בחירת עדשה ועוד כמה שאלות

• הוסף לסימניות
שלום וברכה לפורום המעולה והמחכים
אני אוטודידקטית בנושא צילום- לומדת לבד כמובן מ... ואני מצלמת את ילדי בעיקר, אין לי סטודיו. משתמשת בתאורת יום.
יש לי מצלמת canon D700 (נראה לי שזה קרופ) עם עדשת קיט 18-55 של קאנון וגם 50 מ"מ , כמה דברים:
1. את עדשת הקיט שהיא ממש לא ברמה ואני רוצה להחליף (אני מתה על חדות)
הגעתי כבר להחלטה שהעדשה שאני רוצה זה 85 עם צמצם 1.8
אחרי כמה ימים אני רואה תמונות סטודיו מזילות ריר.. אני שואלת והעדשה היא של טמרון 17-50 , עכשיו ראיתי תמונות יפות מאד ועדשה היא 18-124
התקציב הוא מקסימום 1500 ש"ח.
2. האם זה נורמלי שאני מאוכזבת מהעדשת פורטרים 50 ? ממש בנקודת הפוקוס זה חד בצורה "סבירה" אבל כל המסגרת של התמונה כבר ממש מטושטשת, באופן כללי אין חדות.
3. האם אני אמורה להגדיר במצלמה שיהיה על קובץ raw? הבנתי שהתמונות יוצאות יותר יפות?

אודה לכל אחד מיכם שיעזור ויחכים אותי
תודה!!!

• הוסף לסימניות
1. אם את מצלמת בחוץ לכי על ה85 1.8. עם בסטודיו לכי על 17-50 2.8 סיגמא המיוצבת.
2. את בטח מצלמת בצמצם מאוד פתוח. וזה התוצאה. היא עדשה ממש טובה [ה50 1.8].
3. מחלוקת הצלמים. קובץ RAW נותן אפשרות לעריכה טובה יותר לאחמ"כ.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה