המבין לכל דבר ועניין
משתמש פעיל
- הוסף לסימניות
ממה פיחדת?סוג התגובות שפיחדתי שיעלו..
ממה פיחדת?סוג התגובות שפיחדתי שיעלו..
א.תלוי למה בדיוק הוא רוצהבני יקירי לומד באחת הישיבות הנחשבות ולאחרונה הגיע עם בקשה בפיו: "רוצה לעשות רישיון"
א. האם נורמלי שבחור ישיבה בגיל עשרים יעשה רישיון
ב. האם מעיפים על זה בישיבות
ג. האם זה לא גורם להם טרלול לאחר מכן שכל הזמן רוצים לנהוג
אשמח לחוות דעת הציבור!
אני עניתי של שאלה עובדתית, מה מקובל, ממש לא איך מומלץ להתנהל.סוג התגובות שפיחדתי שיעלו..
כמו שאמרתי זה לא שאלה לפה, כל התגובות שמגיעות שצריך לתת כי אחרת הוא יגיד שאתם חונקים אותו וכל מיני התרים לא קשורים לעצם השאלה (כמו ההוא שטען לי שיש להם אינטרנט רימון די פתוח כי אם זה נטפרי אז זה סגור מישי והילדים ילכו לחפש את הפתוח לגמרי..) גם הקיצנים שאסור בכלל, יש הרבה נקודות שצריך לקחת בחשבון ולכן אמשתי שזו לא שאלה לפה אלא לרב וכדו' שישמע יראה את המכלול ויענה ע"פ דעת תורה ודעה חינוכיתממה פיחדת?
נכון. מה זה לא משפיע?אני עניתי של שאלה עובדתית, מה מקובל, ממש לא איך מומלץ להתנהל.
יש את החיסכון לכל ילד הגיוני להשתמש בו ?קחו בחשבון גם את ענין ההוצאות שכנראה יגיע למעל 10 אלף אא"כ יש לו הון עצמי
לאאולי בצבא 'מסמנים' את הבחורים עם הרישיון???
אם עוברים בטסט ראשון אז זה 6,000קחו בחשבון גם את ענין ההוצאות שכנראה יגיע למעל 10 אלף אא"כ יש לו הון עצמי
איך אתה כזה בטוח אני שמעתי על בחורים שהיה להם רישיון (אמנם למשאית)וקיבלו צו (יכול להיות שזה גורם אחר כיון שאם יש לך רישיון למשאית סימן שאתה לא כזה בתוך הישיבה
החלק הראשון נכון - בחורים עושים שטויות.בעיקרון אני הייתי ממליץ שלא כי הדבר הכי מסוכן זה בחור רוק שיש לו רישיון והוא נוסע עם חברים וגורמים לו לנסוע לא טוב בכלל פשוט לי היה חבר שהיה לו רישיון ונסע עם חברים ועשה תאונה והוא נפצע אנוש לנשאוי יש אישה יש לו אחריות יותר לכן הוא נוסע עדין
א. גם בחורים טובים ורגילים קיבלו צווים, נשלחו אלפי צוויםאיך אתה כזה בטוח אני שמעתי על בחורים שהיה להם רישיון (אמנם למשאית)וקיבלו צו (יכול להיות שזה גורם אחר כיון שאם יש לך רישיון למשאית סימן שאתה לא כזה בתוך הישיבה
ועדין כנשוי הוא יותר זהיר, זה נתון שקשה להתווכח עליוהחלק הראשון נכון - בחורים עושים שטויות.
החלק השני - נשואים נוהגים באחריות - חוששתני שפחות עובד.
ככל שהבחור יותר תלוי בהורים לצורך נהיגה לאחר שהוא מוציא רשיון, יש יותר הזדמנות לחנך אותו לנהיגה אחראית. במיוחד אם להורים יש רישיון ורכב משלהם. בהתחלה על ידי דוגמה אישית ושיח על נהיגה בתקופה שהם לומדים וזה מתחיל לעניין אותם והם מתחילים לשים לב לדברים מנקודת מבט של נהג. אחר כך התקופה של נהיגה עם מלווה יכולה להיות משמעותית כדי ללמוד מהניסיון של ההורים. כשבחור לוקח את הרכב של ההורים הם יכולים להיות מעורבים במה שהוא עושה, ולשלוט במידה מסוימת על זה שלא יעשה דברים חסרי אחריות.
ברגע שיוצאים מהבית ועושים את כל הדברים האלו לבד, ברכב שלא צריך לבקש בשבילו רשות ממישהו אחר, אין מי שירסן, ואין מי שילמד. אם הוא גבר צעיר שחושב שהוא הנהג הכי טוב ומיומן בעולם, עם הכי הרבה שיקול דעת, אז אין מי שינער אותו. הוא מצידו יחשוב שהוא זהיר ואחראי.
הצבא סימן את מי שיש לו רשיון על משאיתאולי בצבא 'מסמנים' את הבחורים עם הרישיון???
קחו בחשבון גם את ענין ההוצאות שכנראה יגיע למעל 10 אלף אא"כ יש לו הון עצמי
מקובל שהבחור מממן לעצמו את הרשיוןיש את החיסכון לכל ילד הגיוני להשתמש בו ?
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: שמואלזון1 //