מידע שימושי ביטול עסקה , מה החוק?

• הוסף לסימניות
לתשלום בכרטיס אשראי
לתשלום במזומן

• הוסף לסימניות
תוך כמה זמן מהקניה?
והאם החוק זהה בקניה במזומן ובאשראי?

• הוסף לסימניות
מישהו יודע?
מדובר ברכישת בגד,
האם מיד אחרי שאני מעבירה את כרטיס האשראי אני מחויבת ב-5% או 100 ש"ח?
או שאחרי זמן מסוים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גפ"ן;n4922724:
מישהו יודע?
מדובר ברכישת בגד,
האם מיד אחרי שאני מעבירה את כרטיס האשראי אני מחויבת ב-5% או 100 ש"ח?
או שאחרי זמן מסוים?

בגד (שעולה לפחות 50 שקל) ניתן להחזירו תוך 48 שעות ולקבל החזר כספי לפי צורת התשלום,
יש מקומות שמחזירים החזר מלא ויש מקומות שלוקחים 5% או עד 100 ש"ח - הזול מביניהם, סכום זה נגבה ישירות מההחזר, כלומר תקבלי החזר נמוך יותר מהמחיר ששילמת על הבגד

• הוסף לסימניות
48 שעות פרושו 2 ימי עסקים, נכון?
אם החנות פתוחה ראשון עד רביעי, רכשתי ברביעי, חמישי ששי שבת סגור.
זה אומר שעד יום ראשון בערב או שני בערב יש לי זכות לבטל את העיסקה?

במידה וקניתי בכרטיס אשראי, האם חברת האשראי יכולה למנוע ממני לבטל עסקה כי זה מעל 48 שעות שהיא כן עבדה בהם , או שזה קשור רק לחנות?

• הוסף לסימניות
5% זה על מזומן. על אשראי החברה זכאית לגבות תוספת של עמלת אשראי. (יש חנויות שכותבים 7%)

וזה מהחוק [h=3][/h] קבוצה 2: ביגוד, הנעלה, תכשיטים

המוצרים: ביגוד והנעלה בתנאי שלא הוסרה תווית המחיר.
תכשיטים שערכם אינו עולה על 3000 שקלים

מועד אחרון לביטול העסקה: ניתן לבטל את העסקה מיום הרכישה ועד תום שני ימים שלאחריו שאינם ימי מנוחה.

דמי ביטול עקב חרטה: 5% או 100 ₪ (הנמוך מביניהם)
טובין / שירותיםתנאיםאין זכות ביטול
ביגוד והנעלהאם תווית המחיר לא הוסרה.

מחיר הפריט מעל ל-50 ש"ח (אלא אם מצויין אחרת בשלט מדיניות החזרת מוצרים)
למעט הלבשה תחתונה ובגדי ים
תכשיטיםבאריזה מקורית בלבד, בצירוף תוית המחיר (אם קיים)לא חל על תכשיטים שערכם עולה על 3,000 ש"ח.

• הוסף לסימניות
יש לזכור גם את הפן ההלכתי
לא פשוט מצד ההלכה להחזיר סתם מוצר בחזרה, כי מצאתי יותר בזול או שסתם לא מוצא חן בעיני
אני שאלתי פעם 2 רבנים על קנייה ששילמתי עליו ועוד לא לקחתי אפי' את המוצר. וענו לי שיש בזה בעיה חמורה של 'מי שפרע' [רב אחד אמר לי שאם המוכר חילוני יתכן וזה שונה כי הוא מוכר על דעת חוקי המדינה]

• הוסף לסימניות
האם החוק מאפשר להחזיר בגד לאחר שנקנה בזיכוי ולהזדכות עליו שוב או רק להחליפו

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה