ביטוח לאומי מערערים על זכאותי לתושבות ישראל

• הוסף לסימניות
מישהו נתקל פעם בטירוף הזה של ביטוח לאומי? כל 5 דקות הם מקריצים משהו מתחת לפני האדמה, כדי שאמלא ואשלח להם טפסים. זה מתחיל להיות מגוחך.

עכשיו [ואולי זה בעקבות יציאתי את הארץ למשך 9 ימים], קיבלתי מכתב בהול בדואר רשום, שלפי הרישומים עולה, שלא הייתי תושבת הארץ בין השנים 1987 - 1995. התאריכים לא מדוייקים, אבל אכן לא הייתי אז תושבת הארץ. חזרתי ארצה, ויש לי תעודת זהות והכל רשום ואפילו שילמתי ביטוח לאומי ב 16 שנים האחרונות האלה.

אז מה הבעיה שלהם? יש פה איזה איום סמוי, שאם לא אמלא, יחשב לי שלא הייתי תושבת ולא אקבל את הזכויות כתושבת ישראל. התקשרתי ואמרו לי שאם לא אמלא את הטופס המעצבן ששלחו לי, ישללו זכויותיי כתושבת הארץ.

תגידו, הם מפגרים או מה?

מה אני אמורה לעשות עם זה?

ומה איכפת לי אם הם ישללו זכויות של לפני 16 שנה? או שהם יכולים לשלול לי גם להיום?

• הוסף לסימניות
לביטוח לאומי יש בלהע"ר הרבה סיפורים הזויים.
לדעתי תפני לגורם מעליהם כמו חברה למימוש זכויות, או לנ. קצין ביתד נאמן
כי מולם כמעט א"א להצליח ואם כן זה אחרי הרבה כאבי ראש.

• הוסף לסימניות
תפני לשי"ל שרות יעוץ לאזרח יש פורום ויש טלפון לכל אזור בארץ

• הוסף לסימניות
תודה.
אין לי מושג למה התלבשו עלי, ומה המשמעות של לאבד את אזרחותי בתקופה ההיא. כאילו, אמור להיות איכפת לי?
אני לא מבינה על מה כל זה צץ.

• הוסף לסימניות
כדאי שתפני לחברה למימוש זכויות הם יכולים לעזור לך מאוד בנושא זה

• הוסף לסימניות
בשנים שלא היית את לא זכאית לשום הטבה כגון קצבאות ילדים וכדו' ואם קיבלת את תשלמי אחורה למרות שבמקרה שלך את פטורה מתשלום בשל חוק ההתישנות
תמלאי טופס רגיל ולא של תושב השוהה בחו"ל והכל יסתדר אם יש בעיה תפני באישי
לצערי אני מומחה לביטוח לאומי בגלל השליחות שלנו

• הוסף לסימניות
בסוף עלה, שאין לזה שום השפעה חוץ מעל קצבת זקנה, שכדי לקבלה צריך לשלם ביטוח לאומי כתושב במשך של לפחות 144 חודשים.
אז התקופה שלא הייתי תושבת לא תיחשב, אבל במילא לא שילמתי אז ביטוח לאומי, אז אין לי שום בעיה עם זה שלא אחשב תושבת אז.

רק הבעיה היא לצבור מספיק חודשי ביטוח לאומי לקצבת זקנה.

• הוסף לסימניות
אני הייתי מתיעצת עם מבינים כי אפשר להסתבך מאוד מכאלה דברים וזה לא כ"כ פשוט.

• הוסף לסימניות
מה יש לך להפסיד?
הם לא יגרשו אותך מהארץ
ו-114 חודשים הם בסה"כ 9 וחצי שנים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה