דרוש מידע ביטוח לאומי ביקשו פגישה עם הרווחה אחרי וועדה רפואית- האם זה נורמלי?- דחוף

• הוסף לסימניות
שום וברכה שואלת בשביל חברה שלי (שאין לה אינטרנט, אשריה)

היתה לפני מספר שבועות בוועדה רפואית (בעפולה) ובוועדה פסיכיאטרית.
בוועדה היא סיפרה שיש בה כעס על התינוק שהיא עומדת ללדת או משהו דומה, מובן שהיא לא התכוונה לכעס קיצוני,
פשוט תקופה לא קלה וההריון לא קל וכו'...

השבוע ביקשו ממנה שתפגוש עובדת סוציאית מהרווחה בעקבות הוועדה.
היא כמובן נבהלה מאוד ורוצה לדעת כמה דברים:
א. האם זה נורמלי?
ב. אם זה נורמלי- מה המטרה של זה? הליך בירוקרטי או שבודקים אם היא כשירה לגדל את הילדים?
ג. מה היא אמורה לעשות במפגש הזה?

אם יש למישהו מידע שיכול לעזור בבקשה אשמח שתכתבו, אפשר גם בפרטי
ותודה רבה מראש

• הוסף לסימניות

בוועדה היא סיפרה שיש בה כעס על התינוק שהיא עומדת ללדת או משהו דומה, מובן שהיא לא התכוונה לכעס קיצוני,

א. האם זה נורמלי?
ב. אם זה נורמלי- מה המטרה של זה? הליך בירוקרטי או שבודקים אם היא כשירה לגדל את הילדים?

ותודה רבה מראש
לדעתי האישית זה בקשה הגיונית ולא חריגה.
תפקיד העו"ס לעזור. ולדוגמא כל ההליך של ילד נכה כולל מעון התפתחות וכו עובר דרך הרווחה לכולם.

• הוסף לסימניות
אני יודעת שאחרי כל ועדה יש פגישה או פרונטלי או טלפוני עם עובדת סוציאלית, למען היומן...
היא רק שואל/ת מה אתה מרגיש ואיך וכו'...

• הוסף לסימניות

א. האם זה נורמלי?

ותודה רבה מראש
לפי מה שהבנתי בקביעת דרגה לנכות נפשית אחרי הועדה נפגשים עם עובדת סוציאלית של הביטוח לאומי לקביעת דרגת אי כושר עבודה.

• הוסף לסימניות
אני יודעת שאחרי כל ועדה יש פגישה או פרונטלי או טלפוני עם עובדת סוציאלית, למען היומן...
היא רק שואל/ת מה אתה מרגיש ואיך וכו'...
לא בהכרח
אני יודעת על הרבה מקרים שבהם לא היתה שום פגישה עם עו"סית ולא עם אף אחד אחר אחרי וועדה רפואית.
זה לרוב במקרים של נכות נפשית

במקרם שאני מכירה פשוט הגיעה תשובה אם יש זכאות לקצבה או שאין. אלו לא היו מקרים על רקע נפשי

• הוסף לסימניות
לדעתי האישית זה בקשה הגיונית ולא חריגה.
תפקיד העו"ס לעזור. ולדוגמא כל ההליך של ילד נכה כולל מעון התפתחות וכו עובר דרך הרווחה לכולם.
דעתך האישית על סמך הכרות עם הנושא ?
או שנראה לך מבחינת היגיון

• הוסף לסימניות
חלק ענו לך פה על ילד נכה
אם את שואלת לגבי מבוגר
אחרי הועדה הרפואית שקובעת אחוזי נכות רפואית פיזית
יש ועדה שיקומית/פגישה עם עובדת שיקום שבודקת את היכולת לעבוד ואז נקבע אחוזי אבדן כושר עבודה

לגבי נפשית אין לי מושג אבל אולי זה הכוונה
בהצלחה רבה

• הוסף לסימניות
תודה לכולם על התשובות
אם אני מנסה לעשות סדר בדברים:

אחרי וועדת נכות פיזית- הרווחה מבקשת לקבוע אובדן כושר עבודה
אחרי וועדת נכות נפשית- קובעים אובדן כושר עבודה או שזה תהליך בירוקרטי בשביל היומן

אחרי וועדת נכות לילד נכה (שזה לא המקרה פה) הרווחה אוטומטית מעורבת בכל שלב לעזור לילד

הבנתי נכון?
מרגישה שלא לגמרי הבנתי

• הוסף לסימניות
תודה לכולם על התשובות
אם אני מנסה לעשות סדר בדברים:

אחרי וועדת נכות פיזית- הרווחה מבקשת לקבוע אובדן כושר עבודה
אחרי וועדת נכות נפשית- קובעים אובדן כושר עבודה או שזה תהליך בירוקרטי בשביל היומן

אחרי וועדת נכות לילד נכה (שזה לא המקרה פה) הרווחה אוטומטית מעורבת בכל שלב לעזור לילד

הבנתי נכון?
מרגישה שלא לגמרי הבנתי
אין לי מושג לגבי הכל
רק לגבי נכות פיזית, זה לא הרווחה אלא ביטוח לאומי-יש שם מחלקת שיקום מבקש עוד פגישה עם עובדת שיקום לקבוע אחוזי אבדן כושר
אפשר בנפרד אחר כך לקבוע פגישה ברווחה ולפתוח תיק בגלל המצב הרפואי- למשל אם יש ילד שרוצים להכניס למעון ואין מספיק שעות עבודה, או כל מענה אחר שרוצים

• הוסף לסימניות
שאלתי חברה עם נכות נפשית מדיכאון אחרי לידה ולא ביקשו ליצור קשר עם הרוחה.. להפך היא טוענת שכבר במקום הוא אמר לה שהוא נותן לה 100% . אזור ירושלים
עריכה: שלחה לי מייל שבפגישה הפסיכיאטר וידא שיש מי שמטפל בתינוק בלי קשר אליה. יכול להיות שגם כאן יש לו אחריות לודא שיש מישהו מסביב שיטפל בתינוק.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
בכל מקרה גם אם זה עו"ס של הרווחה אם היא תבוא ותגיד שהיא מתפקדת מצוין בבית ושיש לה תמיכה מסביב ושהיא מטופלת אני מאמינה שהעו"ס תעזוב אותה לנפשה.

• הוסף לסימניות
זה כן חריג , סורי על התגובה המאוחרת כי ראיתי רק הרגע, אם זה רלוונטי צרו קשר,
אני מבקש מכל הממהרים להגיב אנא ואנא היזהרו בדבריכם, כלל התגובות כאן לצערי היו שגויות

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
זה כן חריג , סורי על התגובה המאוחרת כי ראיתי רק הרגע, אם זה רלוונטי צרו קשר,
אני מבקש מכל הממהרים להגיב אנא ואנא היזהרו בדבריכם, כלל התגובות כאן לצערי היו שגויות
תודה רבה על התגובה
שאלתי בשביל חברה וב"ה לא קרה מזה כלום, והכל חלף...
אם יש משהו לעתיד שכדאי למסור לה אשמח שתכתוב לי

• הוסף לסימניות
תודה רבה על התגובה
שאלתי בשביל חברה וב"ה לא קרה מזה כלום, והכל חלף...
אם יש משהו לעתיד שכדאי למסור לה אשמח שתכתוב לי
אכתוב ואגיב על כל הנכתב אבל בתמצות, ולשאלתך תחילה:
א. "חוק חובת הדיווח" מחייב כל איש מקצוע שבמהלך עבודתו נתקל בחשד למסוכנות כל שהיא ו/או להזנחה/ התעללות בחסרי ישע- [חסרי ישע הם: קטינים, מתמודדי נפש או חוסים חוסים, קשישים וכו']
ב. על כן כל רופא בכל מוסד שהוא, קופת חולים, ביטוח לאומי, בית חולים וכן כל מטפל, פסיכולוג, עו"ס מחוייב לדווח כשעולה בעיניו חשד סביר [אבוי לנפשו של איש מקצוע במדינתנו אם יקרה ויתברר למפרע שהתרשל ולא דיווח ...
לכן רופא הוועדה במל"ל דיווח כפי שסיפרת ועו"ס הרווחה פתחה בבדיקה וכתבה דו"ח כמצופה ואני משער שאם מצבה של האם תקין זה נגמר כלא היה, אני גם מרשה לעצמי להעלות ניחוש לא מופרך שבוועדה הרפואית הגברת הנ"ל עמלה להראות עד כמה היא לא בסדר ומול הרווחה עשתה סיבוב...
ג. לגבי העתיד לתת את הדעת כשמדווחים על מסוכנות מצד אחד ומאידך ולא להיבהל כשנקראים לבדיקה כי אז על ראש הגנב בוער הכובע
וכעת כמה הערות על התגובות
1. עו"ס אמנם תפקידה לעזור זה נכון אבל לא מומלץ להביא אותם לחשוש על הפרנסה שלהם וד"ל
2. הרווחה לא קשורה לביטוח לאומי ולילד נכה כפי שנכתב לעיל פרט לכך שעו"ס יכולה לסייע בהגשה ומילוי טפסים וכדלהלן.
3. אין לעו"ס מהרווחה השפעה על ביטוח לאומי פרט לנושאים ספציפיים או התרשמות כללית וכן רמת ההכרות וההבנה של העוס"ים בנכות או בילד נכה מצומצמת יחסית.
4. אולם: הרווחה היא אחראית הבלעדית על פיגור, קרי: נכות על מוגבלות שכלית התפתחותית {פיגור שכלי} רק בידי הרווחה הם הריבון, וביטוח לאומי מכיר אך ורק בדו"ח מטעם מכון שאליו הרווחה מפנה ובמידה ועולה חשד לפיגור עו"ס הרווחה תעניק הפנייה למכון שעובדים איתו שמנפיקים דו"ח הקובע את רמת המוגבלות השכלית. |{עד גיל 5 המל"ל יכיר באבחון DQ ותו לא]

5. אין שום תהליך אוטומטי, ומה שכתבו בעניין נכות כללית בנכות נפשית, לאו דווקא בנכות נפשית אלא בכל נכות במידה והועדה הרפואית אישרה למבוטח סף נכות רפואית מזכה ולא אישרה לו 100 נכות תפקודית כלומר רמת "אובדן כושר מלאה" פקיד התביעות מחויב "להתייעץ" עם פקיד השיקום ואז המבוטח מוזמן לשיחה עם עו"ס בשיקום של המל"ל ואת מסקנת/ה מעלה בדו"ח.
6. אשאיר לקורא החכם.. להבין בעצמו מה בדרך כלל קובע פקיד התביעות ב 99.9 % במקרים שהוועדה המליצה על תפקוד או אי תפקוד חלקי ועו"ס בשיקום המליצה על זכאות מלאה ואף שאם תשאלו מן הסתם יענו לכם מה פתאום ומה רעמסס..
7. למחלקת השיקום במוסד לביטוח לאומי אין שום קשר לילד נכה וכן אין לרווחה שום קשר לקביעת נכות פרט לפיגור כאמור לעיל
8. לגבי האמור לעיל, אם אחרי וועדה רפואית ובעיקר אודות נכות נפשית/ שכלית וכו' זומנתם לעו"ס שיקום יש סיכוי שהזימון נועד לבירור על מינוי מקבל גימלה וזאת כאשר הרופא בוועדה קבע שהמבוטח לא כשיר להחזיק את הקצבה באופן עצמאי וצריך אדם נוסף, על עו"ס השיקום לברר אודות האדם המתאים, זה לא אפוטרופוס אלא עוד מישהו שיפקח/ ילווה בחשבון הבנק ושהעו"ס תתרשם שהמינוי טוב למבוטח,

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה