- הוסף לסימניות
בחברה טובה אנחנו...
"הרגו" אותי הניקיונות של ערב פסח...
כל היום תרים רגלים, תוריד רגלים, תרים, תוריד
כעת מצאתי שאני לא הראשון...
1. שו"ת חתם סופר חלק א (אורח חיים) סימן קלו ד"ה מ"ש מפרה
כלל לא יקנה בע"כ, ועיין טור סימן זה פלוגתת ר' ישעי' ורמ"ה, נראה דודאי רוצה לקנות האבנים אלא דעתו לקנות ע"י בנין, וס"ל לר' ישעי' מ"מ קונה ע"י יד שהוא קנין דאורייתא ורמ"ה פליג גם בהא עכ"ל על הגליון, מ"מ נ"ל פשוט שאין כאן קדושת בכור. והיותי חוץ לחדר לימודי כי גרשוני נשים צדקניות המכבדים לי"ט של פסח ע"כ לא יכולתי להאריך ככל הצורך:
1. שו"ת חתם סופר חלק ו - ליקוטים סימן ל ד"ה יקרת מכתבו
יקרת מכתבו הגיעני בימים האלו ימי טלטולא דגברא דהני נשי דידן מפנים חפצים מזוית לזוית אפי' ספרים אינם מוכנים לי לעיי' אך מה שדחק עלי השעה להשיב עכ"פ על השני' שתגיע לידו הרמה בחה"מ הבע"ל הנני למצותו ראשון תחלה אומר כי ידוע שיעור כתובה דחזי מדאוריי' ממש הוא חמשים כסף וכל כסף ד' דינרים וכל דינר הוא צוואנציגר /שם של מטבע/ של כסף ממש ולפ"ז בפדיון בכור סגי בעשרים צוואנציגר אך מקרוב נתברר לי עפ"י חשבון בראנד זילבר שגרעו קצת הצוואנציגר מאשר הי' ע"כ אני מחמיר בפדיון בכור ליתן כ"ד צוואנגציר כמו בפפ"ד ומ"מ
1. שו"ת נודע ביהודה מהדורא תניינא - אורח חיים סימן נז ד"ה תשובה מבן
מיחשב מים כמו שפסקינן בש"ע י"ד סימן ר"א סעי' ל"ג. הנה ביומי דניסן אני טרוד מאוד בטרדות הציבור העמוסים עלי להורות לעם את הדרך אשר ילכו בה ואת המעשים אשר יעשון בהלכות חג הפסח אשר נפישין מיליה ורבו השואלים זה בא בכדו וזה בא בחביתו ונוסף לזה אין לי מקום פנוי ואני מטולטל מחדר לחדר ומזוית לזוית כי מגרדין הכתלים ומכבדין את הבית לכבוד החג. לכן אני בא בקצרה מה שנראה לענ"ד:
הנושאים החמים