יום שישי, הייתי מעדיפה שיביא אוכל... :) )

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;669687:

נכתב ע"י mendalle;669694:
נכון, גמני חשבתי שזה סטנדרט.

סטנדרט זה בטח לא,
הסטנדרט הוא לשלם את התשלום המגיע לך עבור העבודה ולומר תודה.
כל דבר מעבר לו הוא מעבר לסטנדרט.

(בעצם, אולי גם התודה היא מחוץ לסטנדרט? :rolleyes:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מירי10;669697:
(בעצם, אולי גם התודה היא מחוץ לסטנדרט? :rolleyes:)
יש כאלו שחושבים כך. אם קבלת תשלום, למה צריך להודות לך? ולהחמיא?
אבל אני לא רוצה לקלקל את האשכול המפרגן. יש באמת הרבה אנשים הגונים ונהדרים.

• הוסף לסימניות
אומנם איני גרפיקאית, ההתעסקות שלי עם אנשים היא בתחום הכתיבה וגם שם כרגיל המפתיע הוא כשאנשים זוכרים להודות.
אנשים מסוגלים לשגע עד הפסיק האחרון, ואז להעלם בלי להגיד תודה! (התשלום עובר דרך מישהו אחר ועל זה לא נדבר)
פעם אחת קרה דבר יפה, אחרי ברכה שכתבתי, קיבלתי טלפון אחרי כמה שבועות מהמזכירה, שרק רצתה לספר שהיא היתה בחתונה וסביב השולחן החמיאו על הברכה הזו.
יפה שאנשים לא חוסכים טוב מבעליו למרות ששילמו על זה טבין ותקילין.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;669674:
כל דבר שאני שולחת לה, אני מקבלת בחזרה מייל "WOWWWWWWWWW!!! Amazingggggggggggggg!!!" וכאלה. אני אוהבת את זה שהיא מכפילה אותיות, זה ממש מבטא את ההתלהבות שלה וזה עושה נעים באגו :).

ולקוחה אמריקאית אחרת, שצירפה למעטפה עם הצ'ק פתק בכתב יש של עולה חדשה "לנעמה היקרה, תודה רבה על העיצוב המצויינת שלך!". (השגיאה במקור)

לקוח אחר (גם אמריקאי, המממ, האם אפשר לזהות כאן תבנית חוזרת?) שביקש תיקונים קטנים על ברושור שעיצבתי לו בשנה שעברה.
התיקונים לקחו לי חצי שעה, ובהיותו לקוח קבוע ו"כבד" שלי, אמרתי לו שזה על חשבון הבית.
אבל הוא ממש התעקש "אני רוצה לשלם עבור הזמן שלך".

זה ממש לא נשמע טוב....

רק אמריקאים????

• הוסף לסימניות
יש לי גם כמה קריוזים נעימים...

אבל עוד קודם נראה שאחד הדברים הנעימים זה:
1. פיתוח האישיות וההתמודדות.
2. לומדים להיות לקוח נעים (ולא הזוי) של אחרים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י arye770;669717:
זה ממש לא נשמע טוב....

רק אמריקאים????

לא רק אמריקאים.
היו לי גם לקוחות נהדרים ישראליים למהדרין.

אבל יש משהו בסגנון העבודה האמריקאי, שבאופן אישי אני מאוד אוהבת לעבוד איתו.
יש כמה דברים שמאוד מאפיינים אותם -

1. מצפים לשירות מעולה, יותר חשוב להם מרמת העיצוב זה השירות.
2. פותחים כל מייל תגובה במחמאה. כלומר לא נכנסים ישר להערות אלא תמיד יכתבו משפט כמו "בגדול אנחנו מאוד אוהבים את זה, יש לנו רק כמה הערות קטנות".
3. ההערות תמיד מרוכזות, מסודרות ומאוד קונקרטיות. אף פעם לא "אני לא אוהב את זה אבל לא יודע לשים את האצבע".
4. מעריכים את המעצב כאיש מקצוע, ההערות שלהם תמיד יהיו על דברים ענייניים אבל אף פעם לא על העיצוב עצמו, מבחינתם זה התחום של המעצב והם לא מתערבים בזה.
5. הכסף מגיע מיידית, אין דבר כזה לעכב תשלום.

צריך להסביר למה אני אוהבת את סגנון העבודה הזה? :)

• הוסף לסימניות
לי היתה לקוחה מקסימה ממש, עיצבתי לה ספר מתכונים וכל הזמן החמיאה והתחשבה מאד,
גם כשהיתה לחוצה בזמן נתנה לי לנוח כדבעי אחרי הלידה ועוד...
והכי חמוד היה ששלחה לי טעימות מהמתכונים!!!!!!!!!!!

• הוסף לסימניות
אמנם אני מתעסק בהדמיות תלת מימד וזה שונה מגרפיקה אבל אני יכול לומר שבנתיים ב"ה כל הלקוחות העריכו את העבודה ופירגנו במחמאות.

• הוסף לסימניות
יש לי לקוחות מהארץ ומחו"ל.
הייתי בלחץ מטורף של הספקים והודעתי בבית שהחודש הזה אני לא מקבלת יותר היות וזה על חשבון שעות שינה, בית וכו', ועוד הבהרתי, שבמיוחד לא לקוחות שיורדים עלייך ודורשים הכל כי : זכותי, אני משלמת אז אני רוצה לדעת על מה.."
אוקי, יממה עברה והגיע טלפון מלקוח שביקש עבודה גרפית (יחסית לא מורכבת - עלון - כולל הגהה, הקלדה, עיצוב, עימוד וכו', מדבקה לדיסק כולל צריבה של שירים, ומדבקה על שי, .
הורדתי את הטלפון בהנחה שאת העבודה הזו אני לא מקבלת כי אלו דברים ש "דורשים את שלהם"\ לאחר כמה שעות מתקשר הלקוח ואומר שאני לא צריכה לשלוח לו את הדברים לפני ההגשה לדפוס - הוא סומך עלי רק שאעבור שוב על העלון מבחינת דקויות לשוניות וכאלה. והוא ישלח לי מחר את הכסף עם שליח, אני אומרת לכם: התחלתי לעבוד ותוך יומיים גמרתי את החבילה . ומה עוד? שהשליח שילם לפני שבכלל הודעתי ללקוח שסיימתי את עבודתי,
הודו לה' כי טוב כי לעולם חסדו.
מאחלת לכולם כיף בעבודה כמו שלי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;669674:
גם לי יש לקוחה ששולחת לי מיילים באותו סגנון:)
מהמםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
מדהיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם!!!!!!!!!!!!
היא גם תוצרת חוץ (אירופאית)

• הוסף לסימניות
אשריכם ישראל, רק רציתי להוסיף ששאני עובדת עם אדם שכבר שנים מדברים רק רק ענינית, בלי שום ציחקוקים, או 'מה נשמע', 'היום אני עייף/שמח/עצבני וכדו', ב"ה.
וגם הכסף בזמן, ב"ה
(לא נרחיב על הפטפטנים....)

• הוסף לסימניות
רק חוצניקים, רבותי, זה הסוד (:
באמת הלקוח הכי נחמד ונוח שהיה לי הוא אמריקאי,
בקושי ביקש בינוי קטן בתשלום, רק בתשלום,
שלח מיד תשלום והיה מאד מרוצה מהכל, וגם ביטא את זה..
שלח תמונה של המוצר עם המון מחמאות וכו'.
אבל יש לי גם לקוחה ישראלית מדהימה,
שמשלמת מיד מחמיאה בלי סוף ומתחשבת מאד.

• הוסף לסימניות
מבט שונה

בס"ד
כמה ימים לא יצא לי להיכנס לפרוג
ואח"כ אני מוצא אשכול שבוכה על האשכול שנסגר והוא פותח אותו מחדש ואז התפלאתי לראות שבתוך ים העבודה והטרדות היומיומיות מדרבנים פה בפרוג להיזכר בסיטואציות טובות שמחות ומצחיקות
וא"כ מה שנשאר לי להגיד שהדבר הכי משמח ומרגש בעבודה שלי היא - שנפגשתי בכם במשפחת פרוג באחים ואחיות שלי לעט\ למקלדת,

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה