דרוש מידע בטיחות ילדים במוסדות חינוך-נוגע לכל אחד!!

• הוסף לסימניות
לצורך פרוייקט מסויים בנושא אנו אוספים סיפורים ומקרים של פציעות וחבלות שקרו במוסדות חינוך

מכירים?
נא כתבו בקצרה וכמובן ללא שם המוסד המדובר

תודה

• הוסף לסימניות
הבן שלי נפל בצהרון ונפתח לו בסנטר ובראש מאחור.
ז"א הוא נדפק על השולחן בסנטר ואז הראש שלו עף אחורנית אז הוא נתקל בשולחן אחר ונפתח לו גם בראש.

• הוסף לסימניות
הבת שלי נפלה בהפסקה ושברה שן קדמית..
לזה את מתכוונת?

• הוסף לסימניות
קרובת משפחתי בת 10
ישבה על שולחן במהלך ההפסקה
לא שמה לב שהשולחן רעוע
היא נפלה ועליה נפל השולחן כשהזווית שלו פגעה באזור החזה
לאחר שעה היא הרגישה רע מאד בקושי הייתה מסוגלת ללכת
אמה הגיעה לקחת אותה מבית הספר
בבית היא נרדמה למספר שעות. היא התעוררה בצעקות "אני לא נושמת"
בטיפול נמרץ בתל השומר גילו חור בריאות שנגרם ככל הנראה מהזווית של השולחן שפגעה בה
כמובן ניתוח לסתימת החור, שבוע החלמה וברוך השם בריאה ושלמה.
מבית החולים טוענים שייתכן והבעיה הייתה קודם והנפילה רק "גילתה" את הבעיה
ולכן הם המליצו להורים לא לתבוע את בית הספר. ההורים גם כן מעדיפים להימנע מתביעה.

• הוסף לסימניות
הבן שלי הופל על ידי חבר, על קצה של שולחן. נשברה לו השן הקדמית.
הלכנו למרפאת שיניים מטעם ביטוח תלמידים, שם הטיפול חינם והשלמנו את השן.

• הוסף לסימניות
אני בילדותי שברתי את היד בית ספר,
בעקבות משחק בחבל על יציקה לא חלקה.
התקשרו לאמא שלי שלקחה אותי לטרם, גבס ובזה תם הסיפור

הבן שלי בן 6 שבראת היד בחידר.
אף אחד לא התקשר, ולא אמרו לנו כלום...
פשוט הוא חזר עם כאב חזק ביד ויד נפוחה... לקחנו אותו למיון. גבס, ובזה תם הסיפור.

עוד סיפור לא יודעת אם קשור,
הגננת של הבן שלי התקשרה שבני לא חש בטוב,
באתי לקחת אותו(לקח לי בערך שעה, עד שיצאתי מהעבודה וכו')
ולהפתעתי אני מגלה אותו בגן לבד ישן (נשען על השולחן)
הכתה היתה בהפסקה והיו במשחק בחצר(שלא מחובר ישירות לגן)
לא אמרתי כלום לגננת אבל עד היום אני ממש כועסת ויש לציין שאיבדתי את כל האמון בגננת שממש הערכתי.

• הוסף לסימניות
כן בדיוק
וגם קצת -איך טופל?
מי לקח אחריות?
מי שילם את התיקון?

קיבלתי טלפון מידי מבית הספר
והשן הושלמה ללא עלות ע"י מרפאת שיניים של ביטוח תלמידים.
אציין שזה קרה פעמיים
ולאחר תקופה התגלה חור בשן הקדמית (קשור? לא יודעת) טיפול שורש בתחילה סובסד ע"י ביטוח תלמידים ובאמצעו העדפנו ללכת למישהו פרטי - כך שאת המשך הטיפול שילמנו אנו.

• הוסף לסימניות
עם חמולת הבנים שלנו אפשר לכתוב אנציקלופדיה
אחד הבנים החליק במדרגות התלמוד תורה ושבר רגל גובס בקופת חולים
עוד אחד נפל וקיבל שבר במרפק כנ"ל
התנדנד על גדר ברזל ונפל איתה קיבל חור בראש טופל בקופת חולים
נחבט בלוח עץ קיבל חתך עמוק וכנ"ל
בקיצור נחבלו רבות וטופלו בבית או בקופת חולים ואף פעם לא תבענו

• הוסף לסימניות
בילדותי התנגשתי בהפסקה עם ילד אחר שבלטה לו שן. נפער לי חור בלחי, מה שהצריך תפירה מבפנים ומחוץ.
האחות בתל השומר שאלה אותי "נכון שאתה לומד בחיידר תשב"ר? כל יום יש לנו ילד אחד משם"....

• הוסף לסימניות
תודה לכל הכותבים

נשמח לשמוע גם איך טיפלו:
מי יידע אותכם?
האם פתחו דו''ח תאונה?
איך וע''י מי טופל הענין?

• הוסף לסימניות
בילדותי לאחת מחברותיי נקטעה האגודל כתוצאה מטריקת דלת הכתה שחברה אחרת טרקה בחוזקה על האגודל שלה. כמובן שהזמינו מייד אמבולנס שפינה אותה לבית החולים והזמינו את הוריה והורי התלמידה שגרמה לפציעה. סילקו אותה כמובן מבית הספר, ולאחר מכן נכנסה איזה יועצת או פסיכולוגית להסביר לנו מה ארע ואת המשמעויות של משחקים מסוכנים וכו וכו..

• הוסף לסימניות
שנה שעברה אני מקבלת טלפון מהרבה שבן התשע שלי נפל בהפסקה והוא ממש בוכה אז אולי כדאי שאבוא לקחת אותו.
זה בדיוק היה היום החופשי שלי אז החלטתי שאני קודם אסיים לקפל כביסה ואז ממש באיזי צעדתי לכיוון החיידר. אני מגיעה לקחות אותו ורואה אותו יושב במקום מקופל מכאבים ובוכה ואז התברר לי גם מה קרה-
היה יום גשום והם יצאו להפסקה, הכיפה של חבר שלו עפה ברוח ונתלתה על השער האחורי של החיידר והוא כמובן התנדב לטפס ולהביא את זה והוא פשוט החליק מהשער ועף ללמטה.
הילד לא היה מסוגל לקום מהמקום הוא סבל מכאבים חזקים, הזמנתי מונית ונסעתי איתו למכבי. כל הבטן שלו היתה עם שטפי דם, שריטות ודם והילד ממש נזעק בכל פעם שנגעו לו במקום. כמובן ששלחו אותנו למיון והיה חשש שהוא פצע את שלפוחית השתן ונשארנו בבית חולים יומיים להשגחה.
אחרי ששמעתי מה היה ממש כעסתי על התנהלות החיידר. גם על זה שאף רבה לא היה תורן בחצר האחורית והוא יכל לטפס כמה שבא לו וגם על ההתנהלות אחרי שהוא נפל. חושבת שצריך לחדד נהלי בטיחות במוסדות הלימוד החרדים ויש קצת זלזול בנושא כי באמת הורים לא מתלוננים ולא תובעים את בית הספר/חיידר אם קורה משהו.

• הוסף לסימניות
ביתי בכיתה א' נתקלה בילקוט שעמד על הרצפה ונפלה, קיבלת מכה רצינית בשני השיניים הקדמיות כל השפה הייתה נפוחה. לא התקשרו אלי מבית הספר ליידע. רק כשחזרה לבית מהלימודים 'גיליתי' זאת. כמובן שהלכנו מיד לצילומים ובדיקות במרפאת שיניים. (פרטית)

• הוסף לסימניות
הבת שלי חזרה מהמטפלת ולא הסכימה לדרוך על הרגל לקחנו אותה לצילום והתברר שהיא שברה את הרגל היו צריכים גבס אבל לא עשינו כלום בקשר לבטוח וכל זה למרות שיש למטפלת בטוח לא היה לנו כוח לכל הפורצדורה...

• הוסף לסימניות
בני נפל בגן מהאופניים תלת אופן
ונחתכה לו הלשון דו צדדי קראו לנו לבוא לגן ולא חשבנו שכזה רציני הגענו נסענו למיון בילינו את כל הערב ובסוף נדה ברוך ד' התאחה לבד ללא תפרים
מבחינת הגן(הצהרון הייתה הגננתהייתה מדהימה כל הזמו התקשרה לשאול מה קורה

• הוסף לסימניות
למה???!!!
הטראומה שלה חמורה ונוראה מספיק
היא הייתה באופן כללי ילדה מאוד בעייתית שעשתה המון נזקים, וכל שני וחמישי הייתה מושעת על מעשים כאלו ואחרים. עד שהמעשה האחרון שבר את גב הגמל כמו שאומרים..

• הוסף לסימניות
הבן שלי נפל שנה שעברה ממגלשה בגן שפה
שבר את המרפק והסתובב שבועים עם גבס
זה היה בשעת ההפסקה הסיעת היתה בחוץ
לא נראהלי שהיתה רשלנות כל שהיא מצד הגננות
לא קיבלנו כלום כי לא ידענו למי לפנות ומה לעשות
מה גם שמישהו אמר שזה יכול להזיק לגננת ולא רצינו
אין לי מושג אם עשינו טוב ומה באמת היו ההשלכות לו היינו דורשים פיצוי כל שהוא

• הוסף לסימניות
*איך זה שבגני ילדות החוק מחייב 3 גננות, ובדיעבד 2 (אם אחת חייבת לצאת, בכל מקרה אסור להשאיר רק גננת אחת)
ולעומת זה בחיידר בכיתת גן ומכינה הרב'ס יוצאים להתאוררות והפסקה בחדר מורים ומשאירים 30 ילדים בני 4 לבד?!?!

*פעם אחרתי להביא את הבן שלי ב20 דק' כי לא ידעתי שמסיימים מעט מוקדם מהרגיל באותו יום, ולהפתעתי הבן שלי עם עוד 2 ילדים עמדו לבד בחצר וחיכו (גם השומר כבר הלך) וילד אחד חמק מהשער ויצא. אני מדברת על ילד בן 3!!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה