מידע שימושי ביקשו ממני לבוא לקחת את הילדים מוקדם מהמעון, הגיוני??

מצב
הנושא נעול.
אני אענה
בעלי המעונות יבינו שתם העידן שאפשר להעסיק מטפלות בשכר מינימום ולהפוך אותן גם למנקות בשעה שהילדים ישנים.

בדיוק כמו שקרה לענף הגננות המפואר... אם פעם היה מי שאמר לכל גננת מתלוננת "יש לי אוטובוס של גננות במקומך" היום הענף הזה התרגש עליהם, ומתחננים לבנות ללמוד גננות.
ואיך שמעתי שכנוע מאוד משכנע בערב מסלולים:
יש לנו גנים שאנחנו נאלצים להביא גננות ערביות! זה יקרה גם אצלינו אם לא תלמדנה גננות...

אז מעסיקים יקרים, אני כמעסיקה מבינה יפה שאם אני רוצה עובידם טובים אני לא יכולה גם לשלם להם מינימום, גם להתעמר בהן, גם לתת להן להיות מנקות, וגם לגנוב להן כספים שמשרד החינוך שולח להן מהכיס ולצפות שיהיו לי אוטובוסים של בנות שרוצות להיות גננות.

אם משלמים טוב נותנים תנאים טובים, אין סיבה שלא יהיו עובדים טובים, כמו בכל תחום אחר!

ואני הראשונה שטענתי לפני 12 שנה, כשהילד שלי היה במעון, שצריך לשלם למטפלות יותר ממה שאני מקבלת בעבודה שלי.
הן העתיד של הילדים שלי, ולא, זה לא צריך ליפול על כתפי ההורים.
מעון זה אחד העסקים הרווחיים ביותר... וד"ל
לדעתי זה מצוין שזה יקרה.
ולדעתי זה גם יעודד פתיחת משפחתונים פרטיים ותחרותיות בשוק.

התגובה הייתה למישהי שכתבה

משתמע שאין להן סיבה לשלוח למעון עד 4.
כמובן שמי שעובדת עד מאוחר, אין סיבה שלא תשלח...
חלק מהמורות שולחות למעון אמנם יכולות להוציא את הילד בשתיים, אבל עובדות ביום שישי.
חלק אחר מהן צריכות עד ארבע בחלק מהימים, ובשאר הימים הן מוציאות בשתיים.

וגם אם יש מורה אחת או שתיים שלא צריכות את המעון, זה לא בא על חשבון אף אחד, כי כמו שכתבו פה אם יש רישום יותר מהמקומות- ועדת הקבלה מתעדפת על פי שעות עבודה.
אצלינו במעון לרוב גם ככה אין בעיה כזאת. להפך- אם המורות לא ישלחו למעון לא יהיו מספיק ילדים כדי לפתוח קבוצה. בדיוק כמו שאין פה צהרון של המועצה כי אין מספיק ביקוש, והבודדות שצריכות שולחות למשהו פרטי.
(אני גרה במקום שבו חוץ ההוראה, כמעט כל עבודה דורשת נסיעה לירושלים או למרכז. ממילא אחוז גבוה מאלו שמגיעים לפה עוסקות בהוראה.)

ומי שצריך לטפל בזה זה המדינה לא ההורים....
ממש לא!!
מתוך עבודתי בהוראה ומתוך קבוצות של מורים הבעיה הכי גדולה ומסובכת היא ההורים, כמה שהעבודה מתישה היא נחמדה למי שאוהב אותה, והמנהלים מנסים ככל יכולתם לתגמל, והמדינה מנסה להעלות את השכר (עדיין לא משתווה להייטק אבל יותר גבוה ממינימום).
הבעיה היא שהורים מלא מאד פעמים מתישים נפשית את המורות, מטפלות, מנהלות, ברמה שהרבה עוזבים או שוקלים על עזיבה או פשוט בוכים קצת לכרית או שופכים את ליבם בקבוצות מורים.
ואם אתם רוצים לשמר מטפלות איכותיות ואנשי הוראה טובים תשמרו אותם כהורים בלי להאשים את כל העולם כי בסוף כהורים אתם היחידים שצריכים לדאוג לילדים שלכם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה