- הוסף לסימניות
את יכולה לבדוק את זה מראש.אם כך, נשאר לי רק לקוות שאני שייכת לקבוצת הבנות שכן תמצא עניין בחומר.
למשל, לשמוע שיעור ביוטיוב ולהציץ בספרים.
את יכולה לבדוק את זה מראש.אם כך, נשאר לי רק לקוות שאני שייכת לקבוצת הבנות שכן תמצא עניין בחומר.
אם היית במגמת חשבונאות, ואת מסוגלת לשבת על מחשב.אם כך, נשאר לי רק לקוות שאני שייכת לקבוצת הבנות שכן תמצא עניין בחומר.
אשמח למידע על תנאי הקבלה ואופי הלימודים בקלינאות תקשורת עבור הבת שלי, וכן להבין מדוע תחום זה אינו נכלל במסגרת לימודי הסמינרים.(א"א לעקוף את העיה של לימודי אנטומיה וכו ?)נעים מאד, אני קלינאית תקשורת. חברותי ללימודי התואר שהיו עם תעודת חנ"מ, ועם תואר, ואפילו עם שנות נסיון בחנ"מ, לא קיבלו הכרה ושום נ"ז בלימודים קודמים. למעשה הלימודים של חינוך מיוחד לא התחילו אפילו לגרד את קצה החומר שלמדנו.
הדבר היחיד שהייתי מציעה למי שרוצה להמשיך בלימודי תואר מחוץ לסמינר - זה להשקיע באנגלית.
מעתיקה לך מאשכול אחר- כאןאשמח למידע על תנאי הקבלה ואופי הלימודים בקלינאות תקשורת עבור הבת שלי, וכן להבין מדוע תחום זה אינו נכלל במסגרת לימודי הסמינרים.(א"א לעקוף את העיה של לימודי אנטומיה וכו ?)
מדובר במקצוע פרא-רפואי ראוי ומשמעותי, שאינו פחות מהוראה, וכולל עבודה בסביבה מקצועית ורוחנית עם נשים וילדים.
מצאתי סילבוס מלא בקלינאות תקשורת (ספציפית מאריאל, מניחה שזה דומה בכל המקומות).ואופי הלימודים בקלינאות תקשורת עבור הבת שלי, וכן להבין מדוע תחום זה אינו נכלל במסגרת לימודי הסמינרים.(א"א לעקוף את העיה של לימודי אנטומיה וכו ?)
סמינר אופק בגבעת שאול מקום מדהים יש להם גם פסיכולוגיהאבל אין איפה ללמוד את זה במקום חרדי
מכללות כמובןן שלא בא בחשבון
לימודי קלינאות תקשורת הם לימודי תואראשמח למידע על תנאי הקבלה ואופי הלימודים בקלינאות תקשורת עבור הבת שלי, וכן להבין מדוע תחום זה אינו נכלל במסגרת לימודי הסמינרים.(א"א לעקוף את העיה של לימודי אנטומיה וכו ?)
מדובר במקצוע פרא-רפואי ראוי ומשמעותי, שאינו פחות מהוראה, וכולל עבודה בסביבה מקצועית ורוחנית עם נשים וילדים.
כמה תיקונים כאחת מהתחום:אם היית במגמת חשבונאות, ואת מסוגלת לשבת על מחשב.
אם את טובה במתמטיקה ברמה של 5 יח"ל ומעבר (אם לא תצטרכי להשלים את החומר).
אם את בנויה ל(מ)בחנים כל שבוע שבועיים.
אם מעניין אותך משפטים, מיסים אתיקה וכדומה.
אם יש לך כוח לש"ב בנוסח 40 תרגילים (לא מגזימה! אמיתי)
ובכללי אם את מאוד ריאלית ולא אכפת לך מעומס לימודי -
אז כן. זה מתאים לך.
מכירה בחדש.הכוונה להנדסאות תעשייה וניהול או משהו אחר ?
באילו סמינרים יש אותו ?
האם התעודה שווה משהו או שזה שווה רק עם תואר ?
האם יש בזה עבודה , היכן ?
מחפשת רעיון לבחורה עם ראש על הכתפיים, נבונה, יכולות ביצוע גבוהות, מאד חרוצה ומעשית
לא נראה לי שתכנות יתאים לה מבחינת סוג הלימוד עם דגש על הרבה מתמטיקה ותאוריה (ולא שזה היה בעייתי בתיכון, אבל מדובר על מקצוע להמשך אמור להיות מתאים יותר) בניית ועיצוב אתרים - יכל להתאים אבל אני מבינה שפחות מומלץ מבחינת הבינה המלאכותית
אדריכלות - מתלבטת לגבי זה, עם זאת אני חושבת שהמקצוע יותר בעייתי מבחינת הכנסה ומתאים לחיי עצמאות - מה שלא מתאים לכל אחת.
(עבודה בחינוך לא מתאים לה כלל)
לכן חשבתי על הנדסאי תעשייה וניהול - אני ממש אשמח לשמוע מיודעי דבר, לגבי השאלות לעייל
וכן אם יש למישהי עוד רעיונות אפשריים? - ואיפה, באילו סמינרים ?
לא, העבודה היא לא במרלו"גים.. לעיתים יעבדו עם אנשים שעובדים במרלו"גיםהנדסאי תעשיה וניהול -
התעודה שווה קצת, לא להיט היסטרי.
ביררתי על התחום בזמנו ביסודיות, עם אנשים שעבדתי איתם בתחום קידום תעסוקתי.
אפשרויות העבודה - יודע דבר טענו לנו שבעיקר במרלו"גים ובעולם הלוגיסטיקה באופן כללי.
זה לא תחום שיש בו הרבה נשים חרדיות, אז כל אחת שתצא לשוק תצטרך לחפש את דרכה בעצמה, להיות עובדת יחידה במקום לא חרדיות, להסביר כל צרכי הדת וכו'
המרלו"גים מסיבות שונות ממוקמים מחוץ לערים, אז נגישות לעבודה דורשת רכב.
המשרות מלאות, 9 שעות.
פחות מקובל עבודה מרחוק.
לא יודעת איזה סמינרים החליטו ללמד בסוף. זוכרת מי היה איתנו אז והתלבט![]()
תודה!!לא, העבודה היא לא במרלו"גים.. לעיתים יעבדו עם אנשים שעובדים במרלו"גים, כדי להכיר את שיטות העבודה הקיימות שלהם ולהתאים להם פתרונות, אבל העבודה היא במשרדי חברות הייטק, מפעלים, או חברות רפואיות וכו'.
אכן, בגלל שיש פחות בנות חרדיות בתחום מן הסתם ההתחלה קשה יותר. אבל לרוב עובדים יחד עם צוות פיתוח ושם כידוע יש הרבה חרדיות.
אני אשלים עוד קצת כאחת שגם כן בתחום:כמה תיקונים כאחת מהתחום:
*אין קשר בין מגמת חשבונאות (הנה"ח) ללימודים בראיית חשבון.
כלומר יש קשר אבל קלוש מאד. לרב במסלול משלימים לימודי הנה"ח (למלגות בעיקר) וזה החלק הכי משעמם ומעצבן. לא מתקרב לראש ולסגנון של שאר המקצועות ובטח לא של העבודה בפועל.
**מתמטיקה 4 יח"ל מספיק, אין הבדל בהשלמה בין מי שעשתה 4 ל-5, לפחות באיגוד הסמינרים.
כן צריך לאהוב ולהסתדר עם מספרים. (אפילו 3 יח"ל אפדרי - ההשלמה לא דרמטית...)
לניאדואבל אין איפה ללמוד את זה במקום חרדי
מכללות כמובןן שלא בא בחשבון
ממש לא מחייב זהאני אשלים עוד קצת כאחת שגם כן בתחום:
מניסיון, מי שבדקתי- מי שנהנתה בתיכון משיעורי היסטוריה נהנתה בלימודים. מי שלא, לא.
מודה שהמדגם שנבדק מעט קטן ביחס לגודל האוכלוסיה, כך שרמת המובהקות לא גבוהה מדי. קצת סטטיסטיקה...
הרבה יותר מדוייקאם היית במגמת חשבונאות, ואת מסוגלת לשבת על מחשב.
אם את טובה במתמטיקה ברמה של 5 יח"ל ומעבר (אם לא תצטרכי להשלים את החומר).
אם את בנויה ל(מ)בחנים כל שבוע שבועיים.
אם מעניין אותך משפטים, מיסים אתיקה וכדומה.
אם יש לך כוח לש"ב בנוסח 40 תרגילים (לא מגזימה! אמיתי)
ובכללי אם את מאוד ריאלית ולא אכפת לך מעומס לימודי -
אז כן. זה מתאים לך.
מעניין, כי לפי מה שקראתי זו בדיוק ההשוואה שעשיתזו לא ההשוואה שעשיתי,
ולא רק בגלל זה,כל אחד מבין שביום שיהיה ללמוד קלינאות תקשורת בבית יעקב
אפשר להגיד קדיש על המקצוע.
קרה בארצות הברית החרדית.
כי כדי להתאים את זה לכווווולללללם עושים הרבה עיגולי פינות הקלות בדרישות וויתורים מבחנים קלים וכו'.
יש גם הבדל גדול בין לעבוד עם גברים (בצוות) לבין לטפל בגברים (שהם הלקוחות שלך)מעניין, כי לפי מה שקראתי זו בדיוק ההשוואה שעשית
יותר מזה, את טוענת שעולם ההיטק גברי יותר
ואני אומר שוב
לעבוד עם גברים - יש לנו הלכות
לטפל בגבר? זה פחות פשוט
ונכון, את העבודה עצמה יכולים לבחור
אבל את ההתמחות לא (ואני אומרת מהיכרות גיסתי למדה ריפוי בעיסוק במכללה בבני ברק)
ואם שמים אותך להתמחות למשל הי"ח לבריאות הנפש את תפגשי שם אנשים מכל הסוגים גברים עם הפרעות ועוד
כך שלומר שהייטק יותר גברי זה ממש משפט שנאמר ללא היכרות בסיסית עם אופי הלימודים.צפה בקובץ המצורף 2132332
בכל העולם הייטק הוא מקצוע גברימעניין, כי לפי מה שקראתי זו בדיוק ההשוואה שעשית
יותר מזה, את טוענת שעולם ההיטק גברי יותר
ואני אומר שוב
לעבוד עם גברים - יש לנו הלכות
לטפל בגבר? זה פחות פשוט
ונכון, את העבודה עצמה יכולים לבחור
אבל את ההתמחות לא (ואני אומרת מהיכרות גיסתי למדה ריפוי בעיסוק במכללה בבני ברק)
ואם שמים אותך להתמחות למשל הי"ח לבריאות הנפש את תפגשי שם אנשים מכל הסוגים גברים עם הפרעות ועוד
כך שלומר שהייטק יותר גברי זה ממש משפט שנאמר ללא היכרות בסיסית עם אופי הלימודים.צפה בקובץ המצורף 2132332
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים