- הוסף לסימניות
איך אפשר לברר את זה? (זה לא משהו מאד דרמטי)אין כלל אחד.
אבל בהרבה מאוד מקרים יש זכאות לקצבת ילד נכה
איך אפשר לברר את זה? (זה לא משהו מאד דרמטי)אין כלל אחד.
אבל בהרבה מאוד מקרים יש זכאות לקצבת ילד נכה
את יכולה לפנות אלי באישי ואבדוק לך בשמחה.איך אפשר לברר את זה? (זה לא משהו מאד דרמטי)
אבחון על עיכוב התפתחותי לא מתקבל באופן פרטי, כבר שנים. האבחון לא קביל בביטו"ל.בת שנה + ורק התחילה לזחול? זה עיכוב משמעותי , בהחלט ייתכן שזכאית לביטוח לאומי אבל בשביל זה חייבים אבחון מרופא התפתחות. אני ממליצה לפנות פרטי ולשלם קצת במקום לחכות כמה חודשים עד שיקבלו תור מהקופה. יכולים לקבל עלייה 50 אחוזי נכות לפחות שזה 1800 ש"ח בערך בחודש
יש לי שאלה
יש לי טבלה מקלינאית תקשורת עם ניקוד 3, יש מה לנסות בכלל?
זה לא נכון, אולי היה כך בעבר.
לאחרונה קיבלנו קצבה לילד בן 3 עם עיכוב שפתי,
וכן נקראנו לוועדה בנוכחות הילד.
הרופא הראה לו ספרון ילדים עם תמונות ושאל אותו שאלות פשוטות כמו מה רואים בתמונה,
והתרשם מ(חוסר) המענה של הילד.
בסוף הפגישה הילד באמת פנה אלי בשפה שמדוברת אצלנו בבית,
ועל אף שזו לא עברית הרופא אמר לי מיד שהוא רואה שהילד אכן לא מדבר ברור ושרק אני מבינה למה הוא התכוון.
מבחינת מסמכים- הבאנו טופס הערכה תפקודית מהקלינאית עם ציון של 3 נקודות,
דו"ח טיפול תקופתי,
ובנוסף יש כן צורך במסמך מהגן- הגננת מילאה טופס אישור על לימודים (פשוט תיארה את המציאות, בדגש על הקשיים החברתיים של הילד שנגזרים מהעיכוב בדיבור).
אושרה קצבה בקלות ב"ה,
באמת אין צורך בארגונים וחברות בתשלום.
בהצלחה רבה!
אני בדרך להגיש לביטוח לאומי יש לי את הדוח של הקלינאית וטופס של ביטוח לאומי שקלינאית חתמהאצלי זה היה מאד פשוט
רק על שפה
כמו שכתבו לפני, אם הניקוד של הקלינאית עונה על הקריטריונים ויש לך את כל המסמכים הנדרשים זה לא מסובך
בד"כ הם מזמנים גם את הילד.
יש טופס של ביטוח לאומי לגננת- אישור על לימודיםאני בדרך להגיש לביטוח לאומי יש לי את הדוח של הקלינאית וטופס של ביטוח לאומי שקלינאית חתמה
האם חייבים גם דוח מהגננת? אם כן מה להגיד לה שתרשום
הילד בגן שפה
יש לך מכתב החלטה מועדת זכאות ואיפיון?אני בדרך להגיש לביטוח לאומי יש לי את הדוח של הקלינאית וטופס של ביטוח לאומי שקלינאית חתמה
האם חייבים גם דוח מהגננת? אם כן מה להגיד לה שתרשום
הילד בגן שפה
כתוב איפיון מוגבלות1: עיכוב התפתחותי תפקודי ושפתייש לך מכתב החלטה מועדת זכאות ואיפיון?
מה רשום שם בסיבת ההחלטה להשמה בגן שפה?
מעולה!כתוב איפיון מוגבלות1: עיכוב התפתחותי תפקודי ושפתי
אפיון מוגבלות 2: הפרעות התנהגויות /רגשיות
ראו כאןבעז"ה השבוע יש לנו ועדה
אשמח לשמוע מבעלי נסיון איך להתכונן
תודה רבה
איך אפשר לדבר איתך באישי זכות המימוש ?את יכולה לפנות אלי באישי ואבדוק לך בשמחה.
זה תלוי מאוד בנסיבות, גיל, אבחנות ומשך הטיפול.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים