בימים האלה - בזמן ההוא

• הוסף לסימניות
שליח למדינה רחוקה שמתקשה לסמוך על הכשרות שם.
איך מכינים מאכלים ביתיים ממוצרי יסוד בלבד? איך חובצים חמאה, מכינים גבינה, שאור ללחם וכדומה.
אילו תחליפים יש לביצים ( הן כמעט תמיד עם דם)?
האם יש מכשירים חשמליים ביתיים לפעולות אלה?
ובמקום שזרם החשמל לא יציב - יש מכשירים ידניים?

תודה.

• הוסף לסימניות
חלב יש שם? אם כן, כך מכינים גבינה טעימה:
משאירים חלב בקערה מכוסה ליום יומיים עד שמחמיץ ויש גושים לבנים צפים מלמעלה. (אפשר למהר את התהליך ע"י הוספת כמה טיפות מיץ לימון)
אוספים את הגושים לתוך חיתול בד נקי ותולים על הברז לסינון הנוזלים לאחר כמה שעות הגבינה מוכנה. אפשר כמובן להוסיף תיבול כמו: שום שמיר, פפריקה, שומשום וכדו'.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
ירקות על כל גווניהם - אפילו מעשרות לא צריך...
רק שכדאי לבדוק רמת הנגיעות מתולעים בכל סוג מאכל באזור זה. (בספרי הרב ויא, יש טבלאות המסמנות נגיעות במאכלים השונים, לפי מדינה, מומלץ להעזר בזה).

קטניות יש שם? - השלמת מנת החלבונים.
אידוי בצל קצוץ, גזר מגורד, קישוא מגורד ולזה להוסיף: קינואה / עדשים ירוקים, מים ביחס של לפחות פי שניים, ובישול ארוך (שעה לפחות) על אש נמוכה. תיבול: מלח, מעט פלפל (לא חייב.) - מזין ומשביע. מומלץ בתוספת של פחמימות (מה שיש - סוג הפסטות למיניהן, קוסקוס בהכנה מהירה - מצוין עם העדשים, וכיו"ב).

• הוסף לסימניות
אני לא מאמינה שאין דואר... (או מישהו מהארץ שמגיע לפחות פעם בחצי שנה לאיזור) אם יש- אז שמרים אפשר להשיג מהארץ. (במקרים קיצוניים- אני יכולה לשאול את אמא שלי איך הם הכינו שאור...)
ואם יש סופר או מרכז קניות "מתקדם" אז אפשר לקנות ביצים ללא דם משם. ולא ביצים כפריות.

• הוסף לסימניות
חלב יש. עוד רעיונות מסוג זה?
ירקות וקטניות - יש. תודה על ההפניה לרב ויא.
נכתב ע"י שיר770;623649:
אני לא מאמינה שאין דואר... (או מישהו מהארץ שמגיע לפחות פעם בחצי שנה לאיזור) אם יש- אז שמרים אפשר להשיג מהארץ. (במקרים קיצוניים- אני יכולה לשאול את אמא שלי איך הם הכינו שאור...)
ואם יש סופר או מרכז קניות "מתקדם" אז אפשר לקנות ביצים ללא דם משם. ולא ביצים כפריות.
גם אני הופתעתי לשמוע שיש מקומות שאין (כמעט) ביצים בלי דם.
לגבי שמרים את צודקת. אבל זה מה שביקשו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מרק;623981:
גם אני הופתעתי לשמוע שיש מקומות שאין (כמעט) ביצים בלי דם.
לגבי שמרים את צודקת. אבל זה מה שביקשו.
בחו"ל כמעט כל הביצים עם דם. כי הם ביצים "טבעיות".
למה נראה הלך שאכפת לגוי אם החביתה שלו עם דם או בלי?
אבל בד"כ בסופרים "המתקדמים" ניתן למצוא ביצים בלי דם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שיר770;624036:
בחו"ל כמעט כל הביצים עם דם. כי הם ביצים "טבעיות".
למה נראה הלך שאכפת לגוי אם החביתה שלו עם דם או בלי?
אבל בד"כ בסופרים "המתקדמים" ניתן למצוא ביצים בלי דם.
כנראה שאין שם סופרים "מתקדמים".
מה שלום השאור של אמא שלך?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה