אוראנג אוטאנג
משתמש פעיל
- הוסף לסימניות
שלום, איך יוצרים בידוד מרעש בין דירה ליחידת דיור, האם חובה לבנות ביניהם בבלוק 20 ולהפסיד הרבה שטח, או שגם בלוק 10 עושה את העבודה, למישהו יש עם זה ניסיון ?
|
| השיחות של השכנים מעבר לקיר. מה בדיוק קרה. ומי עשה מה. ולמה. ואיפה. מכירה? אצלי למשל זה נורא! ואם ממש חשוב לי להשאר מעודכנת בכל הפרטים - זה מתאפשר לי בקלות. פתאום אני מניחה שגם הפוך. וזה מטריד. אה? אחד האתגרים התכנוניים שאני מתמודדת איתם פעם אחר פעם הוא איך למנוע את המצבים האלו. וכמה שיותר טוב. הנה למשל: קיר בין יחידות דיור של הלקוחה הכי מפרגנת שלי - שרי האתגר הגדול היה לנצל את מקסימום השטח האפשרי על מנת ליצור יחידות כמה שיותר טובות ומרווחות. ולכן כל ס"מ עובי של קיר היה חשוב לי. ז"א שניסיתי לצמצם את עובי הקיר ה"סטנדרטי" בין יחידות דיור - שהעובי שלו הוא 22-23 ס"מ וליצור קיר "דק" יותר מצד אחד. מצד שני היה חשוב לי מאוד גם לשפר את היכולת הבידודית של הקיר. ז"א שאם קיר "סטנדרטי" כזה מפחית את עוצמת הרעש ב-51.5 דציבלים (כשהתקן קובע שעל הקיר להפחית עוצמת רעש של 50 דציבלים) אני רציתי ליצור קיר שמבודד אפילו יותר. למה? כי איכות החיים של הלקוחות שלי חשובה לי מאוד. ובא לי שחווית השימוש ש"מוצר" שאני נותנת להם תהיה מקסימלית. ומאוד מתחשק לי שהם לא יקבלו שום תלונות מהשוכרים שלהם על כך ששומעים את השכנים (במיוחד כשכל ס"מ מחושב ואין איפה ואיך לעבות את הקיר אח"כ..) וממש ממש בוער לי (ואני "מבזבזת" על זה שעות) לתת להם את הפתרון הכי מושלם.. תודה לה' מצאנו דרך ליצור קיר דק ב-6 ס"מ מהקיר הסטנדרטי ושמפחית את עוצמת הרעשים בלפחות (לדעתי אפילו יותר) 6 דציבלים יותר מהסטנדרט (כלומר עומד בפני 58 דציבלים). ושרי קיבלה כמובן את המפרט של הקיר - ואת ההוראות המפורטות איך ליצור אותו. בשביל הפתרון הזה למשל הגעתי עד לפלאפון האישי של הבעלים של חברת חומרי בידוד מפורסמת - שהוא מומחה ממש בתחום הזה. באמת שרי, - כי אתם נורא חשובים לי! |
לא מוותרת על הבית שלכם. עדינה |
|
|
מניסיוןקיר 20 גם לא מספיק
יש בזה כמה דעות חלוקות
יש ששמים בלוק 10 3 ס"מ קלקר ועוד בלוק 7
יש ששמים בלוק 20 וממלאים בטון או לפחות חול ים - אם רוצים שזה יצא טוב צריך למלאות אחרי שמניחים כל 2 שורות בלוקים, ולא להכניס לשם צינורות וכו'.
אם זה קיר מפריד בין הסלון של הבית ליחי"ד ניתן לעשות על הקיר הזה את הארון ספרים וזה מוסיף הרבה לבידוד
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים