בקשה בחורי ישיבות בכלא! בואו נפעל למענינו!

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
רבים מחכמי ישראל מעודדים כל פעולת תמיכה ופרסום בנושא העצורים.
ובניגוד ל'אחד מגדולי ראשי הישיבות' האנונימי וכלים מכלים שונים עלומי השם שהעבירו לך את המידע
וטעמים נסתרים שעטופים במילים וכו' ועי',
אני יכול לציין שאמר לי הגר''ח פיינשטיין שליט''א שיש להרבות בתמיכה ציבורית ופרטית בעצורים ומשפחותיהם ולהרבות בפרסום ופעילות ולרתום כמה שיותר אנשים לזה, ולהפוך את הנושא לחי ומדובר בציבור ונוגע בלב כל הקהל.
כולם ראו את מה שסורצקין עשה לשמאי הרים לו מוסק באוויר שולח את כל ילדי התתי"ם לשם שהוא השתחרר שיחררו אוטו בכוונה בזמן של לויה של אמא של סורציקין כדי שלא יהיה חגיגות[כנראה שזה מפריע להם ] ועדין עשו לו חגיגות בישיבה
אם כולם היה נהוגים כמהו הינו במצב אחר מאשר אנחנו היום

• הוסף לסימניות
ועדיין יש הבדל ''קטן''
מעזה 850 חיילים חזרו בארונות..
עוד אלפים חזרו קטועי יד או רגל..

מהכלא הצבאי יוצאים בתופים ובמחולות ולא למחלקות שיקום ח''ו.
למי אנו חייבים את ההיסטוריה שלנו, לרבי עקיבא או בר כוכבא?
לרבי יוחנן בן זכאי או למגיני ירושלים?
לדונה גרציה, או לאברבנל ורבי יוסף קארו?
לשר משה מנטיפיורי או רבי יוסף חיים זוננפלד?
לברון רוטשילד או החפץ חיים? (נולדו ונפטרו כמעט באותם השנים)?
האם ידוע לנו שמו של שמעון הצדיק בכך שהציל את עם ישראל מחורבן בידי אלכסנר מוקדון או ב"שמעון הצדיק משיירי כנסת הגדולה"?

אומה אינה בוחרת להערצה וחיקוי את גיבוריה, אלא את נושאי דגלה.
אין שום קשר בין הערכה וכבוד ואותות גבורה לגיבורי ומושיעי העם לבין המקום ראשון אותו מקבלים ממשיכי האומה.

• הוסף לסימניות
ועדיין יש הבדל ''קטן''
מעזה 850 חיילים חזרו בארונות..
עוד אלפים חזרו קטועי יד או רגל..

מהכלא הצבאי יוצאים בתופים ובמחולות ולא למחלקות שיקום ח''ו.
יוצאים למחלקות שיקום רוחני.
ראיה אסורה אחת גרועה יותר מהרבה מאד דברים 'קשים'.
וגדול המחטיאו יותר מן ההורגו - לא אני אמרתי,
כך שגם אם אלו יוצאים לקרב 'צבעוני', 'חי', 'מציאותי', אלו היוצאים לקרב ה'שקט', ה'סמוי' וכו' -
יוצאים לקרב מסוכן יותר.
רבים מחכמי ישראל מעודדים כל פעולת תמיכה ופרסום בנושא העצורים.
ובניגוד ל'אחד מגדולי ראשי הישיבות' האנונימי וכלים מכלים שונים עלומי השם שהעבירו לך את המידע
וטעמים נסתרים שעטופים במילים וכו' ועי',
אני יכול לציין שאמר לי הגר''ח פיינשטיין שליט''א שיש להרבות בתמיכה ציבורית ופרטית בעצורים ומשפחותיהם ולהרבות בפרסום ופעילות ולרתום כמה שיותר אנשים לזה, ולהפוך את הנושא לחי ומדובר בציבור ונוגע בלב כל הקהל.
מעולה.
זה בדיוק מה שכתבתי:
כדאי להתייעץ קודם לכן עם חכמי ישראל שליט"א.
ואם התייעצת וקיבלת תשובה, 'ועשית ככל אשר יורוך'.
הנקודה לא איך חוזרים אלא מה עושים התחושה בציבור היתה שבלעדיהם אין קיום לאחר שמחת תורה ולכן ירדו
(y)
כיהודים מאמינים אנחנו יודעים שהכוח של לומדי תורה לא פחות מחילים ואף יותר ולכן צריך לכבד את לומדי התורה יותר מחילים את חילי ההגנה האורית גם מעריצים למרות שהם לא מסכנים חיים הקרבה של לומדי התורה היא הרבה יותר משל חילים בחור שישב ולומד ברצף 8,10 שעות ברצף אין מישהו שיכול להשתוות לו
הבעיה שגם אצלינו לא כולם מאמינים בזה ויכול להיות שאולי בשל זה הסער הגדול כמו שאומרים שאם בני ברק מתחזקים בשבת זה משפיע גם על ת"א
ליתר דיוק -
ללומדי התורה יש כח, לחיילים אין כח.
וגם אם לומדי התורה לא מקריבים כלום וזה קלי קלות בשבילם ללמוד ברצף 8-10 שעות ויותר. לא זה העניין.

• הוסף לסימניות
בשום פנים ואופן אסור לעודד ללכת לכלא
מקומו של בחור הוא בישיבה בלבד
כל צעד פומבי כזה עלול לגרום לבחורים שאין להם מספיק יחס חם בישיבה ולא מספיק מקבלים הערכה
לדאוג שיעצרו אותם ואז הם יקבלו כבוד וכו'
הבעיה שהכלא הוא מקום טומאה יושבים שמה בחדרים לפי החלטת בית הכלא ולא חרדים בנפרד וכו'
ה' ירחם איזה השפעה הרסנית בחורים מקבלים שם
אסור באיסור מוחלט לגרום לאיזושהי מחשבה של בחור ישיבה לחשוב על להיעצר

• הוסף לסימניות
טוב העלו כאן הרבה אופציות אני רוצה לעשות סיכום
[במענה ל"יונה יוסף" אנחנו לא מעודדים שאנשים ישבו בכלא אבל שמי שישב יקבל הוקרה וזה לא המצאה שלנו ניתן לראות את המעמד שגדו"י עשו לרביבו וסעדה וכן סורציקין וכו']
א לארגן להם משלוחי מנות לבית לעצורים שמשתחררים
ב לפרסם מודעות הערכה לאסירים
ג לתת לכל עצור שמשתחרר מלגת הערכה[בחוגים הקנאים זה קיים]
ד להוציא עלון שבועי בשבח העצורים ובשבח לומדי התורה
ה לפתוח אשכול בפרוג בו גרפיקאים יעצבו מודעות הערכה
ו לעשות כרטיסי הנחה בחניות
ז לעשות שבת גיבוש לכל האסירים נניח במירון וכיו"ב
ח לנגן ברמקולים בריכוזים החרדים "אחינו כל בית ישראל"
אני מוסיף עוד שתי יוזמות
ט לארגן להם מפגשים עם גדולי הדור שיעברו סבב אצל כולם
י להקים ארגון גג שיאגד את כל אסירי עולם התורה
מכאן והלאה אפשר להציע עוד רעיונות
אבל אולי עדיף להציע כיצד אפשר לישים את הנאמר ואת הרעיונות שנאמרו
מה דעתכם בעניין

• הוסף לסימניות
אבל אולי עדיף להציע כיצד אפשר לישים את הנאמר ואת הרעיונות שנאמרו
מה דעתכם בעניין
אז אני אומר את דעתי וכל מי שיכול לעזור, להוסיף, להעיר, להאיר, מוזמן!
א לארגן להם משלוחי מנות לבית לעצורים שמשתחררים
אפשר להתחיל בקריאה לתושבי השכונה של כל עצור ושמי שעשה זאת שיפרסם פה כך זה יעודד עוד אנשים לעשות כך.
ב לפרסם מודעות הערכה לאסירים
לבקש מהעיתונים החרדים שיפרסמו מודעה כל פעם שחרדי נעצר בעוון לימוד התורה בחינם.
ג לתת לכל עצור שמשתחרר מלגת הערכה[בחוגים הקנאים זה קיים]
לברר איך זה עובד אצל החוגים שכבר קיים ולחקות את זה אצלנו.
ד להוציא עלון שבועי בשבח העצורים ובשבח לומדי התורה
מספיק אחד שתופס את היוזמה ובטוח יהיה לו תרומות ועזרה לזה.
ה לפתוח אשכול בפרוג בו גרפיקאים יעצבו מודעות הערכה
הנהלת הפורום מתבקשת לפתוח את האשכול המדובר.
ו לעשות כרטיסי הנחה בחניות
אני לא יודע איך, מי שיודע שיגיד.
ז לעשות שבת גיבוש לכל האסירים נניח במירון וכיו"ב
מספיק שלוש ארבע עסקנים שתופסים את היוזמה, והם יספרו פה אחרי זה איך עשו את זה.
ח לנגן ברמקולים בריכוזים החרדים "אחינו כל בית ישראל
שמישהו יתנדב להרים טלפון למרדכי הצדיק:
050-4128628 - מרדכי
רוב הארץ זה דרכו, הוא מכוון את השירים מרחוק כל שבוע.
ט לארגן להם מפגשים עם גדולי הדור שיעברו סבב אצל כולם
גם מספיק שתי עסקנים שלוקחים את זה על עצמם.
י להקים ארגון גג שיאגד את כל אסירי עולם התורה
צריך שהארגונים שמתעסקים עם העצורים ישתפו פעולה ביניהם ויקימו במקביל לכל הארגונים משהו משותף שיאגד את האסירים בלי קשר למגזר (להם יש כבר רשימות וידע בתחום כך שבשבילם זה לא להתחיל מאפס וגם לכאורה ישמחו לעשות את זה).

• הוסף לסימניות
בשום פנים ואופן אסור לעודד ללכת לכלא
מקומו של בחור הוא בישיבה בלבד
כל צעד פומבי כזה עלול לגרום לבחורים שאין להם מספיק יחס חם בישיבה ולא מספיק מקבלים הערכה
לדאוג שיעצרו אותם ואז הם יקבלו כבוד וכו'
הבעיה שהכלא הוא מקום טומאה יושבים שמה בחדרים לפי החלטת בית הכלא ולא חרדים בנפרד וכו'
ה' ירחם איזה השפעה הרסנית בחורים מקבלים שם
אסור באיסור מוחלט לגרום לאיזושהי מחשבה של בחור ישיבה לחשוב על להיעצר
לא חושב שאף בחור נורמלי ירצה ללכת לכלא בשביל כמה מתנות.

• הוסף לסימניות
לא חושב שאף בחור נורמלי ירצה ללכת לכלא בשביל כמה מתנות.
אולי בשביל מתנות לא (למרות שכבר פנה אלי אברך צעיר וסיפר לי שהוא שמע שסאטמר מחלקים 1000 על כל יום שיושבים בכלא הצבאי, ועכשיו הוא בדיוק במינוס רציני 20,000 מאד יכולים לעזור לו מה אני אומר)
אבל כבוד בהחלט יכול לגרום לכך אין ספק שיש בחורים בישיבת עטר"ש שלא אכפת להם להיעצר ואפי' רוצים בכך

• הוסף לסימניות
למי אנו חייבים את ההיסטוריה שלנו, לרבי עקיבא או בר כוכבא?
לרבי יוחנן בן זכאי או למגיני ירושלים?
לדונה גרציה, או לאברבנל ורבי יוסף קארו?
לשר משה מנטיפיורי או רבי יוסף חיים זוננפלד?
לברון רוטשילד או החפץ חיים? (נולדו ונפטרו כמעט באותם השנים)?
האם ידוע לנו שמו של שמעון הצדיק בכך שהציל את עם ישראל מחורבן בידי אלכסנר מוקדון או ב"שמעון הצדיק משיירי כנסת הגדולה"?

אומה אינה בוחרת להערצה וחיקוי את גיבוריה, אלא את נושאי דגלה.
אין שום קשר בין הערכה וכבוד ואותות גבורה לגיבורי ומושיעי העם לבין המקום ראשון אותו מקבלים ממשיכי האומה.
וואו זו תשובה לעניין !!!
חבר'ה בתור בחור ישיבה עריק אז אני יכול לומר את המציאות הכואבת כמו שהיא,
אז ככה הנתון כיום הוא :בחרנו בהוראת רבותינו הקדושים מהלך אחר מאשר כל מיני מתלהמים ששולחים את ילדיהם הזאטוטים לשכב מתחת אוטובוסים אשר מנת חלקם זה האדרת אותם עצורים הנקודה אצלינו והגדולה שבדרכינו היא ההכנעה והביטול המוחלט לגדולי ומאורי ישראל , האם מישהו חושב שזה קל??
כל פעם שאני חוזר לביתי מהשיבה הפחד המושתק מתעורר קמעה ושואל אותי שתעמוד בצומת ותחכה לאוטובוס מי ערב לך שלא תעצור לידך ניידת יצאו ממנה כמה לובשי מדים ותסיים את היום בתא מעצר לתקופה שלשבועיים וכל זה כמו שאנחנו רואים אף אחד לא יהדהד את קולך אתה תשב שם במקום המטונף הזה עם כל מיני יושבי קרנות אשר אפילו בצבא לא מצאו מנוח לכף רגלם ואתה מה תחפש שם ? ועוד יותר איך תצא משם ?
אבל בורו לי דבר אחד אני גאה במי שאני וכך כל בחור שנזרק לשם כדי להישכח ,
אולי נשכחנו מלב הציבור ששותק שתיקת דג עלוב , אבל אנחנו נעשים גאים מיום ליום במי שאנחנו
אני עד למגמה מטורף בקרב בני הישיבות שכשיוצאים מהישיבה יוצאים על " מדים " או לכל הפחות חליפה הזהות הקיומית אצלינו נעשת חזקה מיום ליום הפחד גורם לגאווה להתחזק
ולכן אין שום צורך במסוקים , התלהמות , כרזות חטופים , פרובוקציות ,כרזות בעיתונים וכו'
אלא המציאות היא שאנחנו ,אנחנו מחזיקים את עצמנו ועוגות לא יוסיפו כלום
אבל ופה מגיע האבל הגדול בתוך הציבור צריך להיות יותר הערכה ואני לא מתכוון לדיבורים המפונפנים והעלובים קריאות התרנגול הצרוד על גודל מעלת בחורי הישיבות , אלא שתיווצר מציאות שבה את\ה מעריכים באמת אותנו בחורי הישיבה
אני לא רוצה לראות את זה בכנסים ובבית הכנסת לא ברמקולים פאשקאווילים ועיתונים אלא בעיניים
שכנגד אש השנאה תהיה אש ההערכה
היום בחור שתיוצא מישיבתו יראה לפחות 5 כרזות נעצה של משתמטים נמאסתם וכדו' כנגד זה אני רוצה שבתוכינו נעמיד כל בחור בראש הפרמידה כמשרת האמיתי
אנחנו רואים בחורים שעד שהגיעו לכלא אף אחד לא ירק לכיוונם ועכשיו הם אסירי עולם התורה
האם זה נראה לכם נורמאלי ?? עד היום לבחורים שלומדים בחלק מהישיבות הפחות טובות יש הרגשת החמצה וכאב כשאברכים מסתכלים עליהם בטיפה יוהרה כי הבן שלהם לומד בחברון הם נידפקים בשידוכים
מה יגרום לבחור כזה לא לעזוב לצבא ???
מה יגרום לבחור כזה להישאר ולהישמע להוראת גדולי ישראל ??
התשובה היא אתם ורק אתם עם קצת יחס אמיתי ובלי הרבה עוגות ומאמרים מטופשים נחסל את הנגע הזה וכל בחור ילך בגו זקוף כנגד כל ההשמצות מלא בגאווה

חותם בתקווה רבה

• הוסף לסימניות
וואו
וואו זו תשובה לעניין !!!
חבר'ה בתור בחור ישיבה עריק אז אני יכול לומר את המציאות הכואבת כמו שהיא,
אז ככה הנתון כיום הוא :בחרנו בהוראת רבותינו הקדושים מהלך אחר מאשר כל מיני מתלהמים ששולחים את ילדיהם הזאטוטים לשכב מתחת אוטובוסים אשר מנת חלקם זה האדרת אותם עצורים הנקודה אצלינו והגדולה שבדרכינו היא ההכנעה והביטול המוחלט לגדולי ומאורי ישראל , האם מישהו חושב שזה קל??
כל פעם שאני חוזר לביתי מהשיבה הפחד המושתק מתעורר קמעה ושואל אותי שתעמוד בצומת ותחכה לאוטובוס מי ערב לך שלא תעצור לידך ניידת יצאו ממנה כמה לובשי מדים ותסיים את היום בתא מעצר לתקופה שלשבועיים וכל זה כמו שאנחנו רואים אף אחד לא יהדהד את קולך אתה תשב שם במקום המטונף הזה עם כל מיני יושבי קרנות אשר אפילו בצבא לא מצאו מנוח לכף רגלם ואתה מה תחפש שם ? ועוד יותר איך תצא משם ?
אבל בורו לי דבר אחד אני גאה במי שאני וכך כל בחור שנזרק לשם כדי להישכח ,
אולי נשכחנו מלב הציבור ששותק שתיקת דג עלוב , אבל אנחנו נעשים גאים מיום ליום במי שאנחנו
אני עד למגמה מטורף בקרב בני הישיבות שכשיוצאים מהישיבה יוצאים על " מדים " או לכל הפחות חליפה הזהות הקיומית אצלינו נעשת חזקה מיום ליום הפחד גורם לגאווה להתחזק
ולכן אין שום צורך במסוקים , התלהמות , כרזות חטופים , פרובוקציות ,כרזות בעיתונים וכו'
אלא המציאות היא שאנחנו ,אנחנו מחזיקים את עצמנו ועוגות לא יוסיפו כלום
אבל ופה מגיע האבל הגדול בתוך הציבור צריך להיות יותר הערכה ואני לא מתכוון לדיבורים המפונפנים והעלובים קריאות התרנגול הצרוד על גודל מעלת בחורי הישיבות , אלא שתיווצר מציאות שבה את\ה מעריכים באמת אותנו בחורי הישיבה
אני לא רוצה לראות את זה בכנסים ובבית הכנסת לא ברמקולים פאשקאווילים ועיתונים אלא בעיניים
שכנגד אש השנאה תהיה אש ההערכה
היום בחור שתיוצא מישיבתו יראה לפחות 5 כרזות נעצה של משתמטים נמאסתם וכדו' כנגד זה אני רוצה שבתוכינו נעמיד כל בחור בראש הפרמידה כמשרת האמיתי
אנחנו רואים בחורים שעד שהגיעו לכלא אף אחד לא ירק לכיוונם ועכשיו הם אסירי עולם התורה
האם זה נראה לכם נורמאלי ?? עד היום לבחורים שלומדים בחלק מהישיבות הפחות טובות יש הרגשת החמצה וכאב כשאברכים מסתכלים עליהם בטיפה יוהרה כי הבן שלהם לומד בחברון הם נידפקים בשידוכים
מה יגרום לבחור כזה לא לעזוב לצבא ???
מה יגרום לבחור כזה להישאר ולהישמע להוראת גדולי ישראל ??
התשובה היא אתם ורק אתם עם קצת יחס אמיתי ובלי הרבה עוגות ומאמרים מטופשים נחסל את הנגע הזה וכל בחור ילך בגו זקוף כנגד כל ההשמצות מלא בגאווה

חותם בתקווה רבה
וואו דברים כדורבנות
מחזק את ידייך

• הוסף לסימניות
(למרות שכבר פנה אלי אברך צעיר וסיפר לי שהוא שמע שסאטמר מחלקים 1000 על כל יום שיושבים בכלא הצבאי, ועכשיו הוא בדיוק במינוס רציני 20,000 מאד יכולים לעזור לו מה אני אומר)
טעות סאטמאר לא מחלק לכולם 1000 ש"ח ללילה
זה היה מקרה אחד של 3 העצורים שנעצרו בחפירת הקברים ביהוד
חוץ ממה שהם היו עריקים כבר כ- 6 שנים (בזמן שכל הציבור החרדי עוד לקח דחוי כרגיל )
היה פה איזה סוג של מריבה פנימית בתוך העדה החרדית ... של מי בראש (מי שיודע יודע) וכו
אז למי שמתכנן להעיצר בשביל הכסף צר לי לאכזב

• הוסף לסימניות
הנקודה היא שלא צריך רעש פעולות בלאגן כל זה זה לא משלנו בוא נאדיר את עצמנו בתוכינו
ואני כותב את השורות האלו בכאב רב כי שני חברים שלי חברים כמו אחים פנו לצבא בגלל הסיבה הזו בדיוק שקיפות אחד במודיעין ואחד במכינה צבאית
ואין לי מה לעשות חוץ מלהתפלל שאת הכיפה הם לא ישכחו בבקו"ם
וזה בגלל המציאות הזו של חרדים סוג ד' שזה בגללנו
זה שהבן שלך בחברון או בפוניבז' לא מוריד אחרים
פשוט בושה והרבה כאב
אז בואו נשתנה מהנקודת מבט הזו כי השאר לא ישנה כלום

• הוסף לסימניות
ב"ה שמסר עולמו לשומרים הלא הם גדולי ישראל שבכל הדורות
ובימים אלו ושעות אלו לא נותנים מנוחה לנפשם
עד שיצילו את עמלי התורה והישיבות הק'
מהחוק הקיים האומר שכולם חייבי גיוס.
וזה ע"י חקיקה אחרת.
שבני הישיבות ואברכי הכוללים המגינים האמיתיים על עם ישראל והעולם כולו - יהיו פטורים מגיוס ללא יוצא מן הכלל.

• הוסף לסימניות
לעצם הענין
1: תפילות שהבחור ירגיש שאיכפת למישהו ממנו לארגן עצרת תפילה
לא צריך משהו גדול ובומבסטי פשוט 10 אברכים שמתכנסים באיזה בית כנסת ומתפללים חצי שעה להצלחת הבחור
2: משלוח מנות לבית הבחור - בעת המעצר -
3: ריקודים ברחוב או בית הכנסת או איפה שזה לא יהיה - אחרי המעצר -

3 הדברים האלה זה לא משהו שעולה הרבה כסף ולא צריך כאן עסקנים ואירגונים שירימו את כפרויקט כל אחד יכול לתפוס יוזמה ולארגן את זה

• הוסף לסימניות
לעצם הענין
1: תפילות שהבחור ירגיש שאיכפת למישהו ממנו לארגן עצרת תפילה
לא צריך משהו גדול ובומבסטי פשוט 10 אברכים שמתכנסים באיזה בית כנסת ומתפללים חצי שעה להצלחת הבחור
2: משלוח מנות לבית הבחור - בעת המעצר -

3 הדברים האלה זה לא משהו שעולה הרבה כסף ולא צריך כאן עסקנים ואירגונים שירימו את כפרויקט כל אחד יכול לתפוס יוזמה ולארגן את זה
אני לא חושב שזה יעזור חוץ מעוד הקצנה
לבחור לא ישנה אם ירקדו איתו אחרי שהוא יעצר
אני לא חושב שזה מנפק"מ לאי מי מהעצורים

• הוסף לסימניות
אני לא חושב שזה יעזור חוץ מעוד הקצנה
לבחור לא ישנה אם ירקדו איתו אחרי שהוא יעצר
אני לא חושב שזה מנפק"מ לאי מי מהעצורים
ברור שזה משנה אם אתה לבד בכלא כמו חילוני שלא שמע בקול המפקד או שאתה חלק משרשרת הדורות ששומרים על פח השמן הטהור!!!!!!
וחוץ מזה לא כולם חזקים ויכולים לעמוד לבד יש בחורים שבלי גב חזק מאחוריהם ובלי העמידה האיתנה לימינם לא יחזיקו מעמד ...
הדבר ברור שגם מי שאין לא כח לחזק את העצורים אסור לו להרפות את ידיהם של אלה שעושים זאת!

• הוסף לסימניות
אני חושבת שיש עניין לחזק גם את מורל הבחורים והאברכים בכלל. לא רק העצורים.

אולי כמו התארגנויות מקומיות של קהילות לשליחת משהו קטן ומחמם את הלב לבחורי הישיבות ולאברכים בגיל הגיוס עם מסר של אשריכם גיבורי החיל.

• הוסף לסימניות
זה כבר קיים כמעט כל עצור עשים לו ריקודים מי בישיבה מי בעיר שלו
ולגבי האופציה השלישית כבר העלו את זה פה
וכמו שכתבתי אפשר להציע עוד רעיונות אבל עדיך לחשב על איך לישים את הנאמר
כמו כן למי שרוצה לתמוך כל ליל שישי יוצאים הסעות מב"ב ומירושלים לכלא 10 לתמוך בעצורים אין לי כרגע את המספר אם יש מישהו שחשוב שהוא רוצה בכך שיכתוב ואני ישתדל למוצא את זה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה