לאבאשכנז יש שינוי אחד משבת (לגבי פסוקי דזמרה...) - מחליפים את למנצח מזמור לדוד במזמור לתודה.
מה לא. זה עובדה... או שרק מוסיפים שם מזמור לתודה (לא היה כבר הרבה זמן יום טוב, אז אולי אני מתבלבל...)? אם כן, אשמח למקור
אין שינויים כלל בספרדאיזה שינויים יש בספרד בפסוקי דזמרה?
תודה רבה
כמו שכתבו-כשיום טוב יוצא ביום חול, אומרים פסוקי דזמרה של שבת. באשכנז יש שינוי אחד משבת (לגבי פסוקי דזמרה...) - מחליפים את למנצח מזמור לדוד במזמור לתודה. איזה שינויים יש בספרד בפסוקי דזמרה?
תודה רבה
צודק! התבלבלתי בין יום טוב להושענא רבה. תודה!אתה מתבלבל ממש לא אומרים מזמור לתודה ביו"ט כמו שלא אומרים בשבת, רק בהושענא רבה אומרים פסוקי דזמרה של שבת בלי נשמת ועם מזמור לתודה.
בוודאי שלא אומרים, זה חול המועדומה לגבי ספרד?
תודה. אבל יצאתי מבולבל.בוודאי שלא אומרים, זה חול המועד
איזה למנצח לא אומרים?צודק! התבלבלתי בין יום טוב להושענא רבה. תודה!
ובכן, אם אני זוכר נכון בנוסח אשכנז לא אומרים את למנצח מזמור לדוד בהושענא רבה, ומה לגבי ספרד?
טוב, כנראה התבלבלתי (עבדתי על זה כשהייתי מחוק מעייפות, כנראה קראתי לא נכון את ההלכות בסידור שלי, ועבר הרבה זמן מאז הושענא רבה כדי שאני אזכור...)בנוסח אשכנז בהושענא רבא אורמים את כל הפסוקי דזמרא של שבת חוץ מ'נשמת' ומוסיפים 'מזמור לתודה'
לא, פרוייקט אחר, איזו אפליקציה לאנדרואידאבל מה קרה? אתה מדפיס סידור לסוכות כבר?
תכנס באוצר החכמה או כל תוכנה אחרת ותראה את הנוסחים המדוייקיםלא, פרוייקט אחר, איזו אפליקציה לאנדרואיד
קצת סדר.איזה למנצח לא אומרים?
בנוסח אשכנז בהושענא רבא אורמים את כל הפסוקי דזמרא של שבת חוץ מ'נשמת' ומוסיפים 'מזמור לתודה'
אבל מה קרה? אתה מדפיס סידור לסוכות כבר?
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים