- הוסף לסימניות
בהחלט.נכתב ע"י סיפי;1441851:זה שביירון שייטי יהודיה לא הופך אותה לשיטה יהודית...
כתבתי את הדברים מכיון שמישהו דבר כאן על שפע שמגיע דרך גוי, לעומת זה שמגיע דרך יהודי.
ברור שאורח החיים של ביירון קייטי, שהוא אורח חיים גויי גמור, מחייב בדיקה של הספר שלה, אפילו מבחינת השפה, מבחינת סגנון החיים והחשיפה למושגים שלא מוכרים ברחובותינו.
חלילה, אני לא רואה את ספרה כספר מוסר, ממש לא!
ברור מעל לכל ספק, ש"הסתכל באורייתא וברא עלמא", הקב"ה ברא את האדם עפ"י התורה, ולא להיפך. ו"מאור שבה מחזירו למוטב"!
רק מה, נטרפה השעה, פשוטו כמשמעו, ובדור שלנו אנו נאצלים לקחת לצערינו דברים שלא מהמקור הישיר. גם גדולי הדור שולחים לאנשי מקצוע שונים, ולא אומרים לבנאדם שילמד תורה, ויבין את הכל ממנה.
אך יחד עם זה, כשהולכים על שיטה מסויימת, חייבים לבדוק שני דברים.
האחד- שאין בשיטה עקרון הסותר את השקפת התורה. (ואני מעדיפה שלא להכנס לדוגמאות)
והשני- שהמטפל הנבחר הוא אדם שעשה בעצמו עבודה אישית, ואין לו השקפה בסגנון של "מורה להנדסה לא חייב להיות משולש"
אני לא באה להמעיט בערכן של שיטות אחרות,
מהסיבה הפשוטה שלא בדקתי אותן,
רק חשוב לי להבהיר שכל עקרונות שיטת העבודה מעוגנים בתורה.
הדבר נבדק ע"י רבנים ואנשי חינוך. השיטה נלמדת במרכזי ההשתלמויות של הסמינר החדש בירושלים, סמינר גור בבני ברק, וסמינר הרב וולף.
דבר שני- השיטה כולה, וכל מי שלמדה אותה חוותה את זה. לא נלמדת כהרצאה של תיאוריה, אלא בהתנסות אישית מעשית.
אין כזה דבר שמישהו יטפל בשיטה בהצלחה, מבלי שהוא עבר תהליך אישי מעמיק במשך כל זמן הלימודים, וכן גם לאחר מכן.
העבודה היא דבר שלא נגמר, היא הולכת ומעמיקה וממשיכה להוביל ולקדם עד אין סוף.
הנושאים החמים