בילט אין ל 2 תנורים

• הוסף לסימניות
אם עושים ארון בנוי לשתי תנורים אחד מעל השני
מה גובה השקע הראשון ומה גובה השקע השני?

• הוסף לסימניות
תלוי בגובה הסוקל ואם יש מגירות למטה.
אם אין כלום מתחת זה בערך גובה הסוקל + 57 ס"מ מרכז שקע לתנור התחתון, 118 לתנור העליון.
אם יש רזרבות בעומק הארון פחות משנה, אם אין רזרבות (למשל אם גוף ארון התנור בעומק 56 ס"מ) לפעמים עדיף לראות את המפרט המדוייק של התנור כדי למקם את השקע בדיוק.
אגב, קורה הרבה שהשקע לא מתאים לתכניות.

• הוסף לסימניות
אישית אני ממקמת את השקעים ביחידת שמעל לתנורים
ז''א אם יש לי סוקל 10 ועוד 2 תנורים יחד 120 ס''מ - אני אמקם את השקעים בגובה 145 ס''מ.
בגלל 2 סיבות -
1. לפעמים העומק של הארון גבולי והשקע גורם לתור לבלוט מעט
2. במקרה שצריך לטפל בתנור ולהוציא אותו מהשקע - הרבה יותר קל לעשות את זה מהארון שמעל מאשר להוציא את התנור מתוך הבילד אין כדי לגשת לשקע.

אם יש מגירה מתחת לתנורים - להגביה הכל בהתאם

• הוסף לסימניות
אישית אני ממקמת את השקעים ביחידת שמעל לתנורים
ז''א אם יש לי סוקל 10 ועוד 2 תנורים יחד 120 ס''מ - אני אמקם את השקעים בגובה 145 ס''מ.
בגלל 2 סיבות -
1. לפעמים העומק של הארון גבולי והשקע גורם לתור לבלוט מעט
2. במקרה שצריך לטפל בתנור ולהוציא אותו מהשקע - הרבה יותר קל לעשות את זה מהארון שמעל מאשר להוציא את התנור מתוך הבילד אין כדי לגשת לשקע.

אם יש מגירה מתחת לתנורים - להגביה הכל בהתאם
ואז איפה עובר כבל החשמל?
הבעיה במקרים כאלו שבמקום לעשות חור של נניח 5*5 ס"מ כדי להעביר את התקע, עושים חור בקוטר של 1 ס"מ או פחות, חותכים את ראש התקע, ומעבירים דרכו את הכבל, ואז מחברים ראש תקע חדש בצד השני של החור.
ואז מה עושים אם רוצים להוציא את התנור? צריך לחתוך את הכבל ושוב לחבר ראש שקע מחדש.

• הוסף לסימניות
ואז איפה עובר כבל החשמל?
הבעיה במקרים כאלו שבמקום לעשות חור של נניח 5*5 ס"מ כדי להעביר את התקע, עושים חור בקוטר של 1 ס"מ או פחות, חותכים את ראש התקע, ומעבירים דרכו את הכבל, ואז מחברים ראש תקע חדש בצד השני של החור.
ואז מה עושים אם רוצים להוציא את התנור? צריך לחתוך את הכבל ושוב לחבר ראש שקע מחדש.

את אותו חור של 5/5 אפשר לעשות בתחתית היחידה שמעל לתנורים בפינה הפנימית.

• הוסף לסימניות
ואז יפלו דברים לגומחת התנור? או לסתום את זה עם מכסה? או לדאוג לא לאחסן שם דברים שעלולים ליפול, וכו' וכו'
בקיצור לדעתי כבר עדיף שקע במקום הרגיל.

• הוסף לסימניות
ואז יפלו דברים לגומחת התנור? או לסתום את זה עם מכסה? או לדאוג לא לאחסן שם דברים שעלולים ליפול, וכו' וכו'
בקיצור לדעתי כבר עדיף שקע במקום הרגיל.
בד''כ זו יחידה של מיקרוגל, ולא אמורים ליפול ממנה דברים, בפרט לא בחור כ''כ קטן בפינה.
ההמלצה שלי מגיעה אחרי בירור מול כמה חשמלאים שהתלוננו על האדריכליות שלא יודעות לתכנן מיקום נכון לשקע של התנור.
והיה לי גם יותר ממקרה אחד של תנור שפשוט לא נכנס עד הסוף, ואז ממילא היו צריכים לעשות שקע עם קופסא חיצונית ביחידה הצדדית או פתרון מורכב אחר. גם אם בונים את המטבח בהתאם למפרט של תנור ספציפי,בד''כ המטבח קיים יותר שנים מהתנור, ועדיף לי מראש לדאוג לפתרונות גם אם הם טיפה יותר מורכבים מלכתחילה.

• הוסף לסימניות
מה ש @שיפי פוקסמן עושה עם השקעים, עדיף לכל הדעות!
לא כ"כ מומלץ שהשקע יהיה אחורי למכשיר/תנור במיוחד כשזה מסובך ללקוח להוציא את התנור החוצה אם צריך לטפל בשקע.
ולא נופל כלום דרך חור קטן של חוט חשמל. אפשר לעשות מדף מעל/מתחת ולא כיחידה קבועה ואז זה עובר יפה.

• הוסף לסימניות
145
זה אחרי שחישבתם צוקל?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה