בריאות ביצת עין- כמה זה לא בריא?

• הוסף לסימניות
הבת שלי בת 4.5 כבר תקופה ארוכה מתעקשת לאכול רק ביצת עין.
כמה זה מסוכן / לא בריא לגיל שלה ?
(בעבר שמעתי על חידק כל שהוא שיכול להיות האם גם היום הוא קיים?)

• הוסף לסימניות
בגדול ביצה רכה, אם יש בה סלמונלה- הבישול לרמה של ביצת עין לא הורג את החיידק, אלא רק בישול עד ביצה קשה
אם אין סלמונלה אין שום בעיה גם לאכול את הביצה חיה
ליתר בטחון את יכולה לבשל את הביצה הרבה זמן

• הוסף לסימניות
הבת שלי בת 4.5 כבר תקופה ארוכה מתעקשת לאכול רק ביצת עין.
כמה זה מסוכן / לא בריא לגיל שלה ?
(בעבר שמעתי על חידק כל שהוא שיכול להיות האם גם היום הוא קיים?)
תקפידו לקנות ממקומות מורשים, ששומרים את הביצים בקרור.
וזה ההשתדלות שלכם.
מדובר על חיידק הלסמונלה בעיקר.
גם יש עניין לא לשטוף את הביצה מבחוץ.

ליתר בטחון את יכולה לבשל את הביצה הרבה זמן
היא רוצה עין. לא יהיה את זה בבישול (טיגון) ארוך.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אני מורידה את החום של הכיריים לנמוך יותר עד שיש בועות בצהוב

• הוסף לסימניות
ההמלצה המקובלת אצל גורמי המקצוע היא להפוך

• הוסף לסימניות
אפשר לכסות את המחבת ואז הקרום ג"כ מתבשל (נהיה לבנבן) ומוציאים כשהחלמון עדיין נוזלי.
ככה אוכלים אצלינו חופשי.
ויש שיגידו שאין בעיה בכלל גם כשהכל רוטט, כמו שאוכלים גלידות ומיונז ביתיים.

• הוסף לסימניות
עד כמה שזכור לי
החיידק בד"כ יושב על הנוזל הדבוק בקליפה
אז אולי לא "תנקי" עם האצבע את החלבון שצמוד לקליפה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה