כללי בחירת פנטונים | לבעלי ניסיון

• הוסף לסימניות
ביצעתי ללקוח עיצוב בשני צבעים: גוון חום כהה וגוון חוֹל-מוֹקָה.
המעטפה נראית בערך ככה (כי הפכתי את הצבעים לRGB):
צפה בקובץ המצורף 39352
האם מישהו הדפיס פעם צבעים כאלו?
איזה פנטונים ישתלבו אחד עם השני בהדפסה ויצאו יפה?
ההדפסה של הבלאנקים היא על נייר קרם משובח (190 גר'), וגם צבע המעטפות הוא קרם.
תודה רבה לעונים.

קבצים מצורפים

• 83769.jpg
    KB 128.4 · צפיות: 5
  • הוסף לסימניות
לא שאלת אבל זה יפה מאד.
שימי לב שהלוגו לא יושב באמצע החלל הלבן. יש להזיזו ימינה.

• הוסף לסימניות
אין לי מניפת פנטון אבל הייתי הולכת על גוון קצת יותר בהיר של מוקה.
בנוסף, אם את מדפיסה במקום איכותי למה את לא משתמשת ברשתות שיתנו יותר גוונים ויותר ענין?

• הוסף לסימניות
מעבר לזה, אם השתמשת בחום ומוקה, אפשר לעבוד על צבע אחד עם גוונים שונים שלו ולקבל את אותה תוצאה בפחות השקעה.

• הוסף לסימניות
יפה_פה - תודה רבה.
כוכב103 - אני לא עושה מוקה יותר בהיר כדי שהוא לא יבלע בדף כי הדף בצבע קרם.
הסתר_ פנים - כעיקרון את צודקת אבל כאן הגוונים הם שונים לגמרי. זה לא חום וקרם.
הפנטונים נכון לעכשיו הם: מוקה - 465c חום - 4625c.
האם השילוב הזה נראה לכם בסדר? האם יש אפשרות להגיע לתוצאה כזו או קרובה אליה עם צבע אחד בלבד?
עוד שאלה: כשאני סוגרת כל צבע בנפרד, בחלק שיש כתב חום על הקרם, אני צריכה "לחורר" את הכיתוב, נכון?

• הוסף לסימניות
רוב בתי הדפוס ירצו שתכיני את הקובץ בשני צבעים בסיסים, לדוגמא 100% שחור ו100%מג'נטה למשל, בדף אחד והם עושים את ההפרדה.
כדאי שתשאלי את הדפוס איך הוא רוצה לקבל א תזה.
לגבי מס' הצבעים: החום הכהה הוא מס' מצוין, השתמתשתי בו הרבה פעמים, המוקה גם נראה טוב לידו, ויהיה לך עדין הבדל אם תעשי את 2 הצבעים או רק את החום בגווניו, המוקה יהיה יותר חי מאשר 50% מגוון החום הכהה, נסי לראות על המסך.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
יש לי כמה הערות:

א. אם הגוון המוקה שלך מודפס על נייר שאינו לבן, כדי לדעת מה יהיה הגוון הסופי - עלייך להוסיף את צבע הנייר לצבע הדפוס. אם תצבעי את הרקע בגוון דומה לגוון המעטפה, ותגדירי את הרקע המוקה Overprint, ותעשי גם תצוגת Overprint - תראי שהגוון הסופי שונה מהגוון המקורי (ובוודאי גם כהה יותר, לדעתי - כהה מדי.)

ליתר בטחון - רק בשביל לקבל מושג - תעשי הדפסת ניסיון על המעטפה, במדפסת ביתית. זה לא מדויק, כמובן, אך יכול לתת כיוון.

ב. עפ"י תקנות רשות הדואר יש להשאיר שטח ריק בתחתית המעטפה, לצורך קידוד. איך את מסתדרת עם זה?

ג. צריך לטפל בטיפוגרפיה של 2 השורות בתחתית המעטפה. הקטמפוזיציה אינה טובה.

• הוסף לסימניות
תודה לכולם!
start - מה שאת אומרת זה בעצם להשאר עם הצבעים האלה?
graphic - תודה על תשובתך המפורטת:
א. איפה נמצאת פקודת הoverprint והתצוגה שלה?
דרך אגב, עשיתי הדפסה על נייר קרם במדפסת הביתי והלקוח אהב מאוד.
העניין הוא שאני יודעת שהצבעים במדפסת שלי לא אמיתיים לגמרי ולכן אני מתייעצת.
(פעם הדפסתי משהו בתכלת והוא יצא קצת סגלגל - כמובן שבדפוס הוא יצא תכלת).
ב. אני יודעת שצריך להשאיר לפחות צד אחד ריק בשביל הגרייפר ושהדואר דורש שהחלק הימני העליון יהיה ריק בשביל הבולים והכתובת. אתה יודע להפנות אותי למקור של התקנה הזו? דווקא הדפסתי בעבר ללקוחות מעטפות אפילו יותר עמוסות אבל כל עוד החלק הימני העליון ריק - אין בעיה.
ג. מה אתה מציע?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה