בחירת תמהיל למשכנתא שמיועדת למחזור

• הוסף לסימניות
אני צריכה מחר לסגור על משכנתא עם בנק מזרחי, זה מאוד דחוף כי התחלנו לבנות, יש לי הכנסות שכירות גבוהות שבנק מזרחי הכיר לי בהם ובנקים אחרים לא, כך שלא יכולתי לעשות תחרות לכן אני חייבת לסגור איתם. התוכנית שלי היא לעשות מחזור עוד חצי שנה גם על המשכנתא הזאת וגם על המשכנתא הנוספת שלקחתי לפני שנתיים.
המשכנתא היא של 700,000 עבור שיפוצים
350,000 קל"צ 5.35% החזר חודשי 1954
350,000 מל"צ כל 2 שנים על בסיס אג"ח ממשלתי 5.46 החזר חודשי 1978.49

שאלתי היא, בהתייחס לכך שאני רוצה למחזר עוד חצי שנה (בהמלכה אני אדאג להיות מבוקשת ע"י בנקים אחרים)
מה צריך לעניין אותי? יש לי עניין לשפר את ההחזר החודשי זה ישפר לי את נקודת הפתיחה במחזור? או הכי כדאי שהכל יהיה פריים כדי שבטוח לאו יהיה קנסות?

אשמח לעזרה

• הוסף לסימניות
תעשו את השליש של הקל"צ לכמה שפחות שנים ואת השאר בפריים
ועדיפה העלאה קטנה בפריים אם היא באה עם ירידה בקל"צ
(זאת על אף שכלל לא בטוח שתהיה ירידה בריבית הממוצעת בתקופה הקצרה הזאת)

• הוסף לסימניות
בנוסף תנסו לעשות את הקל"צ כמסלול פיתוי

• הוסף לסימניות
תודה לעונים אשמח להסבר.
פנחסוביץ:
מה היתרון לכך שהקל"צ יהיה לפחות שנים?
מה היתרון לפריים על פני מל"צ?
נתיי:
האם לדעתך הגדלת מסלול קל"צ תוריד לי את הריבית במסלולים האחרים?

• הוסף לסימניות
מה היתרון לכך שהקל"צ יהיה לפחות שנים?
עמלת ההיוון תהיה קטנה יותר (במקרה ותהיה) היות שהיא מחושבת בין השאר גם לפי מספר השנים שנותרו לסיום המסלול
בפריים אין כלל עמלת היוון ובמל"צ יכול להיות אם כי קטנה יותר מבקל"צ

• הוסף לסימניות
יתרון נוסף הוא שככל שתיהיה ירידת ריבית מסלול הפרטים יהיה חשוף לה יותר מהמלצ
האם לדעתך הגדלת מסלול קל"צ תוריד לי את הריבית במסלולים האחרים
לא התכוונתי להגדיל את הקלצ אלא להגדיל את כל המשכנתא בשלושים אחוז ואז להחזיר את הקלצ ולהימנע מעמלות היוון במועד פריעת המשכנתא

• הוסף לסימניות
יש לי משכנתא 1,000,000 ש"ח צמוד מדד ב 3.9% ריבית ל 20 שנה
+ 500,000 בפריים +0.05
לאיזה מסלול כדאי למחזר

• הוסף לסימניות
יש לי משכנתא 1,000,000 ש"ח צמוד מדד ב 3.9% ריבית ל 20 שנה
+ 500,000 בפריים +0.05
לאיזה מסלול כדאי למחזר
לבנות תכנית חדשה שמתאימה לכם ותוכניות שלכם.
המשכנתא הקיימת במידה ואתם לקוחות תקינים וטובים צריכה מחזור כולל

• הוסף לסימניות
לא התכוונתי להגדיל את הקלצ אלא להגדיל את כל המשכנתא בשלושים אחוז ואז להחזיר את הקלצ ולהימנע מעמלות היוון במועד פריעת המשכנתא
לא בא בקלות בשיפוצים בטח לא באחוזים נכבדים שכאלו

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
הבנק הציע לי שליש קל"צ ב 4.8 ו 2 שליש מל"צ ב 4.5 הצעה שווה?

• הוסף לסימניות
שאלה
אנחנו לוקחים משכנתא 2 מליון בערך
הציעו לנו במזרחי
שליש קל"צ 4.83 ושתי שליש מל"צ אג"ח שנתיים 4.74
דרך יועץ כמובן

זה יקר? זול?

• הוסף לסימניות
שאלה
אנחנו לוקחים משכנתא 2 מליון בערך
הציעו לנו במזרחי
שליש קל"צ 4.83 ושתי שליש מל"צ אג"ח שנתיים 4.74
דרך יועץ כמובן

זה יקר? זול?
יקר זה לא ותגידו תודה ליועץ שלכם אבל יכול להיות שאפשר להוריד קצת בקל"צ על חשבון המל"צ, ממש לא בהכרח שזה ילך

• הוסף לסימניות
יקר זה לא ותגידו תודה ליועץ שלכם אבל יכול להיות שאפשר להוריד קצת בקל"צ על חשבון המל"צ, ממש לא בהכרח שזה ילך
תודה
עוד שאלה
אם אנחנו מתכננים להחזיר חלק קטן בתוך כמה חודשים
(הבנתי שאפשר עד שלשה חודשים מהביצוע הסופי)
יהיה אפשר להחזיר את הקל"צ?

• הוסף לסימניות
עם עמלות או ללא זה תלוי בריביות + ריבית ממוצעת במשק
אבל בכ"מ על כאלו ריביות לא תשלמו עמלות היוון

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה