דרוש מידע בודפשט המלצות לטיולים במקום ומסעדות כשרות למהדרין

• הוסף לסימניות
בבודפשט מומלץ ליסוע בתחבורה ציבורית, לרכוש כרטיס ל-72 שעות.
כשטילנו בבודה הגענו לקניון allee מצאנו שם חנות משחקים נחמדה ולא יקרה בכלל
מתחת לבית הכנסת חבד ובמקומות נוספים ברחבי בודפשט ישנה חנות בשם pepco יש שם בגדי ילדים במחירי רצפה (בפרט עכשיו בסוף עונה).
מקסים שם , נהננו מאד

• הוסף לסימניות
הכשרות בבודפשט נמוכה מאוד [חלק מהמקומות שוחטים "לבד", או מביאים לא גלאט], אם תסעו לוינה שם יש כמה הכשרים מצויינים, אנחנו נסענו קודם לוינה היינו שם שלשה ימים [למי שלא מחפש קניות- זה יותר מידי, יש רק ארמון שונברון ועוד כמה מקומות קטנים לראות - אולי עם ההדרכה המוזכרת לעיל יש יותר], שם אכלנו במסעדות וקנינו אוכל מוכן שלקחנו איתנו לבודפשט, כך שלא קנינו בבוד' שום אוכל מבושל. מחיר האוכל בוינה יותר יקר אבל הכשרות ברמה חרדית.

מאיפה הבאת את השטויות האלו??
מסעדת 'חנה' כשרה למהדרין!!
הלוואי וכל המסעדות הכשרות באירופה היו ברמת כשרות כ"כ טובה!
על 'כרמל' ו'תל-אביב' של חב"ד אני לא יודעת...
אבל 'חנה'+האיטליז שם שמוכר בשר כשרות מהודרת.
כותבת מידיעה ברורה
אפשר לקבל פרטים באישי.

• הוסף לסימניות
אשמח לכל מידע מבעלי ניסיון
מקומות יפים לטייל
בית כנסת פעיל לתפילות
מסעדות כשרות למהדרין
איזה סוג התניידות מומלץ רכב או מוניות ואוטבוסים
תודה רבה רבה

צמוד ל'חנה' בחצר הקהילה היהודית, בית כנסת עם 3 תפילות.

יש נהג יהודי שעושה נסיעות לכל הארצות באזור
שלמה קורץ 0036303556735 דובר הונגרית ואידיש וקצת עברית.
בתוך בודפשט עצמה מומלץ להתנייד רגלית+אוטובוסים/חשמלית.

לקניות יש גם את קניון ווסט אנד(עדיף מארנה..) שם יש מבחר ענק של חנויות ומחירים שווים של פורינט...

• הוסף לסימניות
הכשרות בבודפשט נמוכה מאוד [חלק מהמקומות שוחטים "לבד", או מביאים לא גלאט], אם תסעו לוינה שם יש כמה הכשרים מצויינים, אנחנו נסענו קודם לוינה היינו שם שלשה ימים [למי שלא מחפש קניות- זה יותר מידי, יש רק ארמון שונברון ועוד כמה מקומות קטנים לראות - אולי עם ההדרכה המוזכרת לעיל יש יותר], שם אכלנו במסעדות וקנינו אוכל מוכן שלקחנו איתנו לבודפשט, כך שלא קנינו בבוד' שום אוכל מבושל. מחיר האוכל בוינה יותר יקר אבל הכשרות ברמה חרדית.
מסעדת חנה היא בהשגחת הגרש"א שטרן מבני ברק!

• הוסף לסימניות
למישהו ידוע על סופר כשר / מקום לקנות דברים כשרים ברמת כשרות מהודרת בבודפשט?

• הוסף לסימניות
כדאי לדעת שבית הכנסת הגדול ברחוב דוהאני משתייך לזרם הנאולוגי. יתכן ויש בעיה להיכנס אליו, כדאי לברר אצל מורה הוראה.

• הוסף לסימניות
איזה הכשרים יש שם? כשרות מהודרת? של מי?
אני עדיין לא הייתי שם אך מבירורים אצל אנשים מהקהילה זה מה שנאמר לי
שבוע הבא אני ידע פרטים מדוייקים
בית כנסת לתפילות יש את קרן אור של חב"ד ב7 30 שחרית
ובית כנסת בוואש וארי ב8 00 שחרית

• הוסף לסימניות
אני עדיין לא הייתי שם אך מבירורים אצל אנשים מהקהילה זה מה שנאמר לי
שבוע הבא אני ידע פרטים מדוייקים
בית כנסת לתפילות יש את קרן אור של חב"ד ב7 30 שחרית
ובית כנסת בוואש וארי ב8 00 שחרית
מה עם בית הכנסת ברחוב רומבאך? מכיר?
ראיתי אותו באתר godaven.com

• הוסף לסימניות
כדאי לדעת שבית הכנסת הגדול ברחוב דוהאני משתייך לזרם הנאולוגי. יתכן ויש בעיה להיכנס אליו, כדאי לברר אצל מורה הוראה.
גם ככה יחסית זה יקר ומשעמם אז חבל על הכסף יש שם מספיק דברים אחרים לעשות

• הוסף לסימניות
למישהו ידוע על סופר כשר / מקום לקנות דברים כשרים ברמת כשרות מהודרת בבודפשט?

יש את חבד בדוהיני שיש שם הרבה מוצרים מהארץ,
ויש גם מכולת קטנה יותר, ברחוב dob 35 ליד 'חנה' שיש שם גם מוצרים כשרים למהדרין וגם מחלקה של בשר ועופות מהשחיטה של הקהילה בכשרות של הגרש"א שטרן.

• הוסף לסימניות
מה עם בית הכנסת ברחוב רומבאך? מכיר?
ראיתי אותו באתר godaven.com
יש בית כנסת של הקהילה (לא חב"ד) צמוד ל"חנה"
שחרית כל השבוע ב-7 וביום ראשון ב-8
מנחה מעריב באזור השקיעה + שיעור בדף היומי ע"י הרב גשטטנר שליט"א

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה