בחירת אפשרויות משכנתא טרם רכישת דירה

• הוסף לסימניות
שלום לכל המומחים, העוזרים, המסייעים ה' עליהם יחיו.

אני מתכנן לקנות דירה בס"ד.
לוח התשלומים שאני עובד עליו, כ400K תשלום אחרון, כ350K תשלום לפניו[פער של כחצי שנה ביניהם], והשאר לא רלוונטי לעניינינו.

למוכר מצידו יש משכנתא [200K] כרגע, והוא מוכן לסלקו רק בתשלום האחרון. או לחילופין שאקדים 200K בחצי שנה בשביל לפתור את זה.
השאלות שלי:
1. האם אפשרי (בדרך רגילה או בקומבינה) לבצע חלק משכנתא ללא סילוק ההתחייבויות על הדירה, והסילוק ימתין לפעימה הבאה?
2. האם אפשרי לגרור משכנתא שעל הדירה הישנה שלי לפני שהוא מסלק את ההתחייבויות.
3. שאלה נוספת ביחס למצבי האישי, עצמאי חדש (תחילת 2024) האם התהליך להוכחת הכנסות קל יותר או קשה יותר? והאם אפשר לפרט על התהליך...

אודה מראש למפנים מזמנם, מועילים בדעתם, נותנים עצותם, מטיבים בחינם, מחסדים במרצם.

• הוסף לסימניות
שלום,
1. רק במשכנתא על הדירה שלך בדרך כלל, לא על שלו
2. מורכב..
3. קשה כמובן! השאלה מה עוד יש בהכנסות, והאם דווח למע"מ.

• הוסף לסימניות
3. שאלה נוספת ביחס למצבי האישי, עצמאי חדש (תחילת 2024) האם התהליך להוכחת הכנסות קל יותר או קשה יותר? והאם אפשר לפרט על התהליך...
אם זה עוסק מורשה אפשר להביא דוחות מע"מ
ובעוסק פטור אפשר בבנק מזרחי אם עברו 6 חודשים עם אישור רו"ח

אודה למי שיוכל להעשיר אותי בידע נוסף בנושא שימושי זה

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה