כללי בהפיכת צבע ספוט לפנטון

• הוסף לסימניות
בהדפסה בצבע אחד בחרתי בצבע הלוגו של העסק והגדרתי אותו כצבע ספוט (צבע חמישי).
בית הדפוס לא מקבל זאת ומבקש מס' פנטון.
כיצד אוכל למצוא צבע פנטון התואם במדוייק את ערכי צבע הספוט הנבחר?
(העבודה התבצעה באינדיזיין אם זה משנה)

תודה רבה!

• הוסף לסימניות
צבע ספוט - משמעותו לוח חמישי מעבר לארבעת הלוחות הקיימים
הלוח הזה יכול לשמש לכל גוון
לשקוף, לזהב או לצבע פנטון
התפקיד שלך בתור מעצבת הוא לשבת עם מניפת פנטון
ולהדריך את הדפוס באיזה צבע להזין את הלוח החמישי

• הוסף לסימניות
בפוטושופ-כאשר תיכנסי עם הצבע ל'פיקר' יש שם לחצן הפניה ל'לייברי' ספריות צבעי הפנטון. והוא מביא לך את הצבע הדומה ביותר לצבע שבחרת מתוך ספריית פנטון. ניתן להחליף ספריות וכו' תראי כבר.
באינדיזיין- לחיצה כפולה על הצבע בחלון הצבעים פותח לך תיבת שיחה של עריכת הצבע. שם בהגדרות הצבע כRGBאוCMYK יש גם ספריות פנטון אם תבחרי ספריה מסוימת תקבלי את הגוון שאת אוחזת בו בשמו בספריה שבחרת.

• הוסף לסימניות
כפי שאמרו לך, "צבע ספוט" הוא כינוי לצבע נוסף שאינו בתחום הCMYK.
אין גוון ספציפי שנקרא צבע ספוט, את הגוון את צריכה לבחור מתוך ספריית צבעים קיימת (לצורך העניין פנטון, אבל לאו דווקא).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמשונית;479412:
באינדיזיין- לחיצה כפולה על הצבע בחלון הצבעים פותח לך תיבת שיחה של עריכת הצבע. שם בהגדרות הצבע כRGBאוCMYK יש גם ספריות פנטון אם תבחרי ספריה מסוימת תקבלי את הגוון שאת אוחזת בו בשמו בספריה שבחרת.

תודה רבה!
השאלה מה קורה כשבכל הספריות לא נמצא הצבע שאני אוחזת בו...

• הוסף לסימניות
אז מהיכן יצרת את הגוון?

• הוסף לסימניות
מערכים של cmyk.
פשוט רציתי שהגוון ייצא מדוייק בכל ההדפסות...

• הוסף לסימניות
ולמה חשבת שצבע שנעשה מערכי CMYK ייצא מדוייק? ואיך זה קשור לספוט?

• הוסף לסימניות
כנראה שהשיעור שהפסדתי בנושא הצבעים היה חשוב יותר ממה שהיה נדמה לי...
עד היום לא יצא לי להשתמש כ"כ בפנטונים.

בכל מקרה מצאתי פנטון כמעט זהה לחלוטין לצבע שבחרתי ואני מאמינה (ומקווה) שבהדפסה לא יראו את הההבדל המזערי בין הצבעים.
תודה בכל אופן.

• הוסף לסימניות
עד כמה שידוע לי אם אינני טועה, ניתן לבחור פנטון כלשהוא לאו דוקא זה שאת רוצה ספיציפי לעבודתך ולבקש בבית הדפוס להמיר את הפנטון שבחרת לפנטון שאת רוצה ממניפת צבעים

(כמו שמעצבים הזמנת חתונה לדוגמ' לדפוס ומבקשים במקום השחור תכניס צבע בורדו מס' כך וכך ממניפת צבעים)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;479770:
כנראה שהשיעור שהפסדתי בנושא הצבעים היה חשוב יותר ממה שהיה נדמה לי...
עד היום לא יצא לי להשתמש כ"כ בפנטונים.

בכל מקרה מצאתי פנטון כמעט זהה לחלוטין לצבע שבחרתי ואני מאמינה (ומקווה) שבהדפסה לא יראו את הההבדל המזערי בין הצבעים.
תודה בכל אופן.

מה שמאוד חשוב, לוודא שספריית הפנטון במחשב שלך היא אכן מה שיש לדפוס כמניפה
(אלא אם כן כמובן יש לך את המניפה עצמה, ואז אין בעיה)
פשוט בתוכנות יש כמה ספריות פנטון, ובכל אחת מספרים אחרים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;479953:
מה שמאוד חשוב, לוודא שספריית הפנטון במחשב שלך היא אכן מה שיש לדפוס כמניפה
(אלא אם כן כמובן יש לך את המניפה עצמה, ואז אין בעיה)
פשוט בתוכנות יש כמה ספריות פנטון, ובכל אחת מספרים אחרים.

אוי ואבוי לנו
אם היו כמה ספריות פנטון האסונות היו נוראים.
פנטון יש רק אחד (לפחות בארץ משתמשים רק בספריה שלהם, בעולם יש מתחרים).
מה שצריך לשים לב הוא האם המספר מתאים לנייר נטול עץ או לכרומו (הם מובדלים גם באות) אבל המספרים הם אותם מספרים לכולם.
נכון, יש מספרים חדשים שיוצאים בעידכונים שלהם מדי פעם אבל אם לבית הדפוס אין קטלוג מעודכן הוא פשוט לא ימצא אותם...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נקי_כפים;480019:
אוי ואבוי לנו
אם היו כמה ספריות פנטון האסונות היו נוראים.
פנטון יש רק אחד (לפחות בארץ משתמשים רק בספריה שלהם, בעולם יש מתחרים).
מה שצריך לשים לב הוא האם המספר מתאים לנייר נטול עץ או לכרומו (הם מובדלים גם באות) אבל המספרים הם אותם מספרים לכולם.
נכון, יש מספרים חדשים שיוצאים בעידכונים שלהם מדי פעם אבל אם לבית הדפוס אין קטלוג מעודכן הוא פשוט לא ימצא אותם...

תפתח פוטושופ ותראה כמה ספריות פנטון יש שם
למי שלא יודע שצריך דווקא את פנטון סוליד קואוטד, יכול בקלות להתבלבל

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה