מידע שימושי בחירות להסתדרות

• הוסף לסימניות
בשבוע הבא יום שלישי תתקיימנה הבחירות להסתדרות.

כידוע לכל מפלגת ש"ס בהסתדרות, מתמודדת בבחירות יחד עם מפלגת הבית החברתי וח"כ שלי יחימוביץ.

יהדות התורה לעומת זאת, באופן עקרוני מאז ומתמיד לא משתתפת בבחירות לההסתדרות.
וגם הפעם לא שמענו גילוי דעת מרבנים אשכנזיים [חסידים וליטאים] האם להצביע ולהיכן.

אשמח לשמוע חוות דעתכם, והאם ידוע לכם דעת גדולי התורה בנושא

האם אדם חרדי אשכנזי בעל זכות בחירה בהסתדרות, האם ראוי שיצביע ואם כן למי? או שמא בכלל ראוי שימנע מהצבעה.
ואם להצביע אז למה, ליו"ר, למפלגות, למרחבים,
למה מהם יש השפעה האם רק ליו"ר או שגם לשאר [המפלגות והמרחב],

וכמו כן האם יש להצבעה ולבחירה בהסתדרות איזשהי השלכה על חיי היום יום שלנו, ועל מצב הדת בישראל [שבת כשרות וכדומה]

אשמח לשמוע תשובה ממי שבקיא בנושא.

• הוסף לסימניות
יש השפעה על העבודה בשבת בהחלט עריית בני ברק תומכת בשלי יחמימוביץ
ש"ס תומכת במוצהר בה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלכם;n4910681:

כידוע לכל מפלגת ש"ס בהסתדרות, מתמודדת בבחירות יחד עם מפלגת הבית החברתי וח"כ שלי יחימוביץ.

האם אדם חרדי אשכנזי בעל זכות בחירה בהסתדרות, האם ראוי שיצביע ואם כן למי? או שמא בכלל ראוי שימנע מהצבעה.

וכמו כן האם יש להצבעה ולבחירה בהסתדרות איזשהי השלכה על חיי היום יום שלנו, ועל מצב הדת בישראל [שבת כשרות וכדומה]

שאלתי ואין עונה
קראתי ואין משיב

???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלכם;n4910681:

אני לא מבין גדול בזה
אבל לפי דעתי אם יש מפלגה חרדתי שמתמודדת, ראוי ללתמוך בה, גם אם זה לא המפלגה שלך.
יכול להיות לזה השפעה בנושאי שבת וכשרות להרבה יהודים.
וחוץ מזה סתם כך למה לא לחזק את כוחה הפוליטי של ש"ס
רק תועלת תוכל לצאת מכך.

• הוסף לסימניות
מאז ומתמיד הציבור החרדי לא השתתף בבחירות בהסתדרות באופן גלוי בכל אופן
הפעם אריה דרעי עושה הסטוריה והוציא קול קורא מהרבנים הספרדים להצביע לשלי יחמוביץ

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עימוד ספרים;n4913613:
גדולי ישראל אסרו לשתף פעולה עם ההסתדרות

אלו גדולי ישראל?
ומתי הם אסרו?
באלו שנים ובאלו נסיבות.
ועיקר השאלה מה נקרה לשתף פעולה?
מי שבעל כורחו חבר בהסתדרות האם שלא יצביע למפלגה חרדית?
האם זו דעת גדולי ישראל?

אני לא ראיתי כל גילוי דעת מהרבנים האשכנזיים בעניין, ולכן אינני יודע מה דעתם, וזו הסיבה ששאלתי כאן על מנת לדעת האם יש מישהו ששמע או בירר דעת גדולי התורה האשכנזיים. [הם לא מביעים דעה ציבורית בנושא, אך מעניין אותי מה עונים לשואלים].

ןלצערי עד עתה קבלתי בעיקר תשובות מהשערה, ועושה רושם שאין כאן אף אחד שיכול להביא מידע ברור יותר.

• הוסף לסימניות
גדולי ישראל
האשכנזים לא הביעו את עמדתם
והספרדים אמרו להצביע לשלי יחימוביץ

מסכימה עם בהזדמנות שאם יש מפלגה חרדית שניגשת אז ראוי לחזק אותה כי גדולי ישראל האשכנזים לא הביעו עמדה אבל הם גם לא אסרו

וזה שניגשים שמירת שבת עמדה שם הרבה על ההחלטה!

• הוסף לסימניות
מישהו יודע עם יש קלפי במודיעין עילית
והיכן

• הוסף לסימניות
לנו אמרו דוקא להצביע לנסנקורן שזהו דעת תורה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ברוך הבא;n4916151:

מענין ???
כי גדולי ישראל האשכניזם לא הביעו את העמדה שלהם

• הוסף לסימניות
ככה אמרו לנו בעבודה שלנו ששאלו את גדולי התורה והם אמרו שאם חושבים שאבי נסנקורן טוב יותר אז צריך להצביע לו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ברוך הבא;n4916151:

תודה על המידע
רק חשוב לי לדעת מי זה אמרו?
רב?
מורה הוראה?
עסקן מפלגתי?
מנהל עבודה חצי דתי?

נשמח ליותר פירוט מי הם 'אמרו'

בתודה מראש

• הוסף לסימניות
אני חושבת שאם היתה תשובה מוחלטת היא כבר היתה מתפרסמת.
וכיון שכך, יש על כל יחיד לשאול בעצמו ולא להסתמך על השערות וניחושים של ניקים אחרים.

• הוסף לסימניות
עדין אין תשובות,
ספירת קולות יום רביעי,
תשובה רשמית-יום חמישי

• הוסף לסימניות
מתוך "הכותרות"
  • תוצאות ביניים בהסתדרות: אחרי ספירת קלפיות המגורים - ניסנקורן מוביל * ניסנקורן מוביל עם 59% מהקולות מול 41% ליחימוביץ', כך עולה מספירת 27% מהקלפיות במקומות המגורים לפני ספירת הקלפיות במקומות העבודה המהווים את חלק הארי בהצבעה * ספירת הקלפיות במקומות העבודה תחל בשעה 15:00 * התוצאות הסופיות: ביום חמישי
  • פרקליטיה של יחימוביץ' יעתרו בדרישה לפסילת מספר קלפיות * יחימוביץ' טוענת כי התנהלה "מערכת רמאויות שיטתית" בשורה של קלפיות, ומסרה כי תגיש עתירה לפסילתן * ניסנקורן: "צר לי שיחימוביץ' לא משלימה עם התבוסה בבחירות להסתדרות" - "עושה רושם ששלי שמה לה למטרה לפגוע בהסתדרות"

• הוסף לסימניות
יש היום בחירות להסדרות
מישהו יודע מי צריך לבחור?
ומזה אומר?

• הוסף לסימניות
אז מה המסקנה?
וחייבים לבחור?
ומזה אומר?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה