בירור ממוצע שכר למפתחי\ות תוכנה

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אני קצת מעביר נושא,
ואחרי כל זה עדיין שווה לאשה חרדית לעבוד בהייטק?

הן צריכות להיות שקועות ראשן ורובן בעבודה, צריכות להיות "קרייריסטיות" או שהן תיפולנה בין הכיסאות.
ואחרי כל זה, המשכורות הן לא מה שאותן נשים שוות, היא תרוויח בממוצע 12 אלף אחרי 5 שנים ניסיון בבית תוכנה באום אל-פאחם.
ובהייטק כמו בהייטק, אם מפטרים אותך אחרי גיל 40, כבר אין עבודה.
ובמקומות גדולים יש נטיה לפתר אנשים מבוגרים. (מה שנקרא "הזקנות בהייטק")

.אני ברצינות שוקל לשלוח את הבנות שלי ללמוד חינוך במקום מחשבים, כי אני רוצה שתחיינה טוב
בפועל אני אשאל אותן מה הן רוצות ללמוד, אבל אני אוסיף להן את הרשימה הזו לשיקולים. נשמע לי שזה סיוט לחיות ככה.
הבנתי את זה נכון? אני מאוד מקווה שלא.
חברותיהן של ה"מסכנות" שמקבלות 12K על 6 שנות ניסיון מקבלות בין 4K ל7K.
בקיצור, 12K זה שכר גדול, בפער, על המשכורת הממוצעת של חרדית שלא בהייטק.

• הוסף לסימניות
אני קצת מעביר נושא,

הן צריכות להיות שקועות ראשן ורובן בעבודה, צריכות להיות "קרייריסטיות" או שהן תיפולנה בין הכיסאות.
ואחרי כל זה, המשכורות הן לא מה שאותן נשים שוות, היא תרוויח בממוצע 12 אלף אחרי 5 שנים ניסיון בבית תוכנה באום אל-פאחם.

.אני ברצינות שוקל לשלוח את הבנות שלי ללמוד חינוך במקום מחשבים, כי אני רוצה שתחיינה טוב
בפועל אני אשאל אותן מה הן רוצות ללמוד, אבל אני אוסיף להן את הרשימה הזו לשיקולים. נשמע לי שזה סיוט לחיות ככה.
נכון, זה לא טבלאות השכר, אבל זה עדיין הרבה יותר מהממוצע בשוק.
ולפי מה שאני רואה סביבי, נשים במשרות מלאות אחרות עובדות לא פחות קשה מאיתנו (או לא הרבה פחות קשה, לפחות)
ומרוויחות הרבה פחות.
כך שזה עדיין משתלם.
אם השיקול הוא הוראה או הייטק, זה באמת שיקול.
אם השיקול הוא הייטק או משרה מלאה אחרת, אין הרבה התלבטות מבחינת קושי מול תמורה.

• הוסף לסימניות
ב"ה שמחה ומרוצה מהמשכורת שלי שעומדת על 12 ל 8 שעות בתנאים סוציאליים טובים
אבל מלקרוא את התגובות לעיל אני מרגישה מנוצלת, אז מבהירה שהמצב בשוק לא ממש תואם את הצקצוקים של 25-30 לאישה חרדית
עברת עבודה במהלך השנים?
באלו שפות את עובדת?
כמה שנות ניסיון יש לך?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
יש לי חברות שנשארו בחממות שהן התחילו בהן,
אחרי 4-5 שנים הן אוחזות עדיין ב4 ספרות.
זה נכון אבל זו בהחלט בעיה שלהן. יש מספיק חברות עם קבוצות חרדיות שישמחו מאוד להעסיק אותן ב20 לחודש.
ברור שאלו שמגיעות ל20 בד"כ זה לא המקום עבודה הראשון שלהם.
מתחילים באזור מינימום-8 , אחרי 2-3 שנים כבר אפשר לבקש 15-18 ואחרי 4 - 5שנים אפשר לבקש 20(זה השכר המינימלי). אפשר תמיד יותר....

• הוסף לסימניות
אני קצת מעביר נושא,

בת שמתאים לה ללמוד ולעבוד בהייטק- תיהנה מזה ותרגיש שהיא לא ממצה את עצמה בהוראה.

• הוסף לסימניות
זה נכון אבל זו בהחלט בעיה שלהן. יש מספיק חברות עם קבוצות חרדיות שישמחו מאוד להעסיק אותן ב20 לחודש
לא הבנת.
אמרת שהן אלו שמקבלות 12.
אני אומרת שזה אוחז בהרבה פחות.
ואני יודעת על עוד מספיק ירושלמיות שמקבלות פחות מ20.
בירושלים עבור 5 שנות ניסיון משכורת 20 אמנם קיימת, אבל היא תקרת זכוכית שלא הרבה מגיעות אליה.

• הוסף לסימניות
זה נכון אבל זו בהחלט בעיה שלהן. יש מספיק חברות עם קבוצות חרדיות שישמחו מאוד להעסיק אותן ב20 לחודש.
ברור שאלו שמגיעות ל20 בד"כ זה לא המקום עבודה הראשון שלהם.
מתחילים באזור מינימום-8 , אחרי 2-3 שנים כבר אפשר לבקש 15-18 ואחרי 4 - 5שנים אפשר לבקש 20(זה השכר המינימלי). אפשר תמיד יותר....
זה מה שכתבתי על ירושלים מהכרות מעמיקה של הנתונים בשטח במרכז עם יותר ניסיון אפשר להגיע ליותר.
את יכולה לבדוק בthe worker

• הוסף לסימניות
תכלס,
עם כל הסכומים היפים פה,
תנו לי שם/כתובת מייל לשליחת קו"ח!!!

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מהכרות עם השוק לנשים חרדיות יש בעיה אחת- הן מפחדות לבקש, או שהן לא יודעות כמה הן שוות.
טבלאת שכר לדוגמא: בחברות הייטק מבוססות משלמים לפי הגבול העליון
צפה בקובץ המצורף 943858

שאלה שאני מתחבטת בה כל פעם שאני קוראת טבלת שכר-
הסכומים לעיל כוללים הפרשות נלוות (שהם לא חובה חוקית ) כמו קרן השתלמות?
וכשאני אומרת ציפית שכר אני אומרה להגיד יותר מהכתוב בטבלה כדי לקבל את מה שמגיע לי? בד"כ יש קיזוזים במו"מ

• הוסף לסימניות
שאלה שאני מתחבטת בה כל פעם שאני קוראת טבלת שכר-
הסכומים לעיל כוללים הפרשות נלוות (שהם לא חובה חוקית ) כמו קרן השתלמות?
וכשאני אומרת ציפית שכר אני אומרה להגיד יותר מהכתוב בטבלה כדי לקבל את מה שמגיע לי? בד"כ יש קיזוזים במו"מ
אני הייתי ממליצה לברר קודם ממישהי שעובדת בחברה, ואם לא מצליחים אז לבקש מהאמצע.
עיקר מטרת הכתיבה שלי כאן היא שנשים יבינו כמה הן שוות ויתחילו לבקש יותר.

• הוסף לסימניות
נכון, זה לא טבלאות השכר, אבל זה עדיין הרבה יותר מהממוצע בשוק.
ולפי מה שאני רואה סביבי, נשים במשרות מלאות אחרות עובדות לא פחות קשה מאיתנו (או לא הרבה פחות קשה, לפחות)
ומרוויחות הרבה פחות.
כך שזה עדיין משתלם.
אם השיקול הוא הוראה או הייטק, זה באמת שיקול.
אם השיקול הוא הייטק או משרה מלאה אחרת, אין הרבה התלבטות מבחינת קושי מול תמורה.
זה לא קושי, זה גם "לחץ" שקיים הרבה יותר בהייטק, והשאלה אם זה שווה את זה
"טוב פת חרבה ושלוה בה מבית מלא זבחי ריב" (איפשהו במשלי)

• הוסף לסימניות
זה לא קושי, זה גם "לחץ" שקיים הרבה יותר בהייטק, והשאלה אם זה שווה את זה
"טוב פת חרבה ושלוה בה מבית מלא זבחי ריב" (איפשהו במשלי)
בזיעת אפך תאכל לחם, לא נאמר רק על הייטק.
אני רואה סביבי אינספור נשים שקורעות את עצמו בשביל 7K

• הוסף לסימניות
בזיעת אפך תאכל לחם, לא נאמר רק על הייטק.
אני רואה סביבי אינספור נשים שקורעות את עצמו בשביל 7K
"משה בעלי היקר, חיים שלנו לא מרגיש טוב, אתה יכול להישאר איתו בבית? יש לנו עוד שבועיים עליה לאוויר"
"משה, אני אחזור מאוחר מהעבודה, יש לנו פה באג בפרודקשן, תשמור על הילדים עד שאחזור בערך ב-18:30"
"משה, אתה יכול לשחק במקומי עם הילדים, יש לי פה כמה מיילים שאני צריכה לענות"
"משה! מה זאת אומרת שאני לא מעריכה את התורה שלך? ביטולה זהו קיומה!"
"משה, אני החלטתי לקחת עוד קורס ביודמי, אולי תקח את הילדים לגינה שיהיה לי קצת שקט"
"משה, אני מעבירה את הפרמטר הזה לפונקציה, ואני לא רואה אותו בפלט, עכשיו בעבודה כשהרצתי את זה זה עבד, אני מייצרת אובייקט סינגלטון של הפקטורי הזה שאמור לייצא פונקציית FOO, אהה!!! עכשיו הבנתי, זה פנה לפונקציית אב ונדרס, תודה בעלי היקר"
"ילדים, אני יודעת שהבטחתי לכם סיפור, אבל זאת שיחת טלפון מאוד חשובה. לילה טוב, משה תגיד איתם קריאת שמע."
"אני יוצא לכולל ערב" - "משה, נראה לי שלפרשנדתא שלנו יוצאות שיניים, אתה לא יכול לצאת עכשיו ללמוד כשצריך אותך"
"אויש 40 חום זאת לא סיבה להפסיד עבודה.. הם יכולים למצוא מישהי אחרת בזמן הזה..."
בזמן הקורונה:
"משה, תעשה כביסה ותכניס את התפוחי אדמה לתנור! רגע שכחתי לעשות MUTE...."

כמובן שהמשפטים הסאטיריים הנ"ל תלושים מהמציאות (לפחות רובם), אבל זה נועד להראות איך נראית אמא עם "קריירה". אני ציינתי שכל עבודה אחרת לא מחייבת כל כך הרבה לב ונשמה בתוך העבודה.
מנגד, מקרה שנתקלתי בו - "באג בפרודקשן צריך אותך דחוף!!!", "אני בחופש", "הקוד שלך הפיל את כל המערכת!!!", "אני בחופש!", (מערבים מנהל בכיר), "אני בחופש!".
(מתקשרים) "שלום מדבר משה בעלה, היא בחופש"

• הוסף לסימניות
"משה בעלי היקר, חיים שלנו לא מרגיש טוב, אתה יכול להישאר איתו בבית? יש לנו עוד שבועיים עליה לאוויר"
"משה, אני אחזור מאוחר מהעבודה, יש לנו פה באג בפרודקשן, תשמור על הילדים עד שאחזור בערך ב-18:30"
"משה, אני החלטתי לקחת עוד קורס ביודמי, אולי תקח את הילדים לגינה שיהיה לי קצת שקט"
"משה, אני מעבירה את הפרמטר הזה לפונקציה, ואני לא רואה אותו בפלט, עכשיו בעבודה כשהרצתי את זה זה עבד, אני מייצרת אובייקט סינגלטון של הפקטורי הזה שאמור לייצא פונקציית FOO, אהה!!! עכשיו הבנתי, זה פנה לפונקציית אב ונדרס, תודה בעלי היקר"
"ילדים, אני יודעת שהבטחתי לכם סיפור, אבל זאת שיחת טלפון מאוד חשובה. לילה טוב, משה תגיד איתם קריאת שמע."
"אני יוצא לכולל ערב" - "משה, נראה לי שלפרשנדתא שלנו יוצאות שיניים, אתה לא יכול לצאת עכשיו ללמוד כשצריך אותך"
בזמן הקורונה:

כמובן שהמשפטים הסאטיריים הנ"ל תלושים מהמציאות (לפחות רובם), אבל זה נועד להראות איך נראית אמא עם "קריירה". אני ציינתי שכל עבודה אחרת לא מחייבת כל כך הרבה לב ונשמה בתוך העבודה.
מנגד, מקרה שנתקלתי בו - "באג בפרודקשן צריך אותך דחוף!!!", "אני בחופש", "הקוד שלך הפיל את כל המערכת!!!", "אני בחופש!", (מערבים מנהל בכיר), "אני בחופש!".
מכירה את התיאורים האלו מצוין.
יותר מזה: אישית, בשבועיים וחצי האחרונים - כשאני בחל"ד,
יצא לי (בינתיים) 3 פעמים לענות בסלאק על שאלות בוערות.

אבל עדיין, אתם מתעלמים מהנקודה המרכזית:
נשים יוצאות מהבית ל9-10 שעות (אני כוללת נסיעות) בשביל שכר של 6-7 אלף!
ואם כבר משקיעים כל כך הרבה זמן בעבודה,
לא עדיף להתאמץ עוד קצת כדי להרוויח פי שתיים עד פי שלוש?
מה גם שהמשרות התובעניות יותר הן לפעמים גם מתגמלות יותר.

• הוסף לסימניות
בזמן הקורונה:

אני מוחה.
אישה שרוצה לפתח קריירה על חשבון בעלה והילדים, יכולה לעשות זאת בעוד הרבה תחומים אחרים חוץ מהייטק.
אף מתכנתת שאני מכירה (ואני מכירה הרבה) לא מתנהלת בצורה כזו, ולא דומה או מתקרבת אליה.
כולן עובדות מסורות ומצליחות, שיודעות לשים את הגבול כשצריך.
כמובן שפעם בשנה יכול להיות מקרה חירום, אבל האם בתחום החשבונאות למשל, אין ימים עמוסים בחודש?
אדריכלית לא נקראת אף פעם במידית לשטח כי הקבלן עושה שטויות?

זה נכון שמשרות ניהול דורשות יותר, אבל שוב, זה כך גם בענפים אחרים.
והרבה מאד נשים מעדיפות לוותר על הקידום, הכסף והיוקרה כדי להשאר נאמנות לערכים שלהן.

מכירה את התיאורים האלו מצוין.
מכירה מפוסטים מפרוג או מהשטח?
זו לא פעם ראשונה שאני קוראת תיאור כזה, והוא אפילו לא מוקצן, הוא מנותק לחלוטין מהמציאות ולא משקף דבר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה