ביוס שמתאפס כל כמה חודשים

• הוסף לסימניות
יש לי לקוח שאחת לכמה חודשים הביוס חוזר לברירת מחדל שלו... הבעיה היא שיש לו שם שלושה ארד דיסקים ועל כל אחד מזכרת של מערכת הפעלה ממחשב אחר מה שקורה הוא שלאחר איפוס הביוס סדר הארד דיסקים משתנה ואז עולה מערכת הפעלה לא רצויה....
השאלה היא איך מסירים את הבוט משני הארד דיסקים הלא רלוונטים שלו . כך שהמחשב לא ימצא בוט באף ארד דיסק למעט בארד דיסק הנכון, ואז סדר הארד דיסקים לא יהיה רלוונטי ובא לציון גואל...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עשרים ושתים;822247:
יש לי לקוח שאחת לכמה חודשים הביוס חוזר לברירת מחדל שלו... הבעיה היא שיש לו שם שלושה ארד דיסקים ועל כל אחד מזכרת של מערכת הפעלה ממחשב אחר מה שקורה הוא שלאחר איפוס הביוס סדר הארד דיסקים משתנה ואז עולה מערכת הפעלה לא רצויה....
השאלה היא איך מסירים את הבוט משני הארד דיסקים הלא רלוונטים שלו . כך שהמחשב לא ימצא בוט באף ארד דיסק למעט בארד דיסק הנכון, ואז סדר הארד דיסקים לא יהיה רלוונטי ובא לציון גואל...
קודם כל שיקנה בטריה טובה אחד לתמיד
שנית אתה צריך להוריד מהרד דיסק שלו יהיה active,
ואז הוא רק יעלה איזה קשיח הוא active
תשתמש תכונות צד שלישי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pc com;822249:
קודם כל שיקנה בטריה טובה אחד לתמיד
שנית אתה צריך להוריד מהרד דיסק שלו יהיה active,
ואז הוא רק יעלה איזה קשיח הוא active
תשתמש תכונות צד שלישי

תודה..
אני יכול להוריד את active עם הפקודה diskpart השאלה אם אין סיכון של מחיקת החומר...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עשרים ושתים;822264:
תודה..
אני יכול להוריד את active עם הפקודה diskpart השאלה אם אין סיכון של מחיקת החומר...

רק אם אתה יודע איך

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pc com;822274:
רק אם אתה יודע איך

אם הייתי יודע לא הייתי שואל...
הייתי משתמש בפקודה diskpart ליצור usb bootable לא חשבתי על הכיוון השני של לבטל את ה bootable עם אותה פקודה...
בכל אופן אני אחפור קצת על HDD ישן עד לפתרון המיוחל

• הוסף לסימניות
כפי שכתב קודמי
יש לך צורך בדיסק אחד בתור Active
וביחיד שיש לך תגדיר את סדר האתחול עם מנתיב מיקום מערכות ההפעלה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י DVD COAN;822323:
כפי שכתב קודמי
יש לך צורך בדיסק אחד בתור Active

ברגע ששמעתי ACTIVE הבנתי שהכיוון הכללי הוא הפקודה diskpart
שאני בודק כרגע את האפשריות בו

נכתב ע"י DVD COAN;822323:
מנתיב מיקום מערכות ההפעלה
מה זה???
בbcdedit יש רק את המערכת הפעלה הנכונה...

אגב לגבי איפוס הביוס יש מצב שזה נגרם כתוצאה מכפתור הפעלה שנתקע ... במחשבים ניידים אפשר לאפס ככה ביוס אבל בנייחים לא פגשתי תופעה כזו...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עשרים ושתים;822341:
מה זה???
בbcdedit יש רק את המערכת הפעלה הנכונה...
לא הבנתי את שאלתך

יש לך להזין נתיב מיקום וסוג התקן והפניה לקובץ ההפעלה בהתאם למערכת בתור המרכיבים הבאים:

device
path
osdevice
systemroot

הארה בונה מהעבר

http://www.prog.co.il/showthread.php?t=99370

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י DVD COAN;822357:
לא הבנתי את שאלתך

הארה בונה מהעבר

http://www.prog.co.il/showthread.php?t=99370

אל תזכור לנו עוונות ישנים...
בכל אופן חפרתי בdiskpart ומצאתי איך לעשות את זה
פשוט לבחור דיסק לבחור פרטישן ולהריץ inactive

לגבי שאר הbcdedit נראה לי שהכל בסדר ...או שאני טועה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עשרים ושתים;822395:

שני שלבים
לפי מה שנראה יש לך מערכות Windows 7
אם כן בכל דיסק קיים מחיצת אתחול פעילה עם מחסנית משלה
הרעיון ליצור מחיצה פעילה בדיסק אחד בלבד

לאחר מכן כדי שתוכל לפנות לשאר המערכות באמצעות תפריט להצגת מערכת לבחירה
תצטרך לרכז תחת מחיצה זו את כל המחסניות במקום אחד שיוצג תפריט באתחול לבחירת מערכת ומפנה לכל נתיב מיקום גם שהקבצים בדיסק אחר פיזי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עשרים ושתים;822395:
אל תזכור לנו עוונות ישנים...
בכל אופן חפרתי בdiskpart ומצאתי איך לעשות את זה
פשוט לבחור דיסק לבחור פרטישן ולהריץ inactive

עם אתה לא יודע, תשתמש בכלי צד שלישי

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה