התייעצות בהמשך לס"ד לאברכים

• הוסף לסימניות
@שם משתמש: נחוץ
כתבתי תגובה וכבר ננעל

אני יסביר
למשל קיבלתי מענקים לחג באיזור 5 אלף , אני לא קורא לזה עכשיו נס, כי אני יסתדר גם בלי זה, וזה עצמו ס"ד
כשמדברים על ניסים זה נשמע איזה משהו מופקע ומגניב כמו שסיפר @סבא ישראל
הייתי קורא לזה ברכה בכסף זה נשמע יותר מוחשי ומציאותי,

ניסים מעל הטבע מבחינתי
זה זכיה במשתכן עם רווח ענק
פינוי בינוי
עסקה מטורפת
בניית יחידות
ירושה מסבא וכו'

כל אחד ומושגים שלו,לכן רציתי לשמוע סיפורים להבין למה אני לא בסיפור ;)

• הוסף לסימניות
אישית 2 מתוך המקרים שתיארת קרו אצלי, אבל זה לא רק זה בהכרח - עד כמה שידוע לי נס זה משהו מעל לגדר הטבע, סייעתא דשמיא זה אברך שעושה חשבון בתחילת החודש ומגלה שהוא יסיים במינוס של 3,000 ש"ח. ובפועל הוא מסיים 'על הקשקש' וזה קורה אינספור, אני משער שגם אצלך ;)

• הוסף לסימניות
ואם כבר - אז מה שסיפר @סבא ישראל מבחינתי זה לא נס, הוא לא היה נפטר ח"ו אם לא היה לו דירה, לא היה פה שינוי טבע!!
ובנוסף חלק מהדברים קרו לו בתור בחור עוד לפני שנהיה אברך...

• הוסף לסימניות
שינוי טבע??
אין שום הגיון בעולם-
שאברכים יצליחו לפרנס בתים רק עם חצי הכנסה ממשק בית רגיל(הכנסה של האמא), ויגדלו ילדים לפחות כפול שתיים (אם לא כפול שלוש) ממשק בית רגיל....
ויסיימו את החודש, נכון שלפעמים "על הקשקש", אבל עם פחות חובות ממשק בית רגיל זה גם וודאי...
תודה לה' על הניסים בכל יום ויום...מבחינתי כל חודש זה נס חדש....

• הוסף לסימניות
שינוי טבע??
אין שום הגיון בעולם-
שאברכים יצליחו לפרנס בתים רק עם חצי הכנסה ממשק בית רגיל(הכנסה של האמא), ויגדלו ילדים לפחות כפול שתיים (אם לא כפול שלוש) ממשק בית רגיל....
ויסיימו את החודש, נכון שלפעמים "על הקשקש", אבל עם פחות חובות ממשק בית רגיל זה גם וודאי...
תודה לה' על הניסים בכל יום ויום...מבחינתי כל חודש זה נס חדש....
מסכים עם הכל מלבד העובדה שזה שינוי טבע!
יש הגדרה מדויקת של נס (נראה לי הרמב"ם או הרמב"ן) וזה כשזה משהו מעל הטבע.
נכון, בלי ספק שיש אינספור של חסדים שמלווים אותנו - אבל אני מבקש לא להוציא דבריי מהקשרם, זו סיעתא דשמיא עצומה. לא נס.

• הוסף לסימניות
לכן תמיד אומרים "אברכים חיים מעל הטבע"
לא "אברכים חיים בנס" (זה אומרים על מי שניצל ממחלה קשה וכדו')
מקווה שהובנתי

• הוסף לסימניות
בשיעור יפה ששמעתי פעם-
ההבדל בין נס לטבע זה ההרגל.
גם כשהשמש זורחת בשמיים זה נס-פשוט התרגלנו אליו אז הוא נהפך להיות לנו טבע.
התרגלנו לחיות מעל הטבע- אז זה נהפך לנו לטבע, אבל למה לא לראות את זה בתור נס? השגחה פרטית שהשם מסובב את העולם בשבלינו???
אם הרמב"ן כותב הגדרה לנס מי אני שאתנגד....אבל ככה אני מרגישה בכל אופן...

• הוסף לסימניות
בשיעור יפה ששמעתי פעם-
ההבדל בין נס לטבע זה ההרגל.
גם כשהשמש זורחת בשמיים זה נס-פשוט התרגלנו אליו אז הוא נהפך להיות לנו טבע.
התרגלנו לחיות מעל הטבע- אז זה נהפך לנו לטבע, אבל למה לא לראות את זה בתור נס? השגחה פרטית שהשם מסובב את העולם בשבלינו???
אם הרמב"ן כותב הגדרה לנס מי אני שאתנגד....אבל ככה אני מרגישה בכל אופן...
זה נקרא נס נסתר - שיש דרך להסביר אותו עפ"י המדע (עפ"ל) אבל אכן זה נס, לעומת זאת אם רציתי שתיה ברחוב ולא היה עליי כסף, ולפתע מצאתי מטבע של 10 - אני בודאי לא אחזור הביתה ואספר לאישתי בהתרגשות "קרה לי נס היום"...

• הוסף לסימניות
הבנתי תרעיון...
למה זה קריטי???:rolleyes:

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה