בונוסים בתלוש משכורת

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mitria4567;n5087743:
האם נחשבים כחלק מגובה השכר בשביל חופשת לידה?
תודה רבה מראש.
כן .. נחשב !

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמרהלה;n5087893:
רק אם הסכום הוא יותר מרבע משכר המינימום

משכר המינימום בחוק? לפי מה? לא הבנתי!
אם תוכלי לפרט יותר אשמח מאוד
תודה.

• הוסף לסימניות
רק אם הסכום הוא פחות מ1250,יותר מזה- יחשב באופן חלקי כי מבוצעת פריסה
זה כשמדובר על בונוסים לפני הלידה.
בקישור לעיל מדובר על הפרשים שנכנסו אחרי הלידה ושם זה באמת משמעותי רק מעל 1250 ש"ח

• הוסף לסימניות
לפני הלידה לוקחים את התלושים לםי סכום ברוטו
לא לפי המרכיבים שלהם

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לאי;n5088391:
לפני הלידה לוקחים את התלושים לםי סכום ברוטו
לא לפי המרכיבים שלהם

כל זה בזמן שהתלוש סביר ביחס לחודשים קודמים אבל אם יש בונוסים גבוהים או הבראה ששוים מעל 1250 ש"ח יחלקו את הסכום ל-12 חודשים ויחשיבו רק 3 מתוכם

• הוסף לסימניות
יש הבדל גדול בין בונוסים שניתנים מידי חודש לפי יעדים הספק וכדומה שאלו בעצם בונוסים על אותו חודש לבין בונוסים שנתיים /חצי שנתיים וכל מה שניתן על תקופה של כמה חודשים ויותר כמו הבראה וכדומה
בונוס חודשי שניתן על אותו חודש נכנס אוטומטי חישוב בסיס לדמי לידה
בונוס שניתן על כמה חודשים יותר קודם כל בודקים שהוא מעל רבע משכר מינימום ואם כן פורסים לחודשים שעליהם ניתן ומוסיפים לחודשי הבסיס לדמי לידה בין אם ניתן לפני או אחרי (במידה והבונוס שולם לאחר הלידה ניתן לתבוע הפרשים בדמי לידה בתנאי שעולה על רבע משכר המינימום שולם תוך 11 חודשים מיום הלידה ואכן מתייס לאחד או יותר מ- 3 החודשים שקדמו לחודש הפסק העבודה)

• הוסף לסימניות
בשביל זה בדיוק יש את השורות מתחת הטבלה בטופס תביעת דמי לידה
שם המעסיק אמור לפרט את התוספות שניתנו ב4 חודשים אחרונים לפני הלידה ולרשום עבור אילו חודשים ניתנה התוספת. ברגע שהמעסיק מצהיר שם שהבונוס הוא עבור 3 החודשים האחרונים שלפני הלידה סכום זה יחושב בדמי הלידה.

• הוסף לסימניות
מקפיצה....
יש לי 2 שאלות:
קודם כל, אני מקבלת דמי נסיעות כתשלום נוסף וזה לא נכלל בתלוש בתוך הברוטו, ז"א שאני לא משלמת על זה ביטוח לאומי, האם יחשבו לי גם את הסכום הזה לדמי לידה?
שאלה שניה: אם 4 או 5 חודשים לפני הלידה קיבלתי מענק שעולה על רבע משכר הבסיס באופן חד פעמי, זה אמור להיות להיות מחושב גם?

• הוסף לסימניות
על שאלה ראשונה התשובה היא שזה לא ייתכן במציאות.
היות והנסיעות מחויבות להיות בברוטו וחייבים לשלם ע"ז ביטוח לאומי ופנסיה.
ועל השאלה השניה התשובה לכאורה היא שזה יחושב אוטומטית, היות וביטו"ל מחשב הכנסה של 3 חודשים אחרונים או 6, לפי הגבוה מביניהם.
והבונוס יגביה את החישוב של ממוצע חודשי לפי 6 חודשים אחרונים.

• הוסף לסימניות
על שאלה ראשונה התשובה היא שזה לא ייתכן במציאות.
היות והנסיעות מחויבות להיות בברוטו וחייבים לשלם ע"ז ביטוח לאומי ופנסיה.
בד"כ זה נכון, אבל יש לי הסדר נסיעות מיוחד בתשלום גבוה יותר, ולכן בסעיף נסיעות מופיע 1 ש"ח
ובמקום אחר בתלוש בסעיף הוצאות אישיות מופיע סכום הנסיעות בנפרד מהברוטו:

upload_2019-5-15_9-29-51.png

עד כאן ברוטו.

בהמשך:

upload_2019-5-15_9-30-35.png

• הוסף לסימניות
מה שבניכויים בוודאי לא מחושב לביטו"ל.
מלבד מה שזה גם לא חוקי לשלם כך נסיעות.
אני יודעת שלא מקובל לשלם ככה.

אבל אין לי שום דרך להוכיח שזה סכום שאני מקבלת בשביל הוצאות מידי חודש וזה מהווה חלק מהמשכורת הרגילה??

זה נכלל בניכויים שונים, כל הניכויים כתובים כמספר חיובי וזה מופיע כמינוס. (ז"א שזה תוספת)

upload_2019-5-15_9-39-39.png

• הוסף לסימניות
הבנתי מה קורה אצלכם,
ואין קשר להוכחה, ביטו"ל מחשיב רק מה ששולם עליו מס הכנסה ודמי ביטוח, מה שלא לא מחושב.
ולא תעזור הוכחה שאלו הם דמי נסיעה.

אבל כפי שכתבתי זו בעיה חוקית מצד המעסיק שהיה חייב לדווח על זה כהכנסה רגילה (ואז גם היה יורד מזה ביטו"ל ומס) ולא בניכויים, כך שעליכם לפנות אליו בדרישה לתיקון המעוות, או לפיצוי.

• הוסף לסימניות
הבנתי מה קורה אצלכם,
ואין קשר להוכחה, ביטו"ל מחשיב רק מה ששולם עליו מס הכנסה ודמי ביטוח, מה שלא לא מחושב.
ולא תעזור הוכחה שאלו הם דמי נסיעה.

אבל כפי שכתבתי זו בעיה חוקית מצד המעסיק שהיה חייב לדווח על זה כהכנסה רגילה (ואז גם היה יורד מזה ביטו"ל ומס) ולא בניכויים, כך שעליכם לפנות אליו בדרישה לתיקון המעוות, או לפיצוי.
חשבתי שביטוח לאומי מכסה כל מה שאני מקבלת בחודש רגיל.... בלי קשר איך זה נכנס כי המטרה הרי היא שהאישה תקבל את הסכום אותו היא רגילה לקבל...

בעיקרון אני גם לא משלמת על הסכום הזה מס וביטוח לאומי, השאלה אם לטווח הרחוק לא עדיף לוותר עכשיו ולא לשלם על זה כל חודש מס וביטוחים...

הנקודה שאם הסכום הזה מתווסף למשכורת הוא נמצא במדרגות מס גבוהות..

• הוסף לסימניות
נא עזרתכם הדחופה!
שואלת שוב,
אם יש לי בתלוש שכר בסיס + בונוס, הבונוס יחושב לי בדמי לידה?
יצויין שחזרתי לעבוד שלושה חדשים לפני הלידה, לפני כן הייתי בחל"ת 8 חודשים, ובכל חודש יש לי בונוס בתלוש.

• הוסף לסימניות
לפי החוק תוספת שהיא מעל 1325 צריכים לחלק אחורה למספר החודשים שעבדת, עד 12 חודשים אחורה, וכל חודש מקבל חלק יחסי.
אני יצאתי לחופשת לידה ובחודשים קודמים היו לי תוספות כמו הבראה וביגוד ובחישוב של ביטוח לאומי הם הכניסו...
כנראה שהם לא מתעכבים על זה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה