כללי בחירת פונטים

• הוסף לסימניות
בוקר טוב,
אני עומדת לסגור בחירת פונטים (פונטביט) בחבילה שרכשתי לפני שנה. במהלך השנה כמובן לקחתי את כל הפונטים שהייתי צריכה במהלך העבודה, וכעת אני צריכה לסייים עם כל השאר.

1. אשמח לשמוע המלצות מנסיונכם על פונטים מומלצים לכל סוג עבודה שעולה בדעתכם...
2. האם לספרי ילדים מנוקדים לוקחים פונט אופנטייפ מושלם? או כל הפונטים מתאימים לזה כי הניקוד בד"כ מסתדר עם זה?
3. איזה פונט מתאים לספרי ילדים: מה לטקסט רגיל מנוקד (סוג הספרים הדקים), מה לטקסט מנוקד לבוגרים מבין הילדים (הספרים הרגילים כמו וולדר, שוקי התוכי וכד') ומה לקומיקסים מנוקדים?
4. על הדרך, מה אתם אומרים, אם אני אוהבת פונט מסוים, איך אני אדע אם הוא יחסית חדש או ישן יותר, והאם בכלל כדאי להתייחס לשנת הייצור שלו? כדאי לבחור אותו?(כמובן אני מדברת על פונטים במראה יותר עכשווי מאשר מיושן, אבל לפעמים זה מטעה ונראה מעכשיו בעוד שלמעשה יש להם כבר תחליפים חדשים רק שלא תמיד מזהים אותם אלא רק אחרי הבחירה...)

תודה מראש על עזרתכם!

• הוסף לסימניות
הקפצה למשמרת הרעננה של אחה"צ...:)

• הוסף לסימניות
במשמרת לילה, בטח יעזרו לי...

• הוסף לסימניות
תבקשי שירות מפונטביט
שיהיו נחמדים אליך.

• הוסף לסימניות
אני באמת לא הבנתי למה צריך את הניקוד המדויק, עד עכשיו לא נתקלתי בניקוד שלא ישב מדויק בפונטביט?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ShBracha;1657244:
תבקשי שירות מפונטביט
שיהיו נחמדים אליך.
האם הם אמורים לייעץ לי בבחירה?
מי? הנציגות שמוכרות את החבילות?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י גפ"ן;1657414:
האם הם אמורים לייעץ לי בבחירה?
מי? הנציגות שמוכרות את החבילות?

כן, תנסי
ובכלל תחפשי קצת דיונים ברחבי הפורום, את לא הראשונה עם השאלה הזו

• הוסף לסימניות
אחרי שתעברו על 350 האשכולות בנושא, ויהיו לך שאלות,
אז משמות הבוקר, צהריים, ערב ולילה ישמחו לעזור.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;1657447:
אחרי שתעברו על 350 האשכולות בנושא, ויהיו לך שאלות,
אז משמות הבוקר, צהריים, ערב ולילה ישמחו לעזור.

הגעת לנקודה.
מכיוון שיש 350 אשכולות בנושא, רובם לא רלוונטיים מכל מיני סיבות כמו תאריך, סגנון המעצב, סוג העבודה, חוסר ענין לציבור או חוסר ציבור לענין, ולצערי עברתי כבר על הרבה מהם וכבר כיליתי את זמני כמבואר בפרוג (בתקנון האישי לחלק מהחברים:eek:)שאין לסייע האחד לרעהו לפני שמבזבזים זמן בלעבור על כל החומר הקיים באתר מימי קום המדינה אף שכבר אינו רלוונטי, הגיע הזמן להעזר בחברים.

מי ששמח לעזור שמח תמיד ובכל ענין שיכול, לא משנה המשמרת, ומי שאינו שמח לעזור לא יעזור גם אחרי 35000 אשכולות ובזבוז ימים שלמים למציאת חומר מסוים ללא תוצאות!!

אז הנה, קיבלת את האישור שרצית, מלאתי את מכסת הימים בשיטוט באשכולות הקיימים, מצאתי סיוע חלקי בלבד. ולאור הרוח הנושבת, מה נראה לך? שהייתי מעיזה לבקש פה עזרה אם זה לא היה מאד מאד נואש???:cool:

בכ"א, תודה על ההכוונה...

• הוסף לסימניות
מה מומלץ מתוך הפונטים הבאים 2015:

בלומפילד
גבריאל
גושפנקה
טרנספורמטור
יונתן
עומר

תודה!

• הוסף לסימניות
אז הנה, ישבתי עוד יום וגיבשתי בס"ד רשימה של הפונטים הבאים בחשבון. אולם, כמובן שיש קצת (הרבה;))התלבטויות. בס"ה יש לי זכות ל-228 משקלים, ולי ברשימה יש 283...
כעת, אם אני מעלה את הרשימה, יהיה לכם יותר נח אולי לעזור לי לצמצם את הרשימה?
א"כ, תמשיכו לקרוא:)
בכל הקבוצות ייתכן שיש פונטים שמזכירים או חוזרים, מה שנראה לכם מיותר או כפול או לא שימושי, אשמח שתציינו לי.
בקבוצות אות מקורות ואות ספר, היה לי מאד קשה להחליט מה כדאי אז כתבתי את כל מה שאהבתי ועכשיו צריך לסנן ולשלוף רק את מה שצריך...
בתחתית העמוד מופיעות כמה קבוצות של פונטים שיש להם משהו משותף או מידי מזכירים אחד את השני, או אפילו קבוצות של התלבטות כמו סעיף 11 שאני רוצה לבחור את המוצלחים והשימושיים שמתוכם. וכד'
אם אתם מורידים לי פונטים, אשמח שתסבירו לי למה (כפילות, מיושן, לא שימושי, לא נראה טוב בהדפסה וכו')
בתקוה שאני מספיק מובנת ואזכה לקבל את עזרתכם ועצותיכם המועילות במהרה בקרוב, אמן.

קבצים מצורפים

• פונטים לבחירה.pdf
    KB 46.8 · צפיות: 19
  • הוסף לסימניות
אני חושב שצריך להגיש עצומה לפונטביט שילכו בעקבות פונטייפ ויבטלו את זמן הבחירה, אין סיבה שמי שלא הספיק לבחור פונטים בזמן יאבד את כל הכסף שהשקיע, ותמיד בסוף זמן הבחירה יצטרכו לבחור מתוך לחץ.
הבעיה שאין לי מושג איך עושים את זה, אם אפתח סקר בפורום ואשלח להם את תוצאות הסקר זה יעזור?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י avram;1659104:
אני חושב שצריך להגיש עצומה לפונטביט שילכו בעקבות פונטייפ ויבטלו את זמן הבחירה, אין סיבה שמי שלא הספיק לבחור פונטים בזמן יאבד את כל הכסף שהשקיע, ותמיד בסוף זמן הבחירה יצטרכו לבחור מתוך לחץ.
הבעיה שאין לי מושג איך עושים את זה, אם אפתח סקר בפורום ואשלח להם את תוצאות הסקר זה יעזור?

ממש כך...
האמת, שאם לפני שנה+ פונטייפ היו עובדים בשיטה החדשה של היום, ברור לי שהייתי רוכשת דרכם פונטים. עם החסרון של המבחר והאות המיוחדת הייתי מתמודדת...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גפ"ן;1657730:
מה מומלץ מתוך הפונטים הבאים 2015:

בלומפילד
גבריאל
גושפנקה
טרנספורמטור
יונתן
עומר

תודה!

לענ"ד:

בלומפילד - מומלץ ושימושי. רק שהק' מזכירה לי את אריאל

גבריאל - למרות שאני שונאת את הק' שלו, אבל יש לו שיק עדכני בכלליות

גושפנקה - מומלץ ועדכני

טרנספורמטור - מתלבטת. יש לפונט כיוון טוב ומענין, אבל זה לא מתקבל יפה מספיק. במיוחד הג', ע', פ'.

יונתן - אהבתי. אבל הבולד שלהם לא נראה טוב לדעתי. אין לי את הפונט אישית כך שלא בדקתי בפועל.

עומר - נחמד, לא מרגש מידי

יש עוד כמה פונטים 2015...
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
מישהו מתנדב לנסח פניה לפונטביט?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י avram;1659626:
מישהו מתנדב לנסח פניה לפונטביט?

הייתי עושה את זה בשמחה, אבל אני עסוקה עד למעלה מהראש בבחירת פונטים...:)

• הוסף לסימניות
שאת גומרת לבחור פונטים תוכלי לשתף אותנו? זה מאוד חשוב לי כי לי קשה לבחור.
תודה מראש

• הוסף לסימניות
קודם כל מאוד נחמד לראות עוד מישהי שהולכת בבחירה לפי השיטה שלי, ואם זה בגלל שכתבתי את זה פה באחד האשכולות, זה עוד יותר משמח...
אני יכולה לומר שהשיטה הזו מוכיחה את עצמה פעם אחר פעם (ניסיון של 3 חבילות :)).

עכשיו לענייננו: פונטים זה טעם אישי, אבל בגלל ששאלת, אז לטעמי האישי, לפי הרשימה שהעלת הייתי מוותרת על:
אלכסנדר, פולש, פנלופה, פרמיירה, אבטיפוס, דיגיטל, טכנולוגי, נמל יפו, סקיפר, פאנטום, פנצ'ר ותינוק.

בכתבי יד לדעתי היית יכולה לבחור פונטים טובים יותר כמו 'בואי מנאלי', 'אהבה', 'אמפטיקה' (שלדעתי הם חובה).
יש גם את מרציפן ולידר שמוצלחים מאוד.
'קריולה' הוא גם פונט שיכול להיות מאוד שימושי בעיצוב (כתיבה על לוח וכדו').
לטעמי: בייגלה, טבעית, מרה, נגה ושוקולד - פחות מוצלחים.

על האותיות המחוספסות תוותרי לגמרי.
אם את בכל זאת רוצה איזושהי אות מחוספסת אז אלטיקלישר או מכונת הדפוס יהיו יותר שימושיות.

בלועזי הייתי מעדיפה את טיפוגרף מאשר ריפלקס.
נראה לי שיש הרבה פונטים לועזיים שמזכירים אותו ממש ולטיפוגרף יש ייחודיות.
(גילוי נאות: משוחדת. בדיוק סיימתי לעצב קטלוג עם טיפוגרף ויצא מהמם...).

אם זו חבילה ראשונה אז יש פונטים שהייתי ממליצה כן להכניס לרשימה ולוותר על אחרים לטובתם, כמו רפורמה, ספויילר, גאולה, החלוצים, דוכס, טקסטילר (משוחדת שוב. הקטלוג הנ"ל בגרסא העברית עוצב איתו), שמנת מתוקה ובטח יש עוד כמה ששכחתי...

בהצלחה רבה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה