- הוסף לסימניות
בכדי להגיע לבית משפט בתביעה שהוא גנב ממךאני מהרהר למה אף אחד לא הציע אפשרות של תביעה אזרחית בבימש לתביעות קטנות ההליך קל וקצר בהנחה שהעובדות מוכחות.
אתה צריך לפתוח תלונה במשטרה
בכדי להגיע לבית משפט בתביעה שהוא גנב ממךאני מהרהר למה אף אחד לא הציע אפשרות של תביעה אזרחית בבימש לתביעות קטנות ההליך קל וקצר בהנחה שהעובדות מוכחות.
למה דרך אחרת?הכל טוב, צודקת בהכל!!
השאלה מה אני עושה עם זה
לא מכירה אותו מעבר לגניבה הזו
הישיבה טוענת שהוא בטיפול
אבל לא יכולה לעזור בלהחזיר את הכסף
הבוס שלי לא מעניין אותו שום דבר, מצידו הרגע משטרה
אני מנסה למצא דרך אחרת
חייבים לכבד - בהחלט!והענישה היא לא לצרכי הרתעה אלא לצרכי חינוך
ועל הדרך מלמדים אותו איך צריך להתנהג אדם הגון
וחייבים לכבד אותו בכל מצב
בתורה לא מענישים גנב לצורך הרתעהחייבים לכבד - בהחלט!
וכל הקונה עבד עברי לעצמו כאילו קנה אדון לעצמו וכו'.
אבל עם כל זאת, הקביעה שהענישה בתורה אינה לצורך הרתעה אינה נכונה,
כמה פעמים כתוב בתורה וכל העם ישמעו ויראו?
אפשר אולי רק באתרים ולא בחניות כלומר כשלא מביאים פיזית את הכרטיסבאתר זה יותר פשוט בד"כ
תחשבי שעל כל קניה במכולת את אמורה לאשר הודעה קולית, הטלפון צריך להיות איתך ומוטען...
ועד כמה שהצלחתי להבין אין לחברות האשראי כרגע אפשרות להודעות קוליות במסלול הזה, רק SMS!
(מיד בדקתי את זה כמובן)
מעניין כי אני יודעת שקלפטומניה זה משהו רגעי ואח"כ מתחרט אבל כבר איך יחזיר...זה נשמע כמו קלפטומניה קלאסית...
הקלפטומניה היא תופעה נדירה יחסית ושכיחותה באוכלוסייה היא כ-0.6%. ההפרעה תוקפת בני אדם בגילאים שונים, בדרך כלל מגיל ההתבגרות ועד לשנות החמישים ו-81% מהמאובחנים הן נשים.זה נשמע כמו קלפטומניה קלאסית...
אולי בגלל שהאיסור לפנות לערכאות הוא איסור חמור מידי...אני מהרהר למה אף אחד לא הציע אפשרות של תביעה אזרחית בבימש לתביעות קטנות ההליך קל וקצר בהנחה שהעובדות מוכחות.
בגלל שזה כנראה משהו נפשי או על רקע מסויים כזהולכן פניתי לפרוג
אולי מישהו מכיר
חבל שאת ממעיטה בערך עצמיך! נכון שזה לא 100% אכפתיות כפי שחשבוהבעיה שהמנהל שלי רוצה שאפתח תיק במשטרה (ולו רק בתור עונש) ואני לא יכולה לקחת אחריות על מה שיקרה מזה, לכן ניסיתי למצא דרך אחרת
למה לא לדבר עם ההורים שלו ? , מה הם חושבים ?הוא מבחינתו זה הנוהל, לפנות למשטרה.
אבל באמת, אם זה לא תפקידה - אז תפקיד מי להגן על אזרח במקרה של גניבה?
אחרי הסבר כל כך מפורט זה באופציה רק אם הבחור שאודותיו השרשור נפתח לא קורא פה את התגובות.......כשלמדתי בישיבה היה בחור שעשה עוול מאד גדול לבחור אחר
על גבול עבירה חוקית
כשהסיפור נודע הכניסו לתמונה אנשי מקצוע
באחד מהשלבים הגיע המשגיח לבחור ואמר לו שעסקן אחד מחפש אותו דחוף
אותו עסקן הגיע אם רכבו לאזור הישיבה לקח את הבחור והסביר לו
שהוא עלול להסתבך כהוגן וסיפר לו שהכניסו אותו לתמונה
והוא ינסה לעזור לו מול המשטרה וכו'
הוא הסביר לבחור שהוא לא יכול להיות כרגע בישיבה
כי עלול להיות שיבואו שוטרים לעצור אותו וכו'
הוא כמה ימים לא ישן בישיבה ולא בבית
כמובן שהם דאגו לו להכל
אבל עבדו בצורה מאד חכמה
כל שהבחור יבין שהוא מאד מסובך והם באים לעזור לו
לדעתי
הם עבדו עליו בגדול ולא היה שום תיק במשטרה
אבל הם עבדו בצורה מאד חכמה
והצליחו לעזור לשתי הבחורים
זה צודק מאודדין תורה
לא בטוח שמותר הלכתית ומוסרית לפנות /ללחוץ/לאיים על ההוריםזה צודק מאוד
נגשים לבחור אומרים לו שרוצים לקרוא לו לדין תורה, רק מבררים בשיא הפשטות איפה הוא רוצה להתדיין כי הולכים אחר הנתבע.
במקרה כמו פה שהבחור לא עונה טלפונים מתקשרים להורים (עדיף לאמא......) ומחפשים אותו בדחיפות...... ובמקרה של שאלה מה אפשר לעזור או להעביר עונים שרוצים לקרוא לו לדין תורה. ההמשך צפוי מראש......
מעניין אם היה מייעץ כך בנושאים אחרים...שבוע שעבר דיברתי עם ר' משה בלוי על מקרה דומה שאמר לי ישר למשטרה, רק זה ייצור מאזן אימה שלא יעשה זאת שוב.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים