ביטול ב70 אחוז את ההצמדה לתשומת הבניה

• הוסף לסימניות
1645023227926.png

• הוסף לסימניות
@SHILATI ב "איש את רעהו" יש אשכול

מדד תשומות הבניה בעליה מטאורית (נזק של אלפי שקלים לרוכשי דירות מקבלן)​

שמתי שם קישור לאשכול הזה, אם יש לך עוד מידע בכל הנושא כולם שם מחכים לשמוע!

• הוסף לסימניות
@SHILATI ב "איש את רעהו" יש אשכול

מדד תשומות הבניה בעליה מטאורית (נזק של אלפי שקלים לרוכשי דירות מקבלן)​

שמתי שם קישור לאשכול הזה, אם יש לך עוד מידע בכל הנושא כולם שם מחכים לשמוע!
לאף אחד אין מידע כמה זמן יתקעו את זה שם.
להערכת לא מעט אנשים זה עוד כמה כותרות.
והלוואי ונתבדה..

• הוסף לסימניות
לאף אחד אין מידע כמה זמן יתקעו את זה שם.
להערכת לא מעט אנשים זה עוד כמה כותרות.
והלוואי ונתבדה..
זה ודאי לא יקרה מחר, אבל צריך לתת קרדיט ענק לזה שמישהו ממקבלי ההחלטות שם לב לעושק הצרכני המשווע הזה.
אולי השלב הבא יהיה שאיזה רגולטור יקבע שאם מחיר הדירה צמוד מדד זה יכול להיות גם לטובת הצרכן, ולא רק לרעתו.

• הוסף לסימניות
זה ודאי לא יקרה מחר, אבל צריך לתת קרדיט ענק לזה שמישהו ממקבלי ההחלטות שם לב לעושק הצרכני המשווע הזה.
אולי השלב הבא יהיה שאיזה רגולטור יקבע שאם מחיר הדירה צמוד מדד זה יכול להיות גם לטובת הצרכן, ולא רק לרעתו.
זוכר את הביטול עמלות היוון?? קבור עמוק..
פה אם זה יתבצע? אוטומט המחירים יעלו עוד הרבה. זה לבד סיבה שלא יעשו את זה בתקופה הקרובה

• הוסף לסימניות
זוכר את הביטול עמלות היוון?? קבור עמוק..
פה אם זה יתבצע? אוטומט המחירים יעלו עוד הרבה. זה לבד סיבה שלא יעשו את זה בתקופה הקרובה
אני לא משוכנע שזה יעלה את המחיר ברמה שזה חוסך כסף לרוכשים, זה גם יכול לחזק את שוק היד 2, ולהחליש את ענף הבניה.
בסוף יש פה ניצול ע"י קרטל, של רוכשים שלא ממש מבינים את המשמעות.

• הוסף לסימניות
אני לא משוכנע שזה יעלה את המחיר ברמה שזה חוסך כסף לרוכשים, זה גם יכול לחזק את שוק היד 2, ולהחליש את ענף הבניה.
בסוף יש פה ניצול ע"י קרטל, של רוכשים שלא ממש מבינים את המשמעות.
לדעתי זה לא רק זה, באם זה באמת יכנס בחוק, אנשים יראו מחירים הרבה יותר אמיתיים ויוכלו להשוות מחירים
מקלן למשנהו,
אם אתה מקבל הצעת מחיר משני קבלנים אחד צמוד ואחד לא זה כמו לתת שני הצעות משכנתא אחד קל"צ ואחד מ"צ למישהו שלא מבין בזה , ולא להגיד לו את ההבדל
אוטומט המחירים יעלו עוד הרבה. זה לבד סיבה שלא יעשו את זה בתקופה הקרובה
חוץ מהבעיה שהקבלנים קקיבלו הצמדה על חלק שלא מגיע להם (חלק הקרקע והרווח) היה פה עוד חסרון
בא נגיד שבי-ם עלה מחיר הקרקע ב 4% אז בצפון זה עלה ב 1%... מה עושים עם זה בהלמ"ס כשמחשבים
את כלל עלויות הבניה? קובעים איזשהו ממוצע. מישהו יכול להסביר למה אני שקניתי בצפון, אמור להיות צמוד למחיר הקרקע בי-ם?
אז נראה לי שפה מונח עיקר התיקון בחוק שיבוא לידי ביטוי במציאות שכל קבלן יעלה את מחירי הדירות לפי ממוצע עליית מחיר הקרקע באותו איזור!!!

• הוסף לסימניות
חוץ מהבעיה שהקבלנים קקיבלו הצמדה על חלק שלא מגיע להם (חלק הקרקע והרווח) היה פה עוד חסרון
בא נגיד שבי-ם עלה מחיר הקרקע ב 4% אז בצפון זה עלה ב 1%... מה עושים עם זה בהלמ"ס כשמחשבים
את כלל עלויות הבניה? קובעים איזשהו ממוצע. מישהו יכול להסביר למה אני שקניתי בצפון, אמור להיות צמוד למחיר הקרקע בי-ם?
אז נראה לי שפה מונח עיקר התיקון בחוק שיבוא לידי ביטוי במציאות שכל קבלן יעלה את מחירי הדירות לפי ממוצע עליית מחיר הקרקע באותו איזור!!!
תנוח דעתך, הם יעלו מחירים לפי כמה שהיה אמור להיכנס להם מהתשומות.
ואעפ"כ אני בעד, בשם השקיפות, ובעיקר שייחשב כחלק ממחיר הדירה לאחוזי מימון למשכנתא.

• הוסף לסימניות
לדעתי זה לא רק זה, באם זה באמת יכנס בחוק, אנשים יראו מחירים הרבה יותר אמיתיים ויוכלו להשוות מחירים
מקלן למשנהו,
אם אתה מקבל הצעת מחיר משני קבלנים אחד צמוד ואחד לא זה כמו לתת שני הצעות משכנתא אחד קל"צ ואחד מ"צ למישהו שלא מבין בזה , ולא להגיד לו את ההבדל

אפשר ליטעון את זה על כל המדד
יש הרבה מוצרים שמרכיבים אותו שאנחנו לא צורכים...
הלוואי ובאמת יזיו משהו שם
תנוח דעתך, הם יעלו מחירים לפי כמה שהיה אמור להיכנס להם מהתשומות.
ואעפ"כ אני בעד, בשם השקיפות, ובעיקר שייחשב כחלק ממחיר הדירה לאחוזי מימון למשכנתא.
במחיר למשתכן או כל תוכנית אחרת זה יהיה ללא עליות...

• הוסף לסימניות
ובעיקר שייחשב כחלק ממחיר הדירה לאחוזי מימון למשכנתא
באמת חשוב, אני אכלתי את זה עכשיו, קניתי בפרויקט ומבחירת הדירה עד חתימת חוזה עבר הרבה זמן
והם התעקשו שבחוזה יהיה כתוב המחיר כמו בבחירה ובסיס המדד גם יהיה כמו אז,

אגב שמעתי שיש יועצים שמצליחים לשכנע את הבנק לחשב את זה כחלק ממחיר הדירה, מישהו פה שמע על דבר כזה?

• הוסף לסימניות
באמת חשוב, אני אכלתי את זה עכשיו, קניתי בפרויקט ומבחירת הדירה עד חתימת חוזה עבר הרבה זמן
והם התעקשו שבחוזה יהיה כתוב המחיר כמו בבחירה ובסיס המדד גם יהיה כמו אז,

אגב שמעתי שיש יועצים שמצליחים לשכנע את הבנק לחשב את זה כחלק ממחיר הדירה, מישהו פה שמע על דבר כזה?
כן באמת יש יועצים כאלו אשמח לשמוע מי ?

• הוסף לסימניות
אשמח גם לדעת האם ניתן לבקש מהבנק בסוף שחרור הפעימות של המשכנתא לקבן, להגדיל את המשכנתא (בתנאי דיור) עקב הממד תשומת הבניה
תודה רבה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה