דרוש מידע ביטוח פרטי לילד לפני אבחון אוטיזם

• הוסף לסימניות
שלחו אותנו עם הילד לעשות אבחון לאוטיזם, עדיין לא קיימות שום רשומות רפואיות לגבי אבחנה כלשהי.

הבנתי שקיימת המלצה לעשות לילד ביטוח בריאות פרטי לפני ביצוע האבחון, כדי שלא תתבצע החרגה של האוטיזם.
האם זה באמת נכון ומומלץ?
אם כן, האם יש מישהו שמבין בביטוח פרטי ויכול לומר אילו סעיפים הם החשובים להכניס בביטוח לטובת מצב רפואי כזה?

• הוסף לסימניות
השאלה אם באמת תהיה אבחנה
מה יהיה רשום באבחון ממתי התחילה הבעיה
ואז יטענו בחברת ביטוח שהבעיות התחילו לפני ההצטרפות לביטוח.

אם תרצי בעתיד כיסויים- כדאי לרכוש כתב שירות לילד. ושירותים אמבולטוריים
בתקווה שיכסו באמת ולא ידחו בכלל את כל מה שיוגדר תחת האבחנה אם תהיה.

• הוסף לסימניות
השאלה אם באמת תהיה אבחנה
מה יהיה רשום באבחון ממתי התחילה הבעיה
ואז יטענו בחברת ביטוח שהבעיות התחילו לפני ההצטרפות לביטוח.

אם תרצי בעתיד כיסויים- כדאי לרכוש כתב שירות לילד. ושירותים אמבולטוריים
בתקווה שיכסו באמת ולא ידחו בכלל את כל מה שיוגדר תחת האבחנה אם תהיה.
תודה רבה!
לא יודעת אם אכן תהיה אבחנה אבל אם כן, אוטיזם הוא לכאורה מולד, לא? אז זה בכל מקרה יהיה לפני.
אז יעשו לי בעיות?
מה הכוונה כתב שירות? סוכן הביטוח הביא לי רשימה של ארבעה סוגי כתב שירות : יעוץ רפואי אונליין, אבחון מהיר ושירותים בעת אשפוז, קונסיליום, רפואה משלימה.
מה מהם הוא החשוב?

האם יש טעם לשתף את סוכן הביטוח במצב הזה? או שעדיף לא לספר על האבחון לפני שקיים?

• הוסף לסימניות
תודה רבה!
לא יודעת אם אכן תהיה אבחנה אבל אם כן, אוטיזם הוא לכאורה מולד, לא? אז זה בכל מקרה יהיה לפני.
אז יעשו לי בעיות?
מה הכוונה כתב שירות? סוכן הביטוח הביא לי רשימה של ארבעה סוגי כתב שירות : יעוץ רפואי אונליין, אבחון מהיר ושירותים בעת אשפוז, קונסיליום, רפואה משלימה.
מה מהם הוא החשוב?

האם יש טעם לשתף את סוכן הביטוח במצב הזה? או שעדיף לא לספר על האבחון לפני שקיים?
אוטיזם ברור שהוא מלידה אבל יש תאריך ממתי התחילו התופעות/ התנהגויות
כל מה שציינת לא יכול לתת לך שירותים כמו מרפאה בעיסוק/ טיפולים פרא רפואיים/ טיפולים פסיכולוגיים/ רגשיים.
כמובן שכל כתב שירות חשוב בפני עצמו - אבל לא לתחום הזה
כנראה תלוי בחברת הביטוח.

• הוסף לסימניות
כאשר חותמים על הצעה לביטוח, מחתימים על כתב ויתור סודיות, המשמעות היא שבמקרה תביעה חברת הביטוח יכולה לפנות לקופ"ח, ביטוח לאומי וכדו' לבקש מידע רפואי.
בעת הגשת תביעה חברת הביטוח יכולה לבקש מכם מכתב מרופא המפרט את תאריך תחילת הבעיה או לחילופין להזמין תיק רפואי. במקרה שלכם, יראו שיש הפניה לביצוע אבחון לאוטיזם אם יש כזו אצל רופא שנתן את ההפניה ואז יכולים לדחות את התביעה מכיוון שהיא החלה לפני תאריך תחילת הביטוח.
כמו"כ חשוב מאוד לשים לב שיש תקופת המתנה לפוליסות בריאות של 3 חודשים. זאת כדי למנוע בדיוק את המקרים האלו שאנשים יצטרפו לביטוח כדי לתבוע אותו. המשמעות היא שכל בעיה רפואית שהתגלתה ב-3 החודשים הראשונים של הביטוח לא תכוסה.
בנוסף, כתבי שירות והרחבות לפוליסה כגון כיסוי אמבולטורי וכתב שירות לילד כוללים בתוכם תקופות המתנה שונות (לדוג' בחברת הראל יש כיסוי בכתב שירות לילד של רכיבה טיפולית עם תקופת המתנה של 180 יום וניתן לתבוע רק אם יש הפניה מרופא התפתחות הילד)
ז"א שגם אם תצטרפו עכשיו, יש לכם תקופה שלא תוכלו לתבוע ולא לגשת לאבחון בתקופה הזו. קחו את זה בחשבון לפני שאתם מצטרפים. חבל שתהיה עוגמת נפש.

בנוסף, לגבי כתבי השירות שנתנו לכם, בכלל לא רלוונטים למקרה שלכם. בכלל אלו כתבי שירות קצת מיותרים ופחות שימושיים
מה שחשוב זה כתב שירות לילד וכיסוי אמבולטורי בנוסף לכיסויי היסוד (ניתוחים בארץ ובחו"ל/ רק בחו"ל, השתלות, תרופות מחוץ לסל הבריאות)

וכן, עדיף במקרים כאלה לשתף סוכן ביטוח אמין ומקצועי שתפקידו לדאוג ללקוח ולא לחברת הביטוח. יתכן ויוכל לעשות בדיקה קודם על התיק או לכוון אתכם בהתאם

• הוסף לסימניות
כאשר חותמים על הצעה לביטוח, מחתימים על כתב ויתור סודיות, המשמעות היא שבמקרה תביעה חברת הביטוח יכולה לפנות לקופ"ח, ביטוח לאומי וכדו' לבקש מידע רפואי.
בעת הגשת תביעה חברת הביטוח יכולה לבקש מכם מכתב מרופא המפרט את תאריך תחילת הבעיה או לחילופין להזמין תיק רפואי. במקרה שלכם, יראו שיש הפניה לביצוע אבחון לאוטיזם אם יש כזו אצל רופא שנתן את ההפניה ואז יכולים לדחות את התביעה מכיוון שהיא החלה לפני תאריך תחילת הביטוח.
כמו"כ חשוב מאוד לשים לב שיש תקופת המתנה לפוליסות בריאות של 3 חודשים. זאת כדי למנוע בדיוק את המקרים האלו שאנשים יצטרפו לביטוח כדי לתבוע אותו. המשמעות היא שכל בעיה רפואית שהתגלתה ב-3 החודשים הראשונים של הביטוח לא תכוסה.
בנוסף, כתבי שירות והרחבות לפוליסה כגון כיסוי אמבולטורי וכתב שירות לילד כוללים בתוכם תקופות המתנה שונות (לדוג' בחברת הראל יש כיסוי בכתב שירות לילד של רכיבה טיפולית עם תקופת המתנה של 180 יום וניתן לתבוע רק אם יש הפניה מרופא התפתחות הילד)
ז"א שגם אם תצטרפו עכשיו, יש לכם תקופה שלא תוכלו לתבוע ולא לגשת לאבחון בתקופה הזו. קחו את זה בחשבון לפני שאתם מצטרפים. חבל שתהיה עוגמת נפש.

בנוסף, לגבי כתבי השירות שנתנו לכם, בכלל לא רלוונטים למקרה שלכם. בכלל אלו כתבי שירות קצת מיותרים ופחות שימושיים
מה שחשוב זה כתב שירות לילד וכיסוי אמבולטורי בנוסף לכיסויי היסוד (ניתוחים בארץ ובחו"ל/ רק בחו"ל, השתלות, תרופות מחוץ לסל הבריאות)

וכן, עדיף במקרים כאלה לשתף סוכן ביטוח אמין ומקצועי שתפקידו לדאוג ללקוח ולא לחברת הביטוח. יתכן ויוכל לעשות בדיקה קודם על התיק או לכוון אתכם בהתאם
תודה רבה רבה על הההסבר המפורט!

הנקודה היא שכרגע אין שום הפניה, אין כלום בקופ"ח וכמובן לא בביטוח לאומי. הייתי עם הילדה בחוג כישורים חברתיים והמטפלת פשוט המליצה לי בעל פה לקחת אותה לאבחון, ואת האבחון קבעתי אצל פסיכולוגית פרטית, שגם לאחר האבחון, כל עוד אנחנו לא נעביר למישהו את המסמכים, לא יהיה כלום בעצם.
גם אם חברת הביטוח תפנה, היא לא תמצא משהו.
אבל - סוכנת הביטוח אכן ציינה לי את הענין של שלושה חודשים (בהקשר אחר, של בעית ריאות) וזה כן מציב אותי בבעיה, כי התור לאבחון הפרטי הוא בעוד שלושה שבועות.
לגבי כתבי השירות שציינתי - לא תכננתי באמת לקחת אותם, הסוכנת הביאה את הנושא האמבולטורי תחת קטגוריה של נספחים ובהם בחרתי.
כתב שירות לילד - זה משהו נוסף? שמוגדר במדויק תחת השם הזה? מה השירות המיוחד שהוא נותן?
כדאי לי כן לשתף את סוכנת הביטוח בנושא הספציפי הזה של האבחון לאוטיזם? בהנחה שזו מישהי אמינה.

• הוסף לסימניות
אוטיזם ברור שהוא מלידה אבל יש תאריך ממתי התחילו התופעות/ התנהגויות
כל מה שציינת לא יכול לתת לך שירותים כמו מרפאה בעיסוק/ טיפולים פרא רפואיים/ טיפולים פסיכולוגיים/ רגשיים.
כמובן שכל כתב שירות חשוב בפני עצמו - אבל לא לתחום הזה
כנראה תלוי בחברת הביטוח.
תודה רבה!
החלק של התפתחות הילד הופיע בנספח אחר, והוספתי אותו. אני מבינה שכתב שירות לילד הוא משהו נוסף, אשאל על זה את הסוכנת.

• הוסף לסימניות
תודה רבה רבה על הההסבר המפורט!

הנקודה היא שכרגע אין שום הפניה, אין כלום בקופ"ח וכמובן לא בביטוח לאומי. הייתי עם הילדה בחוג כישורים חברתיים והמטפלת פשוט המליצה לי בעל פה לקחת אותה לאבחון, ואת האבחון קבעתי אצל פסיכולוגית פרטית, שגם לאחר האבחון, כל עוד אנחנו לא נעביר למישהו את המסמכים, לא יהיה כלום בעצם.
גם אם חברת הביטוח תפנה, היא לא תמצא משהו.
אבל - סוכנת הביטוח אכן ציינה לי את הענין של שלושה חודשים (בהקשר אחר, של בעית ריאות) וזה כן מציב אותי בבעיה, כי התור לאבחון הפרטי הוא בעוד שלושה שבועות.
לגבי כתבי השירות שציינתי - לא תכננתי באמת לקחת אותם, הסוכנת הביאה את הנושא האמבולטורי תחת קטגוריה של נספחים ובהם בחרתי.
כתב שירות לילד - זה משהו נוסף? שמוגדר במדויק תחת השם הזה? מה השירות המיוחד שהוא נותן?
כדאי לי כן לשתף את סוכנת הביטוח בנושא הספציפי הזה של האבחון לאוטיזם? בהנחה שזו מישהי אמינה.
אם אין מידע אז זה בסדר. לא אמורה להיות בעיה.
העניין של 3 חודשים מאוד בעייתי. תעשי שיקול אם שווה לך לדחות את האבחון כדי להרוויח את הביטוח... זה כבר שיקול שלכם.
כיסוי אמבולטורי מכסה דברים שברובם לא נוגעים לילדים למעט טיפולי פיזיוטרפיה (הוא כולל כיסויים כמו בדיקות אבחנתיות, כיסויים שקשורים להריון, התייעצויות עם רופאים פרטיים. זה בגדול יש עוד כמה כיסויים)
כתב שירות לילד הוא בעצם נספח של הכיסוי האמבולטורי שממוקד לילדים ולכן נותן להם יותר מענה- לכל חברה יש את השם הספציפי שלה אבל זה בגדול השם
הנספח מעניק כיסוי למגוון טיפולי התפתחות הילד, זה שונה בין חברה לחברה ולכן את יכולה להכנס לכל חברה ולראות את הנספח מה הוא כולל.
ולגבי שיתוף סוכנת הביטוח, אם את סומכת עליה והיא אמינה בעיניך לדעתי כדאי לך לשתף, זה יקל עליך ויתן לה את האופציה לעזור לך, היא גם תוכל לערוך סקר בלי לשתף בפרטים אישיים שלך בין חברות הביטוח היכן הכי כדאי לבטח, איפה תקבלי את הכיסויים שהכי מתאימים ומשמעותיים לכם ובאיזה חברת הביטוח יכול להיות שתקבלו תנאי קבלה נוחים יותר. יכול להיות שיש לה גם ניסיון בנושא ממבוטחים קודמים כך שהיא תוכל לכוון אותך.
המלצה שלי אם את יכולה להצטרף לביטוח בריאות באופן מיידי ולהמתין עם האבחון עוד 3 חודשים תעשי את זה. בעז"ה שהכל יהיה בסדר ומקסימום שילמת כמה חודשים ביטוח... אם לא תרצי להשאיר אותו אח"כ.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....